Annonce

Pia Olsen Dyhr udelukker bred regering mod højre

SF-formanden har minimumsnormeringer som ultimativt krav til kommende regering. Det udelukker Venstre og Konservative.
Foto: Emil Vendelbo Johansen/Netavisen Pio
Pia Olsen Dyhr på scenen til SF's valgfest ved Folketingsvalget 2022.
Tirsdag aften ankom Pia Olsen Dyhr til SF’s valgfest på Johans Borups Højskole få hundrede meter fra Christiansborg og blev tiljublet af medlemmer af partiet. SF går frem med et mandat til nu 15 mandater ifølge den seneste prognose fra TV 2.

Efter konfettien havde lagt sig holdt hun sin tale og slog på vigtigheden af at leve stille og godt, og holde fokus på partiets mærkesager.

lige nu har vi brug for et stabilt flertal

Den seneste prognose viser et rødt flertal. Men statsminister Mette Frederiksen(S) og især også Moderaternes Lars Løkke Rasmussen har talt om at danne bred regering, men det er ikke noget som SF umiddelbart har tænkt sig at være en del af.

Freder minimumsnormeringerne

På spørgsmålet om hvorvidt SF skal i regering afviser hun klart at deltage i en regering, som går for langt til højre.

”Jamen, altså vi afventer det endelige resultat. Men vi skal ikke i regering med Venstre eller Konservative, som har sagt vi skal afskaffe minimumsnormeringerne, siger Pia Olsen Dyhr til Netavisen Pio.

Det kan du udelukke?

”At lave en regering, som vil afskaffe minimumsnormeringerne? Det kan jeg godt udelukke, slår partiformanden fast og fortsætter:

”For os handler det om, og det har vi sagt hele tiden, det handler for os om indhold. Hvad er det for en politik, der skal føres i Danmark. Og jeg ser helst, at vi fortsætter med centrum-venstre. Det har været det mest stabile, vi har set i mange år. Og lige nu har vi brug for et stabilt flertal,” slutter Pia Olsen Dyhr.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette Frederiksen kan fortsætte som Statsminister.

TILLYKKE DANMARK.

Husk lige at afskaffe 225 timers reglen