Knas hos K: Per Stig opfordrer til selvransagelse

De Konservative bør overveje deres situation og deres formand, lyder det fra tidligere udenrigsminister og partiformand.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
Folketingsvalget 2022 blev en skuffelse for De konservative.

Og nu kommer en konservativ nestor så med sit syn på sagen. Per Stig Møller, tidligere partiformand og udenrigsminister, ser et behov for selvransagelse.

”Pape er garanteret i gang med selv at finde ud af, hvad der er bedst for partiet. Er der en, der er klar? Er der en, der er oplagt? Eller kaster vi partiet ud i en ny broderstrid, som vi så sandelig har haft rigeligt af i partiet? Det skal man også lige tænke på, før man skifter formand,” siger Per Stig Møller til Politiken.

Fald fra tinderne 

Partiet nåede helt op over 16 procent i meningsmålingerne før valget og formand Søren Pape Poulsen meldte sig på banen som statsministerkandidat. Nu skulle partiet ikke længere blot være tro væbner for Venstre i blå blok.

Selvfølgelig drøfter vi, hvordan det hele er gået.

En række sager med rod i Papes privatliv og uheldige udtalelser om både Grønland og sundhedsansatte gav ridser i lakken.

Kombineret med en valgkamp, hvor partiets skatteudspil gav bagslag, førte det til et langt styrtdyk i meningsmålingerne og et valgresultat på 5,5 procent af stemmerne og et tab af to mandater. Partiet har nu 10 medlemmer i Folketinget.  

Opbakning fra baglandet – sådan da

Til TV 2 bakker Rasmus Jarlov fra De Konservative op om Søren Pape Poulsen som formand.

”Selvfølgelig drøfter vi, hvordan det hele er gået. Men det er ikke noget, vi kommer til at gøre i det offentlige rum. Det er noget, der foregår internt,” siger Rasmus Jarlov til TV 2.

Og så fungerende politisk ordfører, Mette Abildgaard, oplyser til TV 2, at hun støtter op om Søren Pape Poulsen.

Dog er der ifølge Politiken flere fremtrædende medlemmer af De Konservative, som ikke ønsker at forholde sig til formandsspørgsmålet.

Tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen siger til Politiken, at en partiformand har ansvaret både når det går godt, og når det går skidt.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"En række sager med rod i Papes privatliv og uheldige udtalelser om både Grønland og sundhedsansatte gav ridser i lakken."

Og så var der lige fjernelse af topskatten. Væk med Arne-pension og efterløn. Ingen mulighed for tidligpension for den lønmodtagere. Særligt dem med det hårde og ofte lavtlønnede arbejde skal forsætte til det sidste på arbejdsmarkedet efter den konservative ideologi.

Pape har ikke gjort andet end at være ærlig med hensyn til hvilket menneskesyn det virkelige Konservative står for. Et chokerende menneskesyn, hvor små mennesker i samfundet ikke har nogen værdi andet end den de ressourcestærke kan tjene på.

Det sande Konservativ har omsider vist sit ansigt gennem Papes svipsere. Og den ideologi forsvinder ikke med Pape. Den er det konservatives eksistensgrundlag. Et menneskesyn vi vælgere nu kan se og kan vælge fra også efter Papes afgang.

En stor tak til Pape for at have åbnet vores øjne om det virkelig Konservative.

Endnu en blå svindel er afdækket. Hvad bliver mon det næste?

Rasmus Hansens opfattelse af Pape Poulsens Det Konservative Folkeparti er efter mit syn på forløbet i flere måneder tidligere helt på linie med mine konstateringer.
Så ved folk hvad Papes/de Konservatives grundholdning til omgivelser er.

Rasmus Hansen er i virkeligheden Jeppe Lindholm - en rød svindel er afdækket
.

Hvor smart var det lige at blå side stillede op med to kandidater? De ødelagde det for sig selv. Og "ind" kommer Lars Løkke som en tredie kandidat.
For det må jo være hans bagtanke.

Den rare Pape har en anden side som er usympatisk, skifter de formand nu , kan de ende under spærregrænsen, de har ingen alternativ til Pape, de må ransage sig selv som personer og parti, og lykkes det ikke at komme med en bedre politik, så skift ham ud. Rasmus Jarlov er eneste bud, g han er også rædsom.

Verden under forandring. Fra pap hoved til pape hoved...

Os med et rødt hjerte.
Vi burde/er glade for Søren Pape som formand for de konservative, det betyder nemlig, at de forsat vil ligge og rode rundt i bunde, og helt sikkert rykke tættere på spærregrænse.
Så tak til de konservative der vil beholde Søren Pape som formand. Jeg giver en bajer til alle de folketingsmedlemmer, der støtter hans formands skab.

Et Wild card til Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne som ny formand for de konservative, ville være et oplagt valg!

Hun har den familiepolitik der skal til i et borgerligt Danmark!

Og hun ved hvad en familie med tre børn koster!

Det Wake-up-call som de konservative så forfærdelig mangler!

Alt koster!

Antallet betyder noget!

Det “noget” som Lars Løkke endelig efter 25 år i dansk politik har erkendt!

Storsygehusene - mit projekt - skabt af mig- Lars Løkke - står gabende tomme!

Antallet af sygeplejersker betyder noget!

Antallet af pædagoger betyder noget!

Antallet af sosu’ er betyder noget!

Antallet af kroner i banken betyder noget!

For den “ganske almindelige danske familie”!

Den som Marianne Karlsmose så glimrende repræsenterer!

Så kunne de konservative igen opnå Schlüter’ske stemmetal!

Der var intet fejet under gulvtæppet!

I ti år vidste de offentligt ansatte hvad de havde at gøre med!

Antallet betød noget!

Siden skar Fogh, Løkke, Rasmussen, Thorning og Frederiksen ned på de varme hænder og op for milimeterretfærdigheden!

Marianne Karlsmose som ny leder af de konservative!

Flere faktorer har sikret Holger Rune et wildcard til ATP-1000 turneringen. Turneringen er spækket med verdens bedste spillere, men der blev også plads til Holger Rune - verdens nummer 321 fra Danmark.

Den danske tennisspiller Holger Rune er nu officielt nummer 10 på verdensranglisten!

Ja, wildcards kan føre til store forandringer i tennis!

Sikkert også i politik!

Inger Støjberg og Lars Løkke fik et Wild card af sig selv og vælgerne!

Tænk hvis de konservative af sig selv gav et Wild card til Marianne Karlsmose.

Nordstjernen og Karlsvognen ville igen falde på plads på den politiske stjernehimmel for de konservative!

Selv Schlüter smiler fra sin himmel!

Jeg glæder mig til den dag hvor Aksel Jensen også smiler fra himlen, så er vi andre da fri for hans alenlange vrøvlede kommentarer.

Pas nu på at du ikke bliver anklaget for at opfordre til mord
.

Annonce