Forbundsformandens ønskeseddel til ny regering: Lønmodtagere skal trygt gennem krisen

Der er brug for en regering med et bredt mandat, der kan agere hurtigt og handlekraftigt, når der er brug for det, lyder det fra Blik- og Rørarbejderforbundet.
Foto: Jonas Krøner
Formand Henrik W. Petersen fra Blik- og Rørarbejderforbundet.
Sidste uges folketingsvalg blev en tæt affære, og i fagbevægelsen følger man forhandlingerne om en ny regering tæt.

Det gør man også i Blik- og Rørarbejderforbundet, hvor den i weekenden genvalgte forbundsformand, Henrik W. Petersen, har en lang ønskeseddel til politikerne.

Han glæder sig dog helt grundlæggende over, at rød blok lige akkurat trak sejren i land:

"Det glæder mig meget, at der er opbakning blandt vælgerne til en lønmodtagervenlig regering. Det er der i den grad brug for med de mange kriser og udfordringer, som præger vores samfund lige nu," siger forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, Henrik W. Petersen, til Netavisen Pio og fortsætter:

"For hvis ikke der sættes et værn ind fra politisk side, så er det den almindelige lønmodtager som VVS'eren, blikkenslageren og skorstensfejeren, der kommer til at blive ramt."

Fornuftigt med bred regering

Lige nu forhandler fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) med en lang række partier om muligheden for at danne en ny regering.

En regering, som meget vel kan blive en regering hen over midten. At regeringen ikke længere skal være rød, skræmmer ikke fagforeningsformanden:

"Jeg kan godt se det fornuftige i at arbejde for en bred regering hen over midten. For med den cocktail af kriser, vi står i lige nu – med krigen i Ukraine, inflation og energi- og fødevarekrise – er der brug for en regering, der sidder med et bredt mandat, og som kan agere hurtigt og handlekraftigt, når der er brug for det," siger Henrik W. Petersen.

Forsvar den danske model

Uanset om det bliver den ene eller den anden slags regering, hvad er så, ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet den vigtigste udfordring for en ny regering?

"Den vigtigste opgave for den nye regering bliver at sikre danske lønmodtagere trygt igennem de kriser, vi står i og over for", svarer Henrik W. Petersen.

Nu sidder politikerne jo og forhandler et nyt regeringsgrundlag. Hvad håber du, at der kommer med i det?

"Vi har under valgkampen fremhævet fem politiske mærkesager, som vi mener, den nye regering og det nye folketing skal arbejde for: 1) En værdig tilbagetrækning, 2) Et bedre arbejdsmiljø, 3) Stærkere erhvervsuddannelser, 4) Stop for social dumping og 5) Flere grønne jobs", siger formanden for Blik & Rør, som dog også har et meget konkret ønske til den nye regering:

"Det er fuldstændig afgørende, at den nye regering står vagt om den danske model og tager skarp afstand fra EU-direktivet om en lovbestemt mindsteløn ved at anlægge et annullationssøgsmål."

Blik- og Rørarbejderforbundet har cirka 10.000 medlemmer som bl.a. er blikkenslagere, rørlæggere, VVS-montører, VVS- og energimontører, ventilationsteknikere, klima- og miljøteknikere, rustfast industriblikkenslagere og skorstensfejere.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Husk også at stoppe kontant-hjælps bøde-kasssen (225 timers reglen)
Som giver en bøde på 1000 kr hvis det ikke er lykkes at få mindst
225 timers lønnet arbejde på et år,og det rammer mest plus 55-67 årige
som der i forvejen har mindst at leve for.

1000 kr i bøde hver månde, det er noget være svineri
hver månde

Annonce