Annonce

Partiledernes personlige stemmetal: Mette F. i toppen – SCN i bunden

OPDATERET: Der er langt fra højdespringerne ned til bunden af tabellen. Se tallene her.
Foto: Netavisen Pio/Emil Vendelbo Johansen
Mette Frederiksen holder tale på Christiansborg efter folketingsvalget 2022.
OPDATERET: Folketingsvalget 2022 blev et af de mere spændende af slagsen. Usikkerhed om prognoserne trak resultatet i langdrag, og i sidste ende blev Lars Løkke Rasmussen, som formand for nystiftede Moderaterne, alligevel ikke kongemager.

Mette Frederiksen kunne sent på aftenen holde sin sejrtale, da det stod klart, at der var flertal til rød blok. Hun er samtidig den partileder, som har fået flest personlige stemmer.

Herunder kan du se, hvor mange vælgere, der valgte at stemme personligt på en af de 14 opstillede partiledere, ifølge tal fra KMD og TV 2.

Mette Frederiksen (S): 60.837

Formand for Socialdemokratiet og nu kongelig undersøger Mette Frederiksen kunne som sagt sent tirsdag aften lade sig hylde, da rød blok akkurat havde sikret sig de vigtige 90 mandater. Partiet fik desuden to ekstra mandater og landede på 50 og 27,5 procent af stemmerne. Mette Frederiksen fik selv 60.837 personlige stemmer.

Inger Støjberg (DD): 47.211

Danmarksdemokraterne var med formand og stifter Inger Støjbergs egne ord ikke et protestparti. Men det lykkedes dog at skabe røre i blå blok og komme i Folketinget med 8,1 procent af stemmerne og 14 mandater. Inger Støjberg gør stort comeback med 47.211 personlige stemmer.

Kunne Moderaterne indtage rollen som kongemager?

Lars Løkke Rasmussen (M): 38.439

Nystiftede Moderaterne var et parti alle holdt øje med ved valget. Kunne Moderaterne indtage rollen som kongemager? Det lykkedes næsten for partistifter og formand Lars Løkke Rasmussen. Men partiet bragede alligevel ind i Folketinget med 16 mandater og 9,3 procent af stemmerne. Lars Løkke indtager tredjepladsen med over partiledere med 38.439 personlige stemmer.

Alex Vanopslagh (LA): 38.284

Det var et parti i ruiner som nu 31-årige Alex Vanopslagh overtog efter valget i 2019, hvor formand Anders Samuelsen ikke blev valgt ind. Men han har i den grad fået vendt skuden og Liberal Alliance fik et flot valg med 7,9 procent af stemmerne. De øgede deres mandattal fra med 10 og ender på 14. Alex Vanopslag fik 38.284 personlige stemmer i alt. Han klarede sig desuden også godt i Aarhus-kredsene.

Jakob Ellemann-Jensen (V): 20.945

Venstres formand har valgkampen igennem bokset med at fremstå som leder af blå blok. Venstre fik et decideret dårligt valg og blev stort set halveret fra 43 til 23 mandater. Jakob Ellemann-Jensen kommer dog ind som partilederen med femte flest personlige stemmer. Nemlig 20.945.

Pia Olsen Dyhr (SF): 18.758

SF så ud til fin fremgang men tabte lidt af pusten til sidst i valgkampen. Dog endte det regeringsloyale parti med e lille fremgang på et mandat til nu 15 og 8,3 procent af stemmerne. Formand Pia Olsen Dyhr landede på 18.756 personlige stemmer. Dog blev hun klart slået af en anden SF-profil.

Valgkampen har været lang og hård ved De Konservative.

Søren Pape Poulsen (K): 15.767

Valgkampen har været lang og hård ved De Konservative. Partiet oplevede at falde fra meningsmålinger, som ikke var set så gode siden Poul Schlüters tid, til blot 5,5 procent af stemmerne. Dårligere end valget i 2019. Partiet mistede to mandater og endte på 10. Formand Søren Pape Poulsen, hvis rod i privatlivet og uheldige kommentarer spillede en rolle i nedturen, fik dog 15.767 personlige stemmer.

Franciska Rosenkilde (Å): 15.699

Et af valget overraskelser var, at der blev plads til Alternativet. Et parti som er blevet dømt ude adskillige gange. Men ro på bagsmækken sikrede partiet 3,3 procent af stemmerne og seks mandater. Forperson Franciska Rosenkilde kunne desuden glæde sig over 15.699 personlige stemmer.

Pernille Vermund (NB): 15.375

Nye Borgerlige fik en lille fremgang på ekstra to mandater og 3,7 procent af stemmerne. Formand Pernille Vermund fik selv 15.375 personlige stemmer.

Mai Villadsen (Ø) 10.822

Enhedslisten gik en smule tilbage ved dette folketingsvalg og måtte afgive fire mandater, så de nu ender på 9. Venstrefløjspartiet fik 5,2 procent af stemmerne, og ordfører Mai Villadsen fik selv 10.822 personlige stemmer.

Dansk Folkeparti klarede sig lige akkurat over spærregrænsen

Morten Messerschmidt (DF): 6.722

Dansk Folkeparti klarede sig lige akkurat over spærregrænsen med 2,7 procent af stemmerne. Det kan partiet veksle til 5 mandater. Partiformand Morten Messerschmidt blev også valgt ind og fik 6.722 personlige stemmer.

Sofie Carsten Nielsen (RV): 2.467

I skrivende stund er Sofie Carsten Nielsen gået af som politisk leder af De Radikale. Det gjorde hun onsdag, da hun mente at ”mandatet var for svagt”. Midterpartiet, som havde fremtvunget valget, blev over halveret og endte på syv mandater og 3,8 procent af stemmerne. Sofie Carsten Nielsen fik 2.467 personlige stemmer.

Sikandar Siddique, (FG): 5625

Det kompromisløse klimaparti Frie Grønne klarede sig ikke over spærregrænsen og ryger derfor ud af Folketinget. Kun 0,9 procent af stemmerne gik til dem. Partileder Sikandar Siddique, som i valgkampen ikke var meget for at svare på spørgsmål om møder med korruptionsdømt højrefløjspolitiker, fik 5625 personlige stemmer.

Men som så mange gange før var kampen forgæves.

Marianne Karlsmose, (KD): 2971

Kristendemokraterne, især personificeret ved formand Marianne Karlsmose, har kæmpet en brav kamp for at komme i Folketinget. Men som så mange gange før var kampen forgæves. Partiet endte med 0,5 procent af stemmerne. Karlsmose fik 2971 personlige stemmer.

Opdateret 7/11-2022 med korrekte tal for Sikandar Sidiqque og Marianne Karlsmose. For begge havde der desværre sneget sig tal ind for kun et enkelt valgsted i stedet for hele valgkredsen. Netavisen Pio beklager fejlen.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

STORT tillykke til Mette STORT tillykke til Danmark

Det er godt gået. Hold Løkke ud i strakt arm, lav regering med SF og R højst også V, men ikke M.

Stort tillykke til især Mette Frederiksen. Hun har bare knoklet igennem og kommer fortsat til det uanset hvad der kommer til at ske. Hun er dygtig og har tilsyneladende et ekstra gear.
Det går ikke at forlade sig på Enhedslisten mandater når der skal laves reformer. Vi må håbe på at Mette Frederiksen kan 'balancere' en regering, hvor der er balance mellem økonomisk ansvarlighed og social retfærdighed. Det er jo det hun har sagt og fortsat siger. Der venter en hård tid forude for de fleste. Verden 'er at lave' efter min mening.
En regering baseret på kun 90 mandater er ikke stabilt nok. Der skal bare én enkelt partihopper til og flertallet er væk. Tør man trygt lægge sig til at sove velvidende, at flertallet kan være væk før natten er omme?