Nu nævnes Jarlov som formands-emne

Efter konservativ nedtur: Kritikken af Søren Pape Poulsen og hans rådgiver-kreds tager til
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Konservative
Kritikken af De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og hans hold af rådgivere tager til.

Først rejste flere konservative borgmestre kritik af, at De Konservative under valgkampen fokuserede på afskaffelse af topskatten - frem for andre af partiets mærkesager. Så opfordrede partiets grand old man, tidligere udenrigsminister Per Stig Møller, til, at man analyserede hele situationen og føjede til: “Også formandssituationen”.

Nu har Søren Pape Poulsen, ifølge flere medier, sendt en mail rundt til partiets medlemmer. Her bebuder han en større evaluering. Den vil blive gennemført med ekstern bistand, og vil blive “grundigt drøftet i partiets forretningsudvalg, hovedbestyrelse og folketingsgruppe”.

Pape Poulsen har tænkt sig at blive siddende

I mailen erkender Pape, at han “åbenlyst” har håndteret sine “personlige sager forkert”. Men det fremgår også, at Pape Poulsen har tænkt sig at blive siddende som formand og føre sit parti frem til næste valg:

“Jeg begår ikke samme fejl to gange”

“De to seneste måneder har forberedt mig mere på næste valg, end det meste af mit liv i politik har. Jeg begår ikke samme fejl to gange,” skriver Pape Poulsen således.

Mailen har ikke skabt ro på de indre linjer. Tværtimod lyder kritikken nu, at partitoppen mangler selvindsigt, og ikke indser hvor alvorlig situationen er for De Konservative, der på et tidspunkt op til valget stod til 18,5 procent af stemmerne, men ved valget i sidste uge landede på 5,5 procent og to mandater mindre end i 2019.

Som eksempel på den manglende selvindsigt nævnes, at Pape Poulsen på valgaftenen i sin tale til partiets medlemmer forsøgte at gøre grin med en journalist, der angiveligt lige inden talen spurgte Pape, om han på baggrund af valgresultatet overvejede at gå af. Herefter sagde Pape: "Så så jeg på ham og spurgte: "Er det et seriøst spørgsmål?"

I festlokalet blev der pligtskyldigt klappet og grinet af formandens vittighed. Men hjemme i mange konservative hjem, synes man, at journalistens spørgsmål var særdeles relevant. Og at Papes kiksede optræden blot understregede, at hverken Pape eller hans rådgivere havde fattet situationens alvor.

Og ikke nok med det. Pape leverede i samme tale endnu et eksempel på manglende situationsfornemmelse:

Lige om lidt er det bare farvel og tak, Mette Frederiksen

"Lige om lidt er det bare farvel og tak, Mette Frederiksen," lød det fra Pape - mens optællingen ude i valglokalerne viste nærmest dødt løb mellem blokkene.

“I god tid inden næste valg”

Berlingske har talt med en række kilder i partiet. Og kan på baggrund heraf rapportere, at der helt ind i den nuværende og tidligere folketingsgruppe tales om, at Pape Poulsens hold af rådgivere har “vist sig for lette og må udskiftes”.

Flere medier har de seneste dage talt med en række konservative tillidsfolk i baglandet, der åbent taler om, at Pape Poulsen bør udskiftes.

Og nu skruer den tidligere konservative borgmester i København, Mogens Lønborg, op for kritikken:

I god tid inden næste valg skal der findes en anden

“Hvis partiet skal genrejses, har jeg meget svært ved at se Pape som den rette formand. I god tid inden næste valg skal der findes en anden,” siger Lønborg onsdag til Berlingske.

Lønborg betegner valgkampen som katastrofal med “stribevis af fejl”. Og han sætter som en af de første nu navn på, hvem han mener, der bør afløse Søren Pape Poulsen som formand for Det Konservative Folkeparti:

Nemlig partiets finansordfører Rasmus Jarlov.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"... at Pape Poulsen har tænkt sig at blive siddende som formand og føre sit parti frem til næste valg".

Ja tak! Så er der jo håb om de konservative mister grebet og helt ryger ud af folketinget
.

At Pape er en katastrofe for Konservative, er der ingen tvivl om. Det bliver formodentlig ikke bedre med Jarlov.

Det er jo ikke fordi, han ikke har været i stand til at stordumme sig gang på gang, han virker ikke skarp

Skal lov og ordens partiet reddes, og det må de meget gerne for mig, så skal de finde en frontperson der er istand til at parre de traditionelle dyder med noget nyt. Ingen af de to nævnte evner det

Jarlov... Ha ha ha

Det må være fordi ingen andre vil.

Rasmus Hansen. Det kan Jarlov nok ikke. Det eneste han kan sige er skattelettelser. Lad ham komme ud og køre bus.
Ole K. Simonsen

Hvad med Connie Hedegård. De der er i gruppen nu, her er Pape bedst.

Hvis han virkelig er blandt de mest oplagte kandidater, må det da stå seriøst skidt til.

Problemet i dansk politik, sikkert også andre steder, er at velfungerende og dygtige mennesker flygter fra politik. Derfor har vi sådan nogen som Den-Lille-Svindler, Søren Pape Poulsen, Inger Støjberg, Pernille Vermund, Morten Messerschmidt og lignende mennesker i toppen af dansk politik. Og det er sørgeligt. For de uduelige mennesker ødelægger Danmark.

Og er landet først ødelagt er der INGEN vej tilbage. Velfærdsstaten byggede på anstændighed. Og den sidste generation af anstændige mennesker i Danmark er på vej på pension. Det er virkelig trist. De yngre generationer er produktet af et kæmpe stort socialt eksperiment bygget på hensynsløshed og mangel på empati, hvor kun sig selv og materielle ting tæller for de flestes vedkommende. Menneskerettigheder bør omdøbes til pengerettigheder. En rodløs, identitetsløs, overfladisk, online kultur blottet for menneskelighed. Yngre generationer er blevet til borg. Robotter af kød og blod.

Godfornøjelse i Danmark, hvor det er så godt at være. Det siger danskerne selv, når de komme hjem fra ferie under de varme himmelstrøge uden at vide noget som helst om det land de har været i andet end prisen på en cocktail ved stranden - Hvis det hele er så godt derhjemme, hvorfor så overhovedet tage af sted? Mest af alt for at vise man har råd og for at kunne fortælle om eventyret mandag morgen efter ferie.

Der er godt nok mange, der får luft her, ligesom mig selv. Og er man ikke ør i hovedet, så bliver man af at læse om alt og ingenting. Hvorfor er der ingen, der skiver noget godt, hvad gør I selv. Brok kan ingen bruge til noget.
Meld jer ind i et politisk parti, så ved I hvad I taler om. Jeg er medlem og har stemt A altid og ved, at man ikke kan få alt, men til tider må give afkald for at opnå noget andet. DET ER JO OGSÅ SÅDAN LIVET ER.

Politikerlede:

regionsrådsformand Heino Knudsen (S)
"Jyllands-Posten kunne tirsdag afdække, at det ikke var korrekt, da Heino Knudsen i august fortalte offentligheden i en pressemeddelelse og flere medier, at der ikke har været ventetider på udredning og behandling af karkirurgiske patienter de seneste år. Dokumenter fra regionens egne patientvejledere viser, at de i to omgange – både i 2020 og efteråret 2021 – har advaret om, at der var meget lange ventetider på udredning af karkirurgiske patienter."
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE14409919/koncerndirektion-erkender...

Rasmus Prehn (S):
bilag / kreditkort / hjerneprut

Bjarne Laustsen (S)::
Anne sagde pænt farvel til Folketinget og fik spydig mail fra Bjarne Laustsen som svar

Region serverede benamputeret kagemand
Hvorfor er en ansvarlige direktør ikke fyret allerede? Fordi vi har vattede politikere, også i regioner og kommuner
Ret beset, så er denne sag meget meget værre end Inger Støjbergs, hvor der blev serveret udlændinge­stramning nr. 50 med lagkage; ingen som i INGEN kom til skade ved denne handling
.

Pape siger, at han ikke begår den samme fejl to gange. Men med den udviste dømmekraft synes der at være en overhængende risiko for, at han begår nye.

Det interessante er hvad menneskelighed kommer af?

Noget medfødt?

Eller noget indlært?

Engang var sygeplejersker mennesker hvis slægtninge ofte forældre eller søskende var døde i en tidlig alder af bestemte sygdomme!

Det gjorde valget til sygeplejerske til en hjertesag!

Ligeledes med folkeskolelærere. I deres barndom og ungdom havde de på egen krop eller igennem nære venner oplevet uretfærdighed elller mistrivsel eller total upædagogisk tilgang til hvordan indlæring og opdragelse skal foregå. I det danske sprog eksisterer stadig ordet kald! Man følte sig kaldet til at blive folkeskolelærer! Underforstået - det kan jeg sgu gøre langt bedre! Og valget til folkeskolelærer var enkelt!

Den stakkels Søren Pape blev i sin tid kaldet til Christiansborg, ikke af egen fri vilje, men fordi Danmarks familieparti nummer et stod forfærdelig meget og savnede en formand!

Præcist som hospitaler mangler sygeplejersker!

Præcist som folkeskoler mangler lærere!

Præcist som ældreplejen mangler sosuer!

Danmark mangler kvalificerede folk overalt!

Gode alsidige familiemennesker vælger ikke landspolitik!

Det smadrer egne børn, parforhold, ja, endda gode familierelationer!

At være et borgerligt familie-parti er i moderne udgave en umulighed!

De fleste mennesker har 5 år i børnefri uafhængighed imellem egne børn og børnebørn!

Det er ikke tid nok til at skabe en statsminister-spire!

Mennesker med indsigt i egen familie, med menneskelighed og overskud af tid til landspolitik, ja, de eksisterer stort set ikke!

Egen klogskab forbyder dem at gå ind i landspolitik!

Unge politikere der ikke på egen krop har prøvet forældreskabet for mindst to børn i det meste af et barns opvækstperiode, er i princippet uegnede til at blive politiske ledere!

Hvor skulle den rigtige familiepolitik komme fra?

Teoretikere kontra livserfarenhed!

Det skal have gjort ondt før den nødvendige viden sidder der, så lovforslag bliver tilstrækkeligt dækkende for de livs-udfald livet nu en gang byder på!

Ikke alle er lige heldige! Samfundet kræver et vist sikkerhedsnet! Til at redde de uforskyldte og de selvforskyldte!

Alsidig erfaring og modenhed er et must!

Ellers dør vores helt alt for hurtig i moderne politik! Eller familien betaler prisen!

Poul Schlüter var en usædvanlig heldig mand, der overlevede både på hjemmefronten og i politik!

Mange skal være kaldet for at det går!

Sygeplejersker går på deltid for at få tingene til at hænge sammen! Kaldet af børn, ægtefælle og forældre!

De mest dedikerede politikere går ned med stress!

Familien er det vigtigste når man vælger en ny forkvinde for de konservative!

Det gælder i alle andre familie-erhverv som sygeplejerske, pædagog, folkeskolelærer, sosuer, osv.

Efter velfærds-erhvervenes nedtur savner Danmark et ægte familie-menneske, der ved hvad reel velfærd betyder i den ganske almindelige normale danske familie, som ny formand for de konservative!

Rådgiver-kredsen burde kun bestå af familie-mennesker!

Klimaet for at være familie i Danmark, burde komme langt før det verdensomspændende klima, som familiegratister er aktivister for!

Hvad binder CO2 i Danmark?

Hvad binder familier i Danmark?

Den analyse og rygmarvsindlæring burde være en naturlig del af et formandsvalg!

En ægte landmand med hele familie-pakken ville være et godt valg for det konservative folkeparti!

Inden den sidste lukker og slukker!

Hej Axel Jensen. Jeg ved ikke hvem du er, men nu har jeg læst en del af dine indlæg. Sjældent har jeg læst så indsigtsfulde og finurligt formulerede synspunkter. Det er en fornøjelse. Tak.
Tag bare denne her:
'Ikke alle er lige heldige! Samfundet kræver et vist sikkerhedsnet! Til at redde de uforskyldte og de selvforskyldte!'

Det er jo direkte smukt sagt.

Axel, du rammer tiden godt med dit skriv. Nogen gange kan man godt frygte for konsekvenserne af de afprøvede efterkrigspolitikere træder af på pension og erstattes med nye unge egomaner, som kun kender til sig selv og fremgang. Deres syn på medmennesker kan være skræmmende som f.eks. Nye Borgerlig Rasmus Ulstrup Larsen her https://www.altinget.dk/artikel/naar-man-ansaetter-underklassen-til-at-a... og Venstres ungdom Maria Ladegaard https://piopio.dk/vu-formand-om-folkepensionister-man-bare-sidder-og-cas... her. For at nævne to eksempler. Et forfærdeligt menneskesyn. Skræmmende, hvad der venter Danmark, når den slags mennesker kommer til orde i dansk politik. Amerikanske tilstande venter. Sørgeligt, for de ved ikke hvad de gør.

Det undre mig at der er nogen der kan finde hoved og hale i den sammenblanding af "vrøvl", som Aksel Jensen skriver i sine ualmindelige, usammenhængende og alenlange vrøvlede kommentarer.

Rasmus Jarlov som formandsemne må være en joke !
I Debatten I torsdags var hans første kommentar “Mink skandalen skal løses via en advokatundersøgelse” - tankevækkende at han ikke har forstået, at Konservatives tilbagegang netop skyldes at de kun har talt Mink - magtfuldkoMmenhed og skattelettelser, hvor de burde have tænkt politik i stedet for!

Jooo, Ramus Jarlov (K) er dygtig. Han kan ALLE mink argumenter i søvne. Selv når han befinder sig i dyb dyb søvn og du skubber til ham tre gang rejser han sig øjeblikkelig og bekynder at citerer. Mink argumenter som for længst er skudt ned og buttet i fejltagelsernes skraldespand. Men har en god konservativ først slået en vej ind bliver den fulgt planken ud til sidste mand/kone og mus, når først han er programmeret - Mon han i virkeligheden er en første generations android? Svært at sige. Men han kan citere løs helt uden at fortrække en mine. Præcis som androiden Lieutenant Commander Data fra Star Trek.

Det er der ikke alle som kan.

Annonce