Vild måling: Blå blok har ikke længere flertal sammen med Lars Løkke

Rød blok har tilsammen 86 mandater - Alternativet hiver seks mandater hjem, mens Socialdemokratiet taber pusten
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Lars Løkke Rasmussen (M), udenrigsminister
Voxmeter har for Ritzau tidlig tirsdag morgen offentliggjort sin seneste måling før valget i dag tirsdag.

Målingen viser, at blå blok - selv sammen med Lars Løkkes Moderaterne - nu ikke længere kan mønstre et flertal. Blå blok kan mønstre 74 mandater. Lars Løkkes Moderaterne står til 15 andre mandater. Det giver tilsammen kun 89 mandater. Et flertal kræver 90 mandater.

Rød blok står, ifølge Voxmeter-målingen, der bygger sin måling på hele 4.500 adspurgte over 18 år, til 86 mandater tilsammen. Inklusive hele seks mandater til Alternativet.

Målingen viser også, at Socialdemokratiet i slutspurten af valgkampen har tabt pusten. Partiet står til 43 mandater. Et tab på tre mandater i forhold til Voxmeter-målingen for tre dage siden. Og et tab på fem mandater i forhold til 2019-valget.

I procent står Socialdemokratiet til nu 24,2 procent. 1,7 procent under valgresultatet i 2019.

Løkke taber tre mandater på tre dage

Moderaterne har i valgkampens slutspurt også tabt tre mandater. I fredags stod Moderaterne, ifølge Voxmeter, til hele 18 mandater. Med dagens måling kan Lars Løkkes parti kun mønstre 15 mandater.

I procent står Løkkes parti til nu 8,5 procent. Mod ti procent i fredags.

Moderaterne har i valgkampens slutspurt også tabt tre mandater

Med Voxmeter-målingen fra i fredags kunne blå blok - sammen med Lars Løkkes Moderaterne - lige nøjagtig mønstre 90 mandater. Blå blok alene stod til 72 mandater, mens Lars Løkkes Moderaterne stod til andre 18 mandater. Det gav lige nøjagtig et flertal på 90 mandater.

I procent står rød blok til nu 49,1 procent af stemmerne - mod blå bloks 42,4 procent. De lilla Moderaterne, der officielt står uden for blokkene, står til 8,5 procent.

Radikale stopper styrtblødningen

Radikale står ifølge målingen til otte mandater. En fremgang på et mandat i forhold til målingen i fredags, men en halvering af partiets mandater i forhold til valget i 2019.

I procent står De Radikale nu til 4,4 procent af stemmerne - mod 4,1 procent i fredags.

SF står rigtig pænt. Tirsdagens måling giver partiet 9,7 procent. Svarende til 17 mandater. Tre flere end ved valget i 2019.

Enhedslisten står til 6,5 procent - svarende til 12 mandater. Et mandat mindre end ved 2019-valget.

Alternativet er en historie for sig

Alternativet er en historie for sig. Ved valget i 2019 fik Alternativet fem mandater - svarende til tre procent af stemmerne.

Med dagens måling står partiet til 3,6 procent og seks mandater. Noget af en bedrift for et parti, der længe så ud til ikke at kunne komme op over spærregrænsen på to procent. Og som oplevede at miste fire af fem folketingsmedlemmer.

Partiets formand Franciska Rosenkilde, den hjemvendte Uffe Elbæk og manden, der blev på dækket, da skibet var ved at gå ned, Torsten Gejl, kan ranke ryggen.

Støjberg mister fire mandater

Det parti, der har mistet størst tilslutning i valgkampens sidste dage, er Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne.

I fredags stod partiet til 8,8 procent af stemmerne og 16 mandater. Med dagens Voxmeter-måling står Støjberg & Co. alene til 6,9 procent af stemmerne - svarende til kun 12 mandater. Et tab på fire mandater.

Dansk Folkeparti står til 2,9 procent. Svarende til fem mandater. Nogenlunde det samme som før weekenden.

Det tredje nationalkonservative parti i Danmark, Nye Borgerlige, står med dagens måling til 4,1 procent af stemmerne. Svarende til syv mandater.

Vilde Vanopslagh

Valgets store overraskelse på højrefløjen er - ud over den konservative nedsmeltning - Alex Vanopslaghs Liberal Alliance.

Partiet står nu til 7,7 procent - svarende til 14 mandater. En fremgang på vilde ti mandater i forhold til valget i 2019, hvor Liberal Alliance kun fik fire mandater - og kort efter valget tilmed fik en folketingsgruppe på kun tre, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlod partiet.

En fremgang på vilde ti mandater i forhold til valget i 2019

I fredags stod Liberal Alliance til 6,8 procent og 12 mandater.

Stor tilbagegang for Venstre

Hos Venstre må man se i øjnene, at partiet går markant tilbage i forhold til valget i 2019. Alle meningsmålinger har længe vist det samme.

Med dagens måling står Venstre til 14 procent - svarende til 25 mandater.

Venstre står altså med dagens måling til at miste 18 mandater

Ved valget i 2019 fik Venstre 23,4 procent af stemmerne og 43 mandater. Venstre står altså med dagens måling til at miste 18 mandater. Den største tilbagegang for noget parti ved dagens valg.

Alligevel er man hos Venstre nok ikke helt utilfredse. For Venstre har stået endnu dårligere undervejs. For tre dage siden stod Venstre til kun 12,5 procent af stemmerne. Svarende til kun 22 mandater.

De Konservative står ifølge Voxmeter-målingen til 6,1 procent af stemmerne. Svarende til 11 mandater. Et mindre end ved valget i 2019.

Men undervejs har partiet været oppe og kysse stjernerne og været det største dyr på den blå savanne

På papiret klarer De Konservative sig altså faktisk bedre end Venstre. Men undervejs har partiet været oppe og kysse stjernerne og været det største dyr på den blå savanne. Meldt sig som statsministerparti - og derefter oplevet en nådesløs, pinagtig nedtur af de helt store.

Den blå færing

Lars Løkkes Moderaterne står med tirsdagens Voxmeter-måling til at tabe den eftertragtede kongemager-position - i hvert fald til den blå side.

Kongemageren kan i stedet - til den blå side - blive den nyvalgte blå færing, Anna Falkenberg fra Sambandspartiet, som traditionelt støtter blå blok.

Det andet færøske mandat tilfalder rød blok. Det går til den færøske socialdemokrat, Sjurður Skaale, fra Javnaðarflokkurin.

I Grønland ventes tirsdagens valg at ende med to medlemmer af Folketinget, der støtter rød blok.

Tvivlerne sidder med nøglen

Mest sandsynligt er det dog, at det er valgets tvivlere, der kommer til at afgøre tirsdagens valg til Folketinget.

Voxmeter understreger således, at hele 17,7 procent af vælgerne mandag aften endnu ikke har taget stilling til, hvilket parti de vil stemme på.

Resultatet af dagens valg er uforudsigeligt

Eller sagt på en anden måde. Resultatet af dagens valg er uforudsigeligt. Resultatet af regeringsforhandlingerne er om muligt endnu mere uforudsigeligt.

Voxmeter præsenterer tirsdagens måling således på Twitter:

placeholder

 

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Blå bloks 89 mandater....er det uden den færøske blå af slagsen?

Så fik min ynglings astrolog lige sørget for lidt til gyseren. Håber han får ret! Husk, det er lidt sjovt med
astrologi, men han plejer at ramme nogenlunde rigtigt, læs med her:

Valget – nye tider

Vi vil for første gang forsøger at beskrive valgaftenen astrologisk, som vi har gjort det i fodboldforsøget. Nemlig ved at sætte tider på, hvilke perioder der kan blive væsentlige for det endelige resultat. Et valghoroskop opsat for kl. 8.00 beskriver valgets forløb, men opstiller man det for kl. 20.00, viser det resultatet. Så gælder det blot om at tyde det korrekt, og det kan nogle gange være lidt af en udfordring. Denne gang er det særligt udfordrende med de mange nye partier og de mange kriser, vi står i. Men jeg tror at Mette forbliver statsminister, men Løkke er virkelig en joker, der skal tages alvorligt. Dog kan den markante indflydelse fra Neptun og Fiskene tyde på en sejr til rød blok. Dette betyder dig ikke, at de så kan beholde statsministerposten, men det hjælper i retning mod en rød regering eller i hvert fald en rød statsminister. Det bliver virkelig spændende og nærmest gyseragtigt, hvilket passer fint med årstiden og Halloween i går aftes, hvor der var valg på Færøerne, som har national mindedag den 1. november for de søfolk og fiskere, der er omkommet på havet gennem tiden. Interessant nok falder denne dag i Skorpionens tegn, der står for død og transformation. Og så er der tale om et vandtegn, så det er astrologisk set en passende dag, man har valgt som national mindedag.

Vi står overfor det mest uforudsigelige valg i mands minde. Løkke vil stadig spøge i kulissen, og han har som Frederiksen det bedste horoskop i denne tid. Dog er Ellemann færdig med sine mange spændinger, men han er ikke helt kommet i omdrejninger endnu. Vi får ikke igen en S-mindretalsregering, men den præcise sammensætning må vi pænt vente på. Men anset hvad, bliver den kommende tid noget af en prøvelse.

Valghoroskopet

En ting er valghoroskoperne for valgets start og sluttidspunkt. Noget andet er horoskoperne, der opstår i aftens løb efter kl. 20.00. Her kan man på forhånd spotte dispositionerne for, hvornår resultaterne og dramaerne vil opstå, og det er mellem 21.00 og 21.30, hvor man får en strømpil for det endelige resultat. Kl. 22.00-22.40 udbygges dette og omkring kl. 23.00 står DC sådan, at man ved, hvad det endelige valgresultat bliver. Herom senere.

Kl. 20.00 står Månen i konjunktion med Saturn i spænding til den helt uforudsigelige og excentriske planet, Uranus. Så vi har potentiale til et oprør og et opgør med historien. Det er nye tider, og allerede kl. 21.00 har vi en strømpil for resultatet, selv om det godt nok er kaosplaneten Neptun, der er aktiveret. I det følgende kvarter udløses Neptuns spænding til Mars, så der er komme misforståelser eller fejltolkninger. Men DC står på Pluto, så noget helt afgørende viser sig. Kl. 21.15 står MC på Jupiter og kan give større sikkerhed. Da tingene sker i Fiskens tegn, kan det dig godt være vi lige skal slå koldt vand i blodet. Men astrologisk tegner det til at blive rød blok, der trækker det længste strå. Så er der en del aspekter fra ca. 22.00-22.40, hvor mange resultater tikker ind. Men SÅ kommer vi til kl. 23.10, som er et skæbnebetonet tidspunkt, hvor vi nok kan slå et søm i. Her står DC på den eksakte konjunktion mellem Månen og Saturn og udløser spændingen til Uranus, der står for oprør og opgør – og spå har vi gyseren. Her kan der komme krisestemning, og mange bliver stressede og siger uoverlagte ting eller konkluderer for hurtigt. Kl. 00.22 står MC på Uranus, og nu er det endelige resultat nok helt klart. Kl. 00.30 udløses hele spændingen med MC i spænding til Månen og Saturn, så nu er spekulationerne i fuld gang, og der er stress på.

Det kan vise sig, at nogle partier får flere stemmer end prognoserne viser, og andre færre. Kort sagt kan prognoserne være mere ukorrekte end normalt, så det giver et par overraskelser. Et klimaparti kan være blandt dem, der overrasker positivt. Midterpartierne kan være et fata morgana, når krydset først er sat.

Alt kan derfor ske, men den store taber blive De Konservative og De Radikale, hvor Sofie Carsten Nielsen kan let ryge helt ud af tinget. DF går også ned, men ryger ikke ud. Støjberg og Løkke kommer bragende, selv om det nok bliver et lidt mindre brag end ventet ifølge prognoserne, hvor begge var oppe omkring de 10% en overgang.

S går lidt tilbage, og Venstre en del. De gamle partier går generelt tilbage, men SF går lidt frem. Enhedslisten har også tabt lidt af pusten. Alternativet holder skansen, mens Frie Grønne og de Kristelige ikke når de 2%.

Mit kaffegrums (Gevalia) siger, at regeringsforhandlingerne vil køre på indtil februar, hvor den nye statsminister så vil bive præsenteret. Om det bliver Løkke eller Ellemann, nåede jeg desværre ikke at få svar på, da jeg var nødt til at drikke kaffen, inden den blev kold ;-)

Jeg håber blot tvivlerne stemmer A så vi kan beholde statsminister posten til MF, det fortjener hun

Så går Mette Frederiksen igen rundt i rødt!

Og den røde snu ræv er også på plads!

Et firkløver med stilk og tre nordatlantiske mandater!

Voila! Regeringsdannelsen er klar!

Kaos eller Socialdemokratiet!

Det var Mette Frederiksens slutbemærkning!

A: 25,1% SF 9,1%, Moderaterne 8,9%, radikale 4,3% og DF 2,8%, ialt 50,2%!

Mette Frederiksen har sin regering hen over midten!
Lars Løkke har regeringen hen over midten, som han ønskede!
SF siger tak for tilbuddet!
De radikale fik den brede regering som de ønskede sig!
Dansk folkeparti får deres folke-julepakke som de gik til valg på!

Alle er glade!

Kaos eller Mette Frederiksen som statsminister!

Måske reddes dansk landbrug på målstregen i 11. time af Lars og Morten!

Ellers er en stemme på 7,4% Danmarksdemokraterne-Inger Støjberg vejen ind i Danmarks fremtid!

Større end LA ( 7,2%), Enhedslisten (6,2%), konservative (5,8%), NB (4,4%), og radikale (4,3%).

Dansk landbrug betyder mere for danskerne end folketingspolitikerne tror!

Derfor skiftes så mange folketingsmedlemmer ud i dag!

“En fire-kløver regering med stilk!” (Støttet af tre nordatlantiske mandater).

Danmarks nye klimaregering ind til 2026!

Mette Frederiksen blev alligevel den moderne moderate kvindelige Stauning!

Den politiske pokerspillets første kvindelige mester!

16% af vælgerne er fortsat parate til at krydse den rød/blå midterlinie!

TV2’s valgprogram fik vælgerne en tur op i helikopteren og fik et glimrende udsyn over det politiske landskab!

Lavbundsjorde, enge, grønne stubmarker, skovdrift, naturskov, national parker, søer, åer og strandenge og sandørkener og masser af strande!

Et broget landskab!

Men “fire-kløveren med stilk” blev fundet af vælgerne i fællesskab!

Alle drømmer om at bevare dansk landbrug:

Den grimme ælling blev til en svane:

I Danmark er jeg født der har jeg hjemme
der har jeg rod derfra min verden går
du danske sprog du er min moders stemme
så sødt velsignet du mit hjerte når
Du danske friske strand
hvor oldtids kæmpegrave
stå mellem æblegård og humlehave
Dig elsker jeg - Danmark mit fædreland
Hvor reder sommeren vel blomstersengen
mer rigt end her ned til den åbne strand
Hvor står fuldmånen over kløverengen
så dejligt som i bøgens fædreland
Du danske friske strand
hvor Dannebrogen vajer -
Gud gav os den - Gud giv den bedste sejer -
Dig elsker jeg - Danmark mit fædreland

Sørg for at være vågen i nat! De varme nætter er ikke slut endnu! Lars Løkke får ikke tid til at lufte hunden i nat!

Så har jeg stemt. På Alternativet, naturligvis.

Vi skal have en grøn regering basseret på røde værdier. Det skal vi fordi intet er vigtigere end klimaet. Intet kan for fremtiden fungere uden et klima i bare nogenlunde balance. Det var det grønne argument. Og så skal vi alle sammen kunne være her og have et godt liv. Ikke kun de velhavende. Det var så det røde argument.

Andre argumenter har jeg grundlæggende ikke brug for. Og de er jo ret simple.

PS. Statsminister Mette Frederiksen, det er så det tredje argument. Hvor har hun gjort det godt.

Ikke ligefrem noget ønskescenarium, hvis den måling holder stik.

Socialdemokraterne bliver det absolut største parti. Men som det tegner sig, bliver det Den-Lille-Svindler, som sidder med alle kort på hånden. Den-Lille-Svindler har narret vælgerne igen ved at klæde sig ud som en midtsøgende politiker, som vil en ultra liberal politik. Men i politik gælder ingen regler. Vi ikke bare er på vej til amerikanske tilstande i dansk politik. Vi har amerikanske tilstande i dansk politik. Demokratiet er på vej til at blive sat ud af kraft præcis som det har været det i USA siden Ronald Reagan fjernede alle demokratiske spilleregler og låste amerikansk politik fast til republikanerne. Siden har republikanerne været i stand til at spænde ben for alle demokratiske tiltag, som ville gøre livet lidt lettere for de over 100.000.000 amerikanere som lever uden sygesikring og i fattigdom. 100.000.000 mennesker, som har givet op og ikke stemmer mere.

Annonce