Annonce

Venstre i hårdt angreb på Støjberg: “Nogle af pigerne forsøgte at begå selvmord”

Danmarksdemokraternes formands forklaring på hvorfor hun kom for Rigsretten: “Det gjorde jeg, fordi jeg havde beskyttet nogle piger mod potentielle overgreb fra deres ældre mænd”
Foto: Folketinget/Steen Brogaard og Folketinget/Steen Brogaard - Fotografik: Inge Emma Hansen
Jan E. Jørgensen, medlem af Folketinget for Venstre, Inger Støjberg, formand og stifter af Danmarksdemokraterne
Formand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg har - ifølge Inger Støjberg - egentlig slet ikke gjort noget forkert, selv om hun sidste år blev idømt 60 dages fængsel ved Rigsretten.

Det er melodien i et opslag som formanden for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, lagde på Facebook søndag.

Inger Støjberg skriver:

“For et år siden sad jeg i Rigsretten. Det gjorde jeg, fordi jeg havde beskyttet nogle piger mod potentielle overgreb fra deres ældre mænd.”

Hun skriver, at hun tog sin straf på 60 dages fængsel med oprejst pande, og “i en bevidsthed om, at hvis jeg havde vendt det blinde øje til, at barnebrude kunne blive udnyttet af deres ældre mænd mens jeg havde ansvaret for det, så skulle jeg have levet med det resten af mit liv.”

Inger Støjberg negligerer i opslaget, at hun blev idømt fængsel, fordi hun ulovligt gav ordre til, at unge asylpar blev adskilt uden at hvert enkelt pars personlige forhold forinden blev undersøgt nærmere: 

“Jeg blev i stedet straffet for at gribe lidt for håndfast ind, og det kostede 60 dages frihed. Det er til at leve med.”

“Det er jo noget ævl Inger”

Venstres kultur- og medieordfører, medlem af Retsudvalget, den juristuddannede Jan E. Jørgensen, er rystet over Inger Støjbergs fremstilling af rigsretssagen og baggrunden for at Inger Støjberg blev idømt fængselsstraf:

“Du kunne have beskyttet de piger, der havde behov for beskyttelse - og ladet de piger være, som af helt egen fri vilje bare ønskede at være sammen med deres mand - i nogle tilfælde faderen til deres nyfødte barn,” skriver Jan E. Jørgensen i kommentarfeltet til Støjbergs opslag.

Og så minder Jan E. Jørgensen sin tidligere partifælle, Inger Støjberg, om, hvad der også kom frem i retten, nemlig at adskillelsen af asylparrene havde voldsomme konsekvenser for nogle af de unge kvinder:

“Nogle af pigerne forsøgte at begå selvmord,” skriver Jan E. Jørgensen, og føjer til:

Det har da ikke noget med hjælp at gøre

“Det har da ikke noget med hjælp at gøre.”

Jan E. Jørgensen skriver, også at meget tyder på, at Inger Støjberg helt grundlæggende ikke har forstået sagens alvor:

“Og når du kalder din indgriben for “lidt for håndfast”, så vidner det om, at du stadig ikke har fattet, hvad sagen gik ud på. Fædrene blev tvangsfjernet fra deres barn og hustru.”

Jan E. Jørgensen skriver i sit svar til Inger Støjberg, at det havde været meget enkelt at håndtere sagen på lovlig vis:

“En målrettet indsats for at hjælpe dem med hjælp behov havde såmænd bare krævet, at du havde bedt dine folk om at undersøge hver sag individuelt. Tale med de mennesker, som blev skilt ad med tvang - inden du skilte dem ad.”

Og:

I Danmark skiller vi ikke familier ad uden at undersøge sagen først. I Danmark skærer vi ikke alle over én kam. Vi ved, at ikke to sager er ens, selvom det kan se sådan ud på overfladen.”

Jan E. Jørgensen føjer til - med henvisning til at flere af de adskilte asylpar stort set var lige gamle - at det er forkert og misvisende at kalde en 19-årig, ung mand for gammel og pædofil:

“Vi kalder ikke 19 årige drenge for gamle pædofile mænd, fordi de har fået et barn med deres 17 årige kæreste.”

Og så stiller Jan E. Jørgensen et spørgsmål til Inger Støjberg:

Hvad hvis en af pigerne var lykkedes med sit selvmordsforsøg

“Hvad hvis en af pigerne var lykkedes med sit selvmordsforsøg? Ville du så have kunnet leve med det resten af dit liv?”

Inger Støjberg har ikke svaret på Jan E. Jørgensens spørgsmål.

“Skamløst”

Også andre politikere har reageret på Inger Støjbergs Facebook-opslag.

Den radikale folketingskandidat, Carolina Magdalene Maier, betegner i et tweet Støjbergs opslag som “skamløst”.

SF’s næstformand, folketingskandidat Serdal Benli, skriver i kommentarfeltet på Facebook:

Du er ikke hævet over loven. Du blev dømt for at bryde loven

“Du er ikke hævet over loven. Du blev dømt for at bryde loven.” Og han understreger, at Inger Støjberg ikke er alene om at være mod "Barnebrude". Det er faktisk alle 179 medlemmer af Folketinget er mod “barnebrude”.

Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, følger i kommentarsporet op, hvor Jan E. Jørgensen slap:

“Der virker som om du ikke har forstået hvad du er straffet for. Tænk at du ikke angrer at have gjort noget ulovligt.”

Og:

Du brød loven, Inger. Det havde konsekvenser for rigtige mennesker

“Du brød loven, Inger. Det havde konsekvenser for rigtige mennesker. Tag ansvaret på dig i stedet for at tale udenom.” 

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Inger S har sin helt egen moral og etik historie, og den med redning af unge piger er jo i den grad omskrivning af sandheden, men nogle folk tror vitterlig på hende, som Trumps til hængere tror på ham ,uanset hvor stor løgnen er.

Jeg er helt enig i hvad Jan E Jørgensen skriver, som modsvar til Inger Støjberg. En rigtig god beskrivelse af hele forløbet. Det der bare undre mig at der skulle gå 4 år før venstre og Jan E Jørgensen måtte erkende Inger Støjbergs beviste ulovlige beslutninger. Det er en erkendelse, at de dengang var dårlige til at vurdere sagen gang. Men hævder nu i forbindelse med Mette Fredriksens minksag har de endnu engang har det rette åsyn.

Desværre tror mange på hendes forklaring. Utroligt nok!

“For et år siden sad jeg i Rigsretten. Det gjorde jeg, fordi jeg havde beskyttet nogle piger mod potentielle overgreb fra deres ældre mænd.”

Svært at begribe en dansk politiker kan udtrykke noget så virkelighedsforvrængende som Inger Støjberg kan gøre det helt uden samvittighed. Og en rædsel, at nogen tager det for gode vare og stemmer på hende og de værdier hun repræsenter. Inger Støjberg manipulere skamløst med sine vælgere og skamfere demokratiet og ytringsfriheden.

Der var hverken tale om gamle mænd eller små piger. Der var tale om parforhold som også eksistere i Danmark hver dag og altid har gjort det. Det har i mange årtier også været muligt for en kvinde under 18 år at indgå et ægteskab med en mand over 18 år. Ikke noget der skete så tit. Men muligt.

Virkelig utroligt tænkende voksne menneske hopper på den.

Men Støjberg fik da sit martyrium. Og de 60 dages husarrest med elektronisk fodlænke må siges at være en noget billigere omgang end svundne tiders martyrer, som blev kastet for løverne eller korsfæstet med hovedet nedad og så videre i den dur. De vendte i hvert fald ikke tilbage, hverken til politik eller missionærarbejdet.

Støjbergs Facebook-opslag er intet mindre end rystende.
Endnu mere rystende er det, at alle borgerlige partier sagtens kunne se hende som minister mindre end et år efter dommen i rigsretten.
Deres respekt for retsstaten er ikke-eksisterende.
Støjberg kunne ikke blive ansat i politiet, fordi hun har en plettet straffeattest, men hun kan åbenbart godt blive minister - måske endda justitsminister.

Her ved Halloween optræder særligt mange spøgelser i valgkampen.
Cand.tugthus Inger Støjberg farer land og rige rundt uden et valgprogram, men med spøgelseshistorier om, hvordan hun har reddet unge møer fra en skæbne værre end døden, ved, helt uden at spørge, at adskille dem fra deres partnere, uden at skele til, hvad de selv måtte mene om redningsaktionen.
Stud. tugthus Morten Messersmidt er, som en anden zombie, steget ud af dødens gab og ser ud til måske at klare spærregrænsen og kan nu optræde som partiformand for historiens mindste DF frem til sin straffesag om kort tid.
Løkke er valgets dark horse, og den ny-indførte lottokupon, som vælgerne kan stemme på, hvis de ikke ved hvad de selv mener om velfærdssamfundets fremtid. Så står han på lur og parat med sparekniven i de smalle gyder, klar til at skabe politisk kaos mellem dronningerunderne og springe ind i statsministerkontoret, når landet stander i våde. Velbekomme til solohævneren fra venstres partikongres.
I en verden med politisk kaos og kæmpe problemer forekommer dansk politik på visse stræk pt. at udtrykke en fortrængning af realiteternes verden, hvor fokus ligger på en proportionsforvrænget forståelse af de nødvendige satsninger.

Og alt imens begår ældre og syge hver uge selvmord fordi de står på venteliste til dit og dat!

Med 500.000 flere indvandrere på samfundets regning, ville endnu flere stå i kø i dagens Danmark!

Folketingsmedlemmerne har ikke meget at lade hinanden høre!

Når du at blive gammel så hav selv planerne parate! Folketingsmedlemmerne er mere hjælpeløse end nogensinde og flygter fra skyggen af sig selv!

Kun de kolde og kyniske overlever i virkelighedens verden og i politik!

Krybben er tom!

Og så bides hestene!

Et Venstre i tre nye udgaver!

Et dansk folkeparti i tre nye udgaver!

Kun de hellige på venstrefløjen kunne folketingsvalgets matematik udenad!

Sammenhold i familien giver den bedste overlevelsesstrategi!

Fryser du? Sulter du?

Så flyt ind hos en slægtning!

Eller lav en ollekolle i tide!

Krigen er over os!

Sammenhold på midten!

Der hvor der stadig er lidt varme!

Men pas på du ikke kommer til at stå yderst!

Du får en kold skulder!

Eller en lige Venstre!

Spændende hvornår Socialdemokratiet deles i det grønne socialdemokrati og det røde socialdemokrati!

Mette Frederiksen har jo allerede besluttet sig for at blive leder af det grønne socialdemokrati!

Når Morten Messerschmidt erobrer vælgerne til det røde socialdemokrati, hvilket sker allerede inden jul, ja, så starter oprøret hos Social-demokratiet!

Med Putin ved roret kan CO2 afgifterne udskydes i det uendelige!

Inflationen har ikke brug for en særlig ekspotitentiel ven!

Knivene er fremme i det udvidede Venstre!

Turen er allerede kommet til Socialdemokratiet og Enhedslisten og SF!

Folk dør snart af kulde og sult! og selvmord som i 1930erne!

I Sverige skyder de hinanden på gader og stræder hver dag!

Tænk det sparede Inger Støjberg danskerne for!

Måske i fem år!

Så strækker selv Rosa Lunds politik ikke længere!

Jyske landbrug har holdt madpriserne og selvmordsraten nede på et rimeligt antal!

Når først de effektive jyske landbrug er omlagt til skov, natur og lavbundsjorde, ja, så får Putin frit spil!

Selv på Østerbro og Nørrebro stiger selvmordsraten!

Og politikernes dårlige samvittighed får de bedste til at trække sig fra dansk politik!

Løbet er allerede kørt!

Kun Morten Messerschmidt og “populisten” Inger Støjberg som Kristiansen, der rådede Fogh og com. til at spare 2% på det offentlige hvert år, betegnede hende!

Naiviteten i København kender ingen grænser!

Virkeligheden i de små byer i Jylland er så langt væk fra Rosa Lund og TV2 news!

De hellige i Venstre og Enhedslisten har stadig råd til “det grønne” individuelle valg!

Og de unge elsker det og LA og Alex samles som de frie unge, der stadig har et frit valg i en liberal verden!

Coronaens sammenhold og ensretning smadres af unges selvrealiseringstrang, der skal smadre “43% af en ungdomsgeneration der mistrives”!

Danskerne har stadig råd eller tager sig råd!

Kun dronningen skærer ned på apanagerne!

Rettidig omhu!

Reduktion i antal prinser og prinsesser!

Nu kommer turen til danskernes!

Lad dronningerunderne begynde!

Tudekiks udleveres ved udgangene!

Selv på stenbroerne lige uden for Amalienborg!

Inger Støjberg peger på sig selv!

Er vant til selv at måtte klare problemerne!

Lars Løkke og Jan Ø. Jørgensen er i politik, fordi det er en levevej!

Inger Støjberg er “politiker med hjertet”.

Og det ved vælgerne præcist hvad betyder!

Landmænd er landmænd af hjertet!

Skolelærere er skolelærere af hjertet!

Sygeplejersker er sygeplejersker af hjertet!

“Højt til loftet og langt til døren”!

Alle elever kan rummes! Alle gamle kan rummes!

Kun grønne kan rummes i Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, og SF!

De radikale er nu reduceret til ægte grønne radikale!

Populisterne som Kristiansen kalder alle de fattige og røde, knopskyder fra højre og Venstre!

Overlevelsestrangen er større end flugtgenet!

Krage søger mage!

Således mageløst er dansk politik!

Og dronningen nikker til enhver der har vælgernes tillid!

Kulturordfører Jan E. Jørgensen er genvalgt men ikk Martin Geertsen, hvis ansigt vi lærte at kende under coronaepidemien, hvor han var sundhedsordfører for Venstre.

Gå i flæsket på en af dine egne!

Og måske genvælges du på andres bekostning!

Prinsen af Frederiksberg er genvalgt til folketinget!

Jydebasheren slog til igen!

Apanagen er sikret til de københavnske saloner endnu fire år!

Aksel Jensen; det er spot on!

Annonce