Kemien mellem Vermund og Boje Mathiesen dårlig

Problemerne internt i Nye Borgerliges folketingsgruppe ikke løst med Mette Thiesens afgang.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard og Folketinget/Steen Brogaard - Fotografik: Emil Vendelbo Johansen
Pernielle Vermund (NB), formand, og Lars Boje Mathiesen (NB), medlem af Folketinget
Mette Thiesen forlod mandag under stor dramatik Nye Borgerlige - foreløbig til fordel for en tilværelse som løsgænger.

Forud for Thiesens farvel og tak havde Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, hældt Mette Thiesen under bussen, og givet hende ansvaret for, at hendes kæreste havde opført sig intimiderende og voldeligt over for en ansat i partiet. Og også ladet Thiesen forstå, at hun mandag aften stod til eksklusion af partiet. Både partiets forretningsudvalg og hovedbestyrelse var indkaldt.

Men problemerne i Nye Borgerliges lille folketingsgruppe på nu kun fem medlemmer er ikke løst med Thiesens afgang. For kemien mellem partiformand Pernille Vermund og den næstmest profilerede i folketingsgruppen, Lars Boje Mathiesen, er også dårlig.

Det erfarer Netavisen Pio fra flere af hinanden uafhængige kilder.

Kemien mellem formanden og Boje Mathiesen har, hedder det, været dårlig længe.

Til stor irritation for partiformand Pernille Vermund

Boje Mathiesen har siden han blev valgt i 2019 i Østjylland med imponerende 8.752 personlige stemmer optrådt mere og mere selvbevidst. Til stor irritation for partiformand Pernille Vermund.

Fik ingen gruppe-tillidsposter

I Boje Mathiesens verden er han en politisk stjerne på linje med Vermund. På Facebook har han 132.000 følgere - stort set lige så mange følgere som Vermund. Og hans opslag likes typisk af 8.-9.000 personer. Også her kan han stort set matche sin partiformand.

Boje Mathiesen gik ved valget 1. november pænt frem i personligt stemmetal. Fra de nævnte 8.752 i 2019 til nu 11.500. Ikke langt fra Pernille Vermunds 15.335 personlige stemmer i det sydjyske.

Kemien mellem Boje Mathiesen og Vermund er ikke blevet bedre af, at Lars Boje Mathiesen i forbindelse med partiets konstituering ikke fik tildelt gruppe-tillidshverv.

Vermunds unge håb

Posten som gruppeformand gik til Pernille Vermunds nære allierede, Peter Seier Christensen. Og posten som gruppenæstformand gik til Vermunds unge håb, den nyvalgte Mikkel Bjørn Sørensen, der ifølge præsentationen af ham på partiets hjemmeside har “bidraget til partiets udvikling sammen med Pernille, Peter & resten af holdet”.

Ved konstitueringen fik Boje Mathiesen tildelt fem ordførerskaber, mens Peter Seier fik otte, den nyvalgte Mikkel Bjørn Sørensen fik også otte ordførerskaber, og den ligeledes nyvalgte Kim Edberg fik tildelt 10 ordførerskaber.

Hos Nye Borgerlige er den officielle melodi, at man ikke kender til, at der skulle være en dårlig kemi mellem Boje Mathiesen og Vermund.

"Du skal vist have tjekket dine vandrør"

Netavisen Pio har bedt Lars Boje Mathiesen kommentere, at vi på vandrørene har hørt, at kemien mellem ham og Vermund er dårlig.

Hertil svarer Lars Boje pr. sms:

"Du skal vist have tjekket dine vandrør."

Pernille Vermund har derimod ikke reageret på Netavisen Pios henvendelse.

Nye Borgerlige fik ved valget 1. november en fremgang på to mandater - så partiet fik seks mandater. Svarende til 3,7 procent af stemmerne. Den fremgang er nu reduceret til kun et mandat med Mette Thiesens farvel til Nye Borgerlige.

stod Nye Borgerlige til at få 13 mandater

Tilbage i juni - dengang der ikke var noget der hed partiformand Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne - stod Nye Borgerlige til at få 13 mandater. Så fremgangen til seks mandater - og seks dage senere kun fem mandater - skaber ikke ligefrem jubelscener i det uroplagede Nye Borgerlige.

Nye Borgerlige afholder årsmøde i København lørdag.

Opdateret kl. 17 med kommentar fra Lars Boje Mathiesen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nye Borgerliges uacceptable menneskesyn skinder igen igennem her https://www.dr.dk/nyheder/politik/ungdomsparti-kun-folk-med-videregaaend...

Den slags holdninger hører under ingen omstændighed hjemme i Danmark. Det er tilstande der sidst sås i Europa i 40'ernes Tyskland.

40'ernes Tyskland bød på The Marshall Plan, Coca-Cola og hamburgers. Mener du 30'erne? Nørrebro i dag minder faktisk meget om dengang. Der tør jøderne heller ikke gå med kalot.

Lars Boje Mathiesens problem er at han er tidligere folkeskolelærer.

Hans sociale engagement der tydeligt tager udgangspunkt i viden om det virkelige liv støder imod den ideologiske formand.

Det er møg-irriterende at børn koster kassen!

Og det ved Lars Boje alt for godt fra sit virke som folkeskolelærer!

Manden ved også hvor få af de bevilligede kroner der reelt ender ude i frontlinjen hvor børnene befinder sig!

Alle rådgivende organer og kommunale knopskydninger der med højtbetalte medarbejdere “stjæler” pengene fra “de varme hænder”, ja, det var sikkert hvad der i sin tid gjorde Lars til politiker!

Lars Boje er farlig for Nye borgerlige og Christiansborg i det hele taget!

Diskussionen om hvor mange penge?

Diskussionen om penge til hvad?

Ja her er Lars Boje en stærk figur!

Fordi han i modsætning til få i folketinget “ har stået i frontlinjen”, har analyseret bagtropperne, og er parat til at tale systemet imod!

Ligesom i landspolitik er der alt for mange kommunikationsmedarbejdere, spindoktorer, holdledere, etc., der skal have sit udbytte før den reelle vare serveres!

Lars Boje er selvkørende, selvbærende, langtidslærende, og frem for alt nærværende og lyttende!

Han er træls at have med på holdet!

For her sker der noget!

Børn og vælgere elsker det!

Hvorfor manden gider spilde sin tid på politik er uforståeligt!

Ude i klasselokalerne kan han flytte verden så meget mere og så langt hurtigere!

Blot ved sin tilstedeværelse og engagement!

Hvor længe danskerne vil lade sig snyde for egne penge og forsørge Mogensen og Christiansen, Besserwisserne, politiske kommentatorer og alle de andre der har sat deres klamme unyttige hænder på den offentlige velfærd i Danmark, ja, det er op til kommunalbestyrelser, der forblændes af egne politiske ideer i stedet for at lytte til frontpersonalet!

I Nye Borgerloge er Lars Boje en farlig mand!

Han repræsenterer virkeligheden!

Og børn koster kassen!

Bare ikke formandens børn!

De er superintelligente mønsterbørn!

Men det var jo ikke dem som Lars Boje mødte som folkeskolelærer!

Det var ganske almindelige normale danske og udenlandske børn!

Derfor er Lars Boje ugleset i Nye Borgerlige!

Virkeligheden passer ikke med pengene!

Børn koster kassen!

Hvorfor lyver du i denne artikel Jan Kjærgaard?

Du slutter af med at skrive: "Opdateret kl. 17 med kommentar fra Lars Boje Mathiesen"

Dette passer jo ikke. Han har ikke givet dig en "kommentar". Han bad dig tjekke dine kilder (vandrør) og da du skriver, du vil citere dette straks, der skriver Lars Boje tydeligt til dig, at han ikke ønsker at deltage i nogle artikler af dig.

Undskyld mig, men hvorfor gør du dig selv mere unintelligent, end du er? Hvor tykt kan det blive, og hvor desperat kan du lige blive efter at tilsvine et parti, som du tydeligvis er dybt uenig med i forhold ti din egen politiske overbevisning?

Du er jo tidligere Chefredaktør hos "Socialistisk Weekend", så man kender jo godt til dine holdninger og agenda, men hvad blev der af ære og integriteten i dit job som journalist? Poster du bare alt, du lyster, trods du får at vide, at du skal tjekke dine kilder, og man ikke vil deltage i dine artikler?

Din "avis" har fået ca. 500.000,- af fælleskassen de sidste par år, og dette er niveauet, som I/du holder jer?

Du skulle skamme dig. Du er en lille forsmået mand, der er med til at dreje pressen til venstre, fordi du er for uintelligent til at se, hvad der sker i den virkelige verden, og hvad problemet i denne verden er. "Woke" og ubegavet "Journalister" som dig, der skriver historier, som det passer dem, og ignorerer folks "kommentarer".

Lars Boje gav dig INGEN "kommentarer" til din artikel. Han svarede og afviste dig til gengæld, og det ignorerede du på det groveste, og du vælger til sidst i din artikel lige at "sælge" den mere ved at: "Lars Boje har kommenteret kl 17"

Du er en mand uden ære og integritet, og det er en joke, at du kalder dig selv journalist!

Tag dig sammen, Jan, og begynd at lave noget arbejde, så du kan kigge dig selv i spejlet, selvom det du ser, nok er til at væmmes over, så kan du altid gøre det bedre!

Glem din egen politk og være objektiv - kan du finde ud af det?

Næppe!

Nøj,nogen har vist tisset på din sukkermad?
Lader til, NB skal overtage underholdningen fra DF?

Kæreste Søren P! En journalist må da skrive lige hvad han vil! Så når han modtager en sms fra en hvilkensomhelst kilde, må han citere denne kilde (også selvom kilden Beder om ikke at deltage eller at blive citeret i en artikel)! Så ingen løgne i den omtalte artikel! Men fint med din vrede på andres tanker og ideer! Det skal du nok nå langt med i en form for revolution med ordene som våben og løgn og latin som doktrin 😜

Så det er HER alle socialisterne holder til? :-)
Godt I har ét sted, hvor I kan dele jeres løgne og røverhistorier, og sidde og bitche over alle de blå partier….

Kasper V, jeg vil opfordre dig til at deltage i debatten så den bliver mere nuanceret
.

Kasper, jeg formoder du holder mest til hos Berlingske, BT eller et af de utallige andre borgerlige medier. At vi røde har ET enkelt sted for os selv, burde ikke gøre så ondt på dig. Men du har det nok bedst med borgerligt monopol.

Føj hvor I tillader Jer at svine til og skrive, hvad regeringen beder Jer om. Blot fordi I får statsstøtte. Og er prostitueede. Har I ikke selv børn, som I skal stå til ansvar for, i dette bedrag?

Sæs, læs her: https://piopio.dk/om-pio

> "væsentlige samfundsforhold" nej det gør PIO ikke

> "styrke den demokratiske debat og sikre større alsidighed og mangfoldighed i mediebilledet" tjaaaa bum bum

> "stiller vi også de spørgsmål, som andre journalister glemmer og som politikerne ønsker at undgå" det har vi til gode

Hvor er du en ussel journalist Jan Kjærgaard. Endnu en løgnagtig socialist på lige for med vores statsminister, der har løjet for åben skærm under valgkampen.

Sig mig engang, befinder vi os i Nordkorea eller Rusland, hvor løgnagtig propaganda er hverdag fra medierne. I dette tilfælde Netavisen Pio!

Fy for søren

Martin, kan du svare på hvorfor en stemmesluger som Lars Boje Mathiesen blive forbigået i så voldsomt grad mht. ordførerskaber. Det ser da meget mærkeligt ud. Selv som NB-medlem må du da undre dig.

"Statsministeren har løjet for åben skærm under valgkampen".
Hvordan i alverden kan du gøre dig til dommer overfor hvad M.F. siger og hvad der er løgn og hvad der er sandt???
Det er jeg helt sikker på at du ikke har beviser nogen steder. Du hidser dig op med dine mærkelige kommentarer
fuldstændig ligesom i USA da Trumps tilhængere påstod at der var svindlet med valget og Demokraterne
var en flok løgnere.
FY FOR SØREN

Hoho - en journalist på mediet skriver en artikel om muligt fnidder i et parti på Christiansborg. Det er der vist intet nyt eller overraskende i. Da den er baseret på unavngivne kilder, opdateres den med en kommentar fra en af artiklens hovedpersoner, der ikke vil bekræfte rygterne. Dette gengives - altså som en kritik af vinklen, så læserne kan se, at rygterne ikke er bekræftet, hvilket vel er ret korrekt håndteret. (Ikke overraskende). Og så vælter det ind med trolde, der nærmest mister pusten af eder, forbandelser og mistænkeliggørelser - fordi hvad? Uanset, om Pio får mediestøtte berettiget eller ej, eller hvilke tidskrifter, som journalisten før har redigeret (og vist ikke grund til at sætte journalist i anførselstegn, for som jeg husker det, er han Cavling-vinder), så er artiklen da berettiget som beskrevet, hvis vel at mærke journalisten faktisk har kilderne. Og hvad får man så ud af at læse disse eder og forbandelser? Mjo - mest af alt næsten ondt af de politikere, der har dem som brægende, unuanceret og skingert bagland. Harmen og raseriet fra støtterne er stort, men fast grund under fødderne har de ikke. Sympatien holder dog ikke længe, for NB har tiltrukket præcis de vælgere, de fortjener. Og her kan man se dem. Yrk.

Kommentarfelterne på Pio er efterhånden blevet kontraproduktive. Luk dem - hvad vil man opnå med dem?

Kære i alle røde kampsoldater, prøv og skriv noget pænt om jeres egen statsminister, i stedet for kun at angribe politiske modstandere i blå blok. Men måske det er for meget at forlange ?.

Annonce