Rosenkilde: "Jeg var for hurtig"

Forpersonen hos Liste Å underkendt af sin egen gruppe: Alternativet ønsker advokatundersøgelse af mink-forløb
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Franciska Rosenkilde, forperson for Alternativet
Forpersonen hos Alternativet og nyvalgt til Folketinget, Franciska Rosenkilde, var for hurtig, da hun forleden udtalte til Jyllands-Posten, at hun ikke længere ser det store behov for en advokatundersøgelse af mink-forløbet. For nu har Alternativet holdt sit første gruppemøde, og de fem andre i gruppen ønsker fortsat en advokatundersøgelse.

Det skriver Franciska Rosenkilde i et opslag på Facebook.

"Dagen efter valget blev jeg mødt af en journalist fra JP, der ville høre om Alternativet stadig bakker op om en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens rolle i minksagen. Og helt ærligt, jeg var for hurtig. Personligt er jeg videre fra mink og advokatundersøgelser, men manglende søvn ovenpå en lang valgkamp betød, at jeg svarede lidt for hurtigt. Min fejl," skriver Franciska Rosenkilde i opslaget.

Videre skriver Rosenkilde, at hendes holdning ikke har opbakning blandt de fem øvrige medlemmer af Alternativets folketingsgruppe:

Og det lytter jeg selvfølgelig til
"Nu har vi haft lejlighed til at mødes i den nye folketingsgruppe, og der er ikke opbakning fra de fem andre til den beslutning. Og det lytter jeg selvfølgelig til. Derfor er Alternativets officielle holdning, som før valget, at vi er for en advokatundersøgelse." 
placeholder
  

Franciska Rosenkilde understreger fredag over for flere medier, at kravet om en advokatundersøgelse ikke er ultimativt.

Mogens Jensen gik som minister

Holdningen Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten er fortsat, at der ikke er behov for en advokatundersøgelse af mink-forløbet.

Partierne henviser til, at Minkkommissionen allerede har gennemgået forløbet, og at daværende fødevareminister Mogens Jensen (S) påtog sig sin del af ansvaret for, at der i første omgang manglende lovhjemmel til aflivning af samtlige mink. Mogens Jensen gik af som minister.

Minkkomissionen fastslog i sin rapport, at ti embedsmænd har handlet ansvarspådragende.

Nogle embedsmænd har på den baggrund fået en advarsel eller en irettesættelse, mens departementschef Henrik Studsgaard og rigspolitichef Thorkild Foged er blevet hjemsendt.

Både Studsgaard og Foged afventer, at der rejses sager mod dem.

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Særdeles ÆRGELIGT at "Alternativet" kan opføre sig så torsket. Støt op om S i stedet for at modarbejde. Ingen
"fælder" vel sine egne. Mette F har sgu ikke gjort noget "forkert". Statsministeren så bare en FARE for landets
borgere.Derfor hun gav grønt lys til at alle mink skulle nedlægges. Hvorfor dog blive ved med at køre rundt i den sag. Anser ellers Franciska Rosenkilde for at være en kompetent politiker. Grotesk at hun så i et øjebliks vildfarelse blev "glemsom". UHELDIGT for hende og "Alternativet".

Gu har hun da så.

Big time løgner og “mor” til en samling giga svindlere

De skulle aldrig have haft S opbakning til at komme i FT, og Rosenkilder er en umoden og svag leder. Det hun har gjort er en brøler og foræring til blå blok. Man kan godt mærke hun ikke ved hvad politik på Borgen går ud på, alliancer bl.a det har hun ødelagt for good and ever, hun vil blive isoleret og ryge retur efter næste vlag, man opfører sig ikke sådan.

Advokatundersøgelse er spild af skatteborger kroner og tid, og der er faktisk andet, der kræver en regerings kræfter i kommende tider end fnidder og hævn, det har blå blog lige tabt valget på med et knusende nederlag. Inger S er en hævnens kvinde, hun ryger også ned under spærregrænsen inden længe. Hvad skal det til for, der er intet at komme efter.

Helle. Så må hun ud med raslebøssen og samle ind, eller hjælpe Pernille Vermund der stod intet. Kammeradvokaten der er ikke noget at komme efter. Det er måske Lille Lars, tør ikke komme hjem til fruen uden Statsminister posten.
Ole Simonsen

Til Helle: jeg synes Socialdemokratiet skal sige Ok til en advokatundersøgelse, for jeg går ud fra, at Mette har rent mel i posen. Og er det tilfældet, vil de blå partiledere stå totalt afklædte, når resultanter foreligger. Og prisen er jo kun en klatskilling i forhold til, hvad Venstre fik jobbet kompensationen til minkavlerne op i. De minkavlere, der måske ikke var helt så uskyldige i, at vi her i Nordjylland blev udråbt som Danmarks Wuhan, som man skulle tro, hvis man lytter til en tavs presse,

Det har du ret i, lad os få den sag lukket, men det tager bare tiden fra andet der er langt mere vigtigt, og der er intet at komme efter, det er blå hævn, de tabte stort, intet andet og så længe de er så hævngerrige og går i små sko, er de slet ikke værdige til at lede landet. Nordjylland har jo vist sig fuldstændig af bakke op om Mette F, de vil bare gerne have deres godtgørelse så de kan komme videre, og det er fair nok. Selv om jeg godr ved at den del af dem var på vej til konkurs, en del snød med reglerne. Men vi er nødt til at komme videre.
Jeg mener bare at Alternativet er dumme, de hører ikke til i rød blok. Jeg har da tabt alt for den kone.

Er der nogen, der vil forklare mig, hvad en advokatundersøgelse kan finde ud af, som vi ikke allerede ved efter kommisionsundersøgelsen?

De er bindegale, de Alternative. Og jeg, som lige var så glad, fordi de Radikale fik en blodtud, nu skal vi så åbenbart trækkes med de Radikale 2.0

ja desværre Sofie d. anden vorhere bevar os vel.

Hvis en formand ikke ved hvad gruppen er enige om, burde vedkomne fyres.

Det der skal til over for blå blok og Jyllands-Posten er følgende:

Træk Anders Fogh ind i folketinget og få vedkomne til at undskylde for 100 usandheder i folketinget og de mange gode soldater der døde i Irak. På grund af en løgn fra USA Gik Danmark i krig i Irak. Følgende er der lavet en dokumentar udsendelse der viser hele forløbet før Irak krigen som aldrig skulle være gået i gang.
Samtidig er der lavet et teaterstykke der hedder Mens vi venter på Irak kommissionen, udstiller Venstre - Konservative - Fremskridts partierne som dem der besluttede at gå i krig i Irak, og hvor venstre løj i folketinget.
Hvorfor jeg skriver ovenstående som ikke har noget med ovennævnte artikel at gøre, er følgende:
1.
Minksagen burde være afsluttet, befolkningen har med et stort rødt flertal 90 mandater tilgivet Mette Frederiksen for hindes fod fejl i minksagen.
2.
Mette Frederiksen gjorde det helt rigtige i situationen, da minken kunne være en stor smitte spreder. Der kom tilslutning fra udlandet at det var en god beslutning at aflive minken.
3.
Tag at opføre jer som voksne mennesker i folketinget og gør jer fortjent til jeres løn. De kommissioner er for det meste uden betydning for folket, men det er folket der skal betale regningen.
4.
Det er meget mere vigtigt at få vedtaget en lov hvor der skal et stort flertal til at gå i krig, end lave sag ud af de Nordatlantiske mandater hvor 3 gik til rød blok.
Peter Jørgensen

En ting må man gøre sig klart. Det er ikke muligt at have en klimapolitik, som for alvor gør en forskel og samtidig danne en regering ind over midten. Blå blok har slet ikke forstået alvoren i klimaudviklingen. De kan kun se en vej. Og det er at fortsætte ud af det kapitalistiske spor og markedsøkonomien i håbet om det fører et et teknologisk fiks. Men sådan et teknologisk fiks kan ikke redde noget som helst, hvis ikke vi ændre vores livsstil betydeligt. En ny livstil, som ikke bare er nødvendig for at klimaet kan regenerere, men også for vores egen skyld og for vores børns skyld. Samfundet har på alle måder fået alt alt for meget fart på til store skade for livet, verden og jorden. Og den nødvendige forandre kommer aldrig til at ske med blå blok med ved roret. Det strider fuldstændig med deres ideologi om "frihed" dereguleret kapitalisme og markedet.

Det er i ordet forstand en dødssejler. De aller største skader er først og fremmest sket efter Ronald Reagan blev USA's præsident og smed de almindelige amerikanere i skraldespaden og lod kapitalismen smadre løs efter ordre fra Wallstreet banden, ikke mindst det daværende Lehman Brothers Holdings Inc., hvis CEO "støttede" godt op om Reagans præsidentskab med tips og gode råd.

Det gik godt, så længe Torsten Geil var den eneste i deres folketingsgruppe. Nu er de endnu engang en flok verdensfjerne amatører.

Væk med de ultimative krav og lad os komme videre ..lad den sag gå "i graven"...
Enig det er for dumt...og vise mistillid ud med de alternative. Ingen foræring til de borgerlige.. det er kun uerfarenhed, der ikke er brug for
Må Mette F forblive Statsminister 🚩 bevist&bevise hvad der er bedst for Danmark. God weekend

Rosenkilde er da vent igen til at et ikke er ultimativt krav, hvad hun så mener med det. Og Løkke den lille gnom, han leger skygge forhandler, og forhandler på livet løs med de blå partier samt R og fra Grønland for at blive kongemager, han skal ikke have lov til at ødelægge vort land igen. Alt hvad han rør ved mislykkes, alt, og han tager aldrig ansvaret på sig for sine handlinger, aldrig, det er altid de andres skyld. Lige nu underminere han fuldstændig Ellemann som er oppositionens leder, men den rolle har Løkke egenrådigt overtaget.

Ups vendt, det smuttede.

Jeg trode at en stemme på alternetiv ville sætte meget mere fokus på Klimaet
som de sagde """
Vi vil have klimaet øverst på dagsorden det er det vigtigste

Og hvad fanden er det så de gør ,snakker om mink og advokat-undersøgelse

Og imens går klimaet Agurk,,, rigtig rigtig godt gået

Vi har nu Å og R i rød blok med svag ledelse i hver sin lille folketingsgruppe. Det er ustabilt at indgå samarbejde med sådanne partier. Man ved jo ikke om de er i stand til at forhandle noget som helst når det kommer til stykket.
En advokatvurdering/undersøgelse af minksagen er ikke godt for Mette Frederiksen.
Uhensigtsmæssigt af være regeringschef og samtidig skulle bruge en masse krudt på møder/afhøringer som ellers skulle bruges på at få løst nogle af de kæmpe udfordringer vi som samfund og land står over for
Mette Frederiksen må på en eller anden måde alliere sig med SF, som har vist sig mest loyale og stabile samarbejdspartnere

Torsten Geil er uden tvivl manden der kørte de seks mandater hjem!

En klog mand der har lært sig spillet på Christiansborg!

Det gælder om at have så mange kort på hånden længst muligt!

Og lad for Guds skyld være med at vise venner og fjender hvilke kort du sidder med og hvilke du har tænkt at spille ud med først og hvilke du kun spiller i nødstilfælde!

Torsten Geil har alene været med i et hav af forlig med en lille sejr hver gang!

Mette Frederiksen elsker at sige at hun blev presset til dit og dat!

Så har hverken hun eller socialdemokraterne ansvaret for alle fejlene der nødvendigvis vil blive begået!

Nu arbejder statsministeren på at binde nogle trumfkort, så hun har en endnu stærkere hånd!

Det har Torsten Geil naturligvis luret!

Og han holder naturligvis fast i sin joker helt til det sidste: En advokatundersøgelse af minksagen!

I en afgørende fase kan kortet smides på bordet når stikket om CO2-afgifter på landbruget skal tages hjem!

Torsten Geil kan i det små nyde sejren!

Og over for en undrende blå presse kan fru statsminister Mette Frederiksen sige:

Jeg blev presset til det af mine støttepartier…og….og… (her er det at Mette altid viser teenage-øjne mod himlen og uforstående teenage-forældre og tøver og sluger mundvandet) …og det er sikkert godt nok!

Og socialdemokraterne elsker det!

Alt det egne forældre ikke kunne sige ja til, fordi pengene ikke var der, men de andre borgerlige forældre betalte med lethed!

Endelig! Endelig!

Som voksen vælger fik man skovlen under alle de møgforkælede rige borgerlige teenagebørn!

Torsten Geil har lært sig den socialdemokratiske Mette-teenager-psykologi!

Jeg blev tvungen til det af mine venner….

Konsekvenserne tager vi dagen derpå….

Vi er så mange så en eller anden ryger under bussen…og ryger der en embedsmand i ny og næ….ja, det var jo bare en tolvtals borgerlig.

Det er skønt at være socialdemokrat og venstreorienteret!

Det er en fest og selv Enhedslisten tog valgaftenen en for meget under vesten!

Ja, selv de alternative:

“Manglende søvn bevirkede at jeg svarede lidt for hurtigt Min fejl!”

Alternativets nye leder passer fint ind i Mette Frederiksens teenage-koncept!

Mette Frederiksen glæder sig allerede til at spille CO2 kortet mod landbruget!

Inflation og fødevarepriser i raketfart vil alternativet modvirke med halv fødevaremoms!

Jo, det bliver dyrt at være dansker!

Når alle skal være med til festen!

Kære Aksel

Du skal da være glad for at de rige snotforkælede børn har rige forældre.

Det betyder de snorforkælede og luddovne røde kernevælgere kan blive med at kræve og få i hoved og røv af Mædde.

Vågn dog op

Kære Aksel

Du skal da være glad for at de rige snotforkælede børn har rige forældre.

Det betyder de snorforkælede og luddovne røde kernevælgere kan blive med at kræve og få i hoved og røv af Mædde.

Vågn dog op

Annonce