Annonce

Løkke i forsøg på vild feberredning

På valgnatten prøvede Moderaternes formand at shanghaje et grønlandsk mandat. Manøvren mislykkedes.
Foto: Venstre, Claus Boesen
Sent tirsdag nat ringede Aaja Chemnitz’ (IA) telefon.

Lars Løkke, formand for Moderaterne, var i røret.

Aaja Chemnitz er medlem af Folketinget for det grønlandske parti Inuit Ataqatigiit, som er søsterparti til SF.

Mens flere meningsmålinger op til valget havde spået, at Lars Løkkes parti, Moderaterne, ville have de afgørende mandater, så det scenario ud til at smuldre som valgnatten skred frem.

Flertal uden Moderaterne

Over midnat blev det klart, at rød blok kunne danne flertal med hjælp fra tre nordatlantiske mandater – uden Moderaterne. Men hvis bare et enkelt nordatlantisk mandat forlod rød blik, ville magten tippe.

Over for P1 har Anja Chemnitz forklaret, at hun på valgaftenen blev kontaktet af “nogen” fra blå blok. Adspurgt hvem fra blå blok afslører hun, at det var Lars Løkke, der ringede til hende.

Redaktør: Løkke ikke til at stole på

Den manøvre har fået forhenværende pressechef for de konservative og politisk redaktør for netmediet POV, Frank Korsholm, til skyde med skarpt efter Lars Løkke.
”Det viser, at han ikke er til stole på, og at han ikke skyer nogen midler for at få magten,” skriver Frank Korsholm på Facebook.

placeholder

Risiko for forræderi

Selvom Moderaterne med deres valgresultat kan tilføre et væsentligt bidrag i form af 16 mandater til en bred regering, så nytter det ikke noget for Mette Frederiksen. For Lars Løkke ikke er til at stole på, mener Korsholm.

Risikoen for at blive snigmyrdet er ganske enkelt for stor

”Risikoen for at blive snigmyrdet er ganske enkelt for stor,” skriver han.

Afslørende tale

Også forhenværende udenrigs-, finans- og skatteminister Mogens Lykketoft er kritisk overfor idéen om Lars Løkke som en del af en regering over midten sammen med Mette Frederiksen og Socialdemokraterne.

Modsat Frank Korsholm ser han ikke det store problem i, at Lars Løkke har kontaktet IA’s grønlandske mandat.

Men Mogens Lykketoft mener ikke, at Lars Løkke har en reel kompromissøgende politik.

”Det var meget afslørende, den tale han holdt, om hvor skrappe krav han havde tænkt sig at stille,” siger Mogens Lykketoft til Netavisen Pio med henvisning til den tale Lars Løkke holdt for sine partikammerater på valgaftenen.

Statsminister for enhver pris

Mogens Lykketoft har tidligere advaret mod Lars Løkke i blandt andet Politiken og Netavisen Pio, fordi han mener, at Lars Løkke kan være svær at stole på, og at han er langt mere blå, end han giver udtryk for. Det mener Lykketoft stadig er tilfældet.

Han vil prøve at blive statsminister for enhver pris

”Jeg har hele tiden haft den opfattelse, at når det kom til stykket så vil han prøve at blive statsminister for enhver pris,” siger Mogens Lykketoft.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

stol ikke på Løkke han er fuld af fiduser lad ham ikke få indflydelse på Danmarks fremtid.

Han virker så snu og lusket, og gå bag om ryggen på Mette F og luske et mandat til sig selv, som normalt er rødt, tænkt, hvis resultatet havde været modsat og en fra rød blok, have ringet til hende den nye Anna i Nord og sagt, støtter du SF, for så får du osv, jamen hvad tænker den fyr dog på. Kun sig selv. Og Magt.

Endnu en gang har Den lille svindler bevist han ikke er til at stole på.

Rasmus Hansen - Endnu en gang har du bevist at du er Jeppe Lindholm - den lille svindler

Der er sgu noget galt med et system, hvor et enkelt mandat kan gøre så stor en forskel. Demokrati burde være flertalsstyre, ikke de små partiers diktatur.

Hvad mener du?

Niels Duus Nielsen mener at Danmark skulle havde en "demokratisk" styreform ", som de havde i Rusland fra 1917 til 1991 hvor det alene var "Politbureauet" der valgte hvem der skulle lede landet.

Du er dum at høre på, Bent, jeg har sgu aldrig været tilhænger af Sovjetkommunismen, hvor i alverden har du det fra? Har du virkelig ikke nogle argumenter, du kan fremføre, i stedet for bare at udstille din mangel på forståelse for, hvad demokrati er? For du er vel socialdemokrat? Men socialdemokrater er måske ikke demokrater?

Anyway - jeg tænker mere i retning af ikke at lade et enkelt parti stå for regeringsførelsen, men i stedet operere med samlingsregeringer, hvor ministrene kommer fra alle partier. Det fungerer byrådene i de større byer, så hvorfor ikke i Folketinget?

Niels Duus Nielsen, at man er "dum" fordi man ikke, som dig, er en stor "beundre" af diktatoren Putin og giver ham hele din opbakning i krigen mod Ukraine taler for sig selv og din uvidenhed om demokrati. Putin løj om formålet med den Russiske hærs opstilling med 130 tusinde mand langs grænsen til Ukraine. Indtil den 24. februar 2022 påstod han at det "kun" var en militærøvelse. Det samme gjaldt opstillingen af ca. 30 tusinde soldater i Hviderusland, det var "kun" en militærøvelse sammen med Hvideruslands militær. Derefter kaldte han det militære angreb på Ukraine for en "særlig militæroperation" for at befri Ukrainerne for Nazister og narkomaner, som han påstod var en del af den øverste ledelse i Ukraine. Det er bare mærkeligt at det Ukrainske folk ikke er enig med ham og i hans form for "befrielse". Det skyldes nok fortiden med Stalins overgreb i trediverne og efter 2. verdenskrig mod det Ukrainske folk med flere millioner døde til følge.
Når man ser diktatoren Putin ankomme i Zarpaladset i Kreml for at tale til "folket", opfører han sig som en ny Zar, hvor ansatte åbner dørene for ham inden han spadsere frem til talerstolen.
Du er fortaler for en magistrat regering, som de har i Schweiz, om det har givet mere demokrati for de almindelige borgere tvivler jeg lidt på, for det er ikke mere end ca. 30 år siden at kvinderne i den sidste Kanton fik stemmeret, som kvinderne dog fik i år 1915 i Danmark.

Sådan er det jo. Et eller andet sted skal skillelinjen går. Og i Danmark går den ved 90 mandater. Og den der får 90 mandater eller flere har vundet valget. Sådan er demokrati.

Selvfølgelig har Løkke diskvalificeret sig selv. Det har han faktisk gjort adskillige gange gennem tiden.

Løkke skal såmænd nok finde en sponsor så han kan "købe" et af de nordlige mandater på den ene eller anden måde.

Iflg. Politiken fortalte Anja Chemnitz at Lars Løkke Rasmussen ringede til hende, efter at alle stemmerne var talt op efter midnat.
»Det var i går, han ringede. Det var, efter at resultatet lå klar«, siger hun. Så prøver den lille gnom til Lars Løkke Rasmussen at sige, at han IKKE ringede, men bare lige SMSede. DU GODESTE !! Den mand er igen af naive individer valgt ind i Folketinget ! Vi kendte ham jo for UTALLIGE svindel sager igennem mange år. Men ok for nogen er det så åbenbart acceptabelt at snyde og bedrage sig til magten. Det er der jo bevis for !! Og tro mig - LL bliver ikke nem at "danse med". Den ro Mette frederiksen - trods alt - havde ved at lave aftaler over midten, så hun frisk, kompetent og dygtig kunne møde op i Nato og EU regi er det ikke sikkert hun for fremtiden får med en endnu værre bølle i den blå blok Læs: Lars Løkke Rasmussen.

I følge Weekendavisens dygtige journalister Hans Mortensen og Arne Hardis var det 'uværdigt' af Lars Løkke, at antyde på valgaftenen, at Rød Blok ikke havde 'et rigtigt flertal' bag sig. Han sagde dermed at de 4 nordatlantiske mandater ikke rigtigt galdt. Det fremgår ellers meget tydeligt i Grundloven, at de er lige vægtige. Lars Løkkes forsøg på en 'feberredning' udstiller hans svaghed. Det gør det måske nemmere, at få ham banket på plads fremover!

Selvfølgelig er de Nordatlantiske mandater lige vægtige - De er en del af rigsfælleskabet og er repræsentativ til stede i folketinget - men hvis man ønsker at opløse rigsfælleskabet så meld det da ud - Det kunne der sikkert komme en meget interessant diskussion ud af -især set i lyset af de højspændte sikkerhedspolitiske udfordringer der i de arktiske områder -Og med en utilregnelig Putin som modstander -

Nej fame ikke det gamle ringvrag igen i maskinrummet. Manden er jo magtgal og hold da op hvor blev han skuffet sent på valgnatten. Nej nej nej - Ikke mere Lars og hans ulykker og ragen til sig!!