Annonce

Choktal for skolefravær: “Katastrofal udvikling”

Vi skal kigge på antallet af prøver og karakterkrav, lyder det fra skoleudvalgsformand.
Foto: Colourbox
Dette skoleår har fået en kedelig førsteplads i højest fravær.

Børne- og Undervisningsministeriet er ude med en ny uddannelsestatisk over ​​elevfraværet fra skoleåret 2021/2022.

Her fremgår det, at andelen af elever med over 10 procents fravær er på 25,2 procent. Det svarer til næsten 13.000 skoleelever.

Det samlede gennemsnit af fraværet ligger på 8 procent og det er en er en markant stigning fra sidste skoleår, hvor det samlede fravær kun var 5 procent.

Det er især sygefraværet, der er steget voldsomt. Det er steget fra 2,9 til 5,2 procent.

Og næsten endnu værre, så er det eleverne med meget fravær, som har fået endnu mere. Af statistikken fremgår det, at andelen af elever med over 10 procents fravær er på 25,2 procent. Det svarer til næsten 13.000 skoleelever. Sidste år var det kun 11,4 procent af eleverne der havde så højt fravær.

Direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl skriver på Twitter, at det er en katastrofal udvikling.

“Choktal for skolefravær - 25% af eleverne i Folkeskolen - næsten 130 tusinde elever havde i skoleåret 21/22 over 10 % i fravær !!! Katastrofal udvikling for trivsel og læring”

placeholder

Det er især på Vest- og Sydsjælland at skolefraværet ligger højt.

Formand for Børne og Ungeudvalget i Holbælk kommune, Jarl Falk Sabroe fra Socialdemokraitet, peger på at en del af forklaringen er øget mistrivsel.

“De unge mennesker bliver stillet større krav af både omgivelser og dem selv. Det er helt sikkert en udfordring med sociale medier, hvor man hele tiden spejler sig selv i andre, “iger han til Netavisen Pio.

Hvad er konsekvensen af højt fravær for eleverne?

“Det har en indvirkning både på det sociale og faglige. Man kommer bagud og føler man ikke kan følge med. Det er en ond spiral der fortsætter, medmindre vi tager hånd om det,” siger 

Han fortæller, at problemet skal kommes til livs. Han mener, at man skal kigge på tiltag, der kan mindske presset på elevernes skuldre.

“Måske skal vi kigge på antallet af prøver og karakterkrav til ungdomsuddannelser,” siger formand for Børne og Ungeudvalget i Holbæk kommune, Jarl Falk Sabroe.

Sarah Gruszow Bærentzen er projektkoordinator på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Da min datter var 5 år legede hun ikke med dukker. Hun læste Politikken. Tænkte tit hun nok ikke helt forstå det hun læste til fulde. Men læse den, det kunne hun. Og hun havde selv lært sig det gennem de bogstavs lyde hun lærte om i børnehavens afdeling for børn på vej i skole og gennem 0 klasse.

Hun er en af dem, som har haft en del fraværd i folkeskolen grundet nødvendig rejseaktivitet, som ikke har været muligt inden for de rammer folkeskolen tilbyder. Hun er så blevet sat på skolebækken uden for Danmarks grænser et par måneder om året. Og det har hun ikke taget skade af efterfølgende. Tværtimod så udfordrede det hende og ikke mindst udviklede det hende. Og særligt det sidste er afgørende vigtig. Hun er siden nærmest løbet igennem gymnasiet med 12 taller uden anstrengelser.

Børn og deres behov er således meget forskellige og ikke et fælles sammenkog. Hvad der er skidt for nogen behøver bestemt ikke at være skidt for alle. Tværtimod.

Den begavede pige du omtaler kan da ikke være dit barn - har du fået det kontrolleret ved en DNA test?

Og rejseaktiviteten du omtaler - det var vel til Thailand og Wellington. Har det virkelig stået på i så mange år???

Så du iøvrigt Thors kommentarer:

https://piopio.dk/comment/31276#comment-31276

https://piopio.dk/comment/31278#comment-31278
.

Ingen slidte klicheer eller trætte floskler. Ingen sur galde mod DBS. Ingen absurde påstande uden den ringeste dokumentation.

Kun et relevant og tænksomt indlæg, som holder sig til emnet, og er klart indenfor skiven. Tak skal du have.

Nu kan du jo ikke få et stort femtal fra afdøde Etta Cameron for det, så du må nøjes med et fra mig.

Thor, du har ret!

Det vil være en gevinst for PIO hvis det er Jeppe Lindholms nye linje!
.

Det holdt ikke længe - desværre fik Jeppe Lindholm hurtigt tilbagefald

https://piopio.dk/comment/31331#comment-31331

Fik jeg fortalt, at da hun var tre bagte hun selv boller? De var lidt hårde i det. Men duften var ikke til at tage fejl af, da jeg vågnede en Søndag morgen for snart mange år siden. Derudover er hun i dag en meget meget smuk ung kvinde. Og det er ikke bare noget jeg siger. Vi oplever ofte folk kommer hen til hende og sige hun virkelig er smuk. Lige gyldigt hvor vi er. Og j. Hun har 100% mit DNA og sin Mors, naturligvis. En Mor så smuk som sin datter.

Din fantasi fejler ikke noget!
.

Det er utroligt at Jeppe Lindholm vil lægge navn til ovennævnte kommentarer, man skulle nærmere tro de var skrevet af "pladderballemanden", som var en figur duoen Monrad & Rislund brugte.

En anden ting drenge. Det er sundt at have noget at gå op i. Bliv ved med det.

Nå, konen kalder. Vi skal på shopping. Igen. Siam Center er det foretrukkende for fruen lige nu under det hjemlige himmelstrøg. Thai kvinder værdsætter virkelig Guld og Diamanter. Om de så skal kvæles i det :-). Og så er det sgu ligegyldig om de bor i Bangkok eller et træskur i Isaan. Gud bevare mig, hvad kvinder ikke har brug for.

og en løgn i ny og næ skader heller ikke
.

Skoleåret 21/22 var året hvor coronaen sendte en kæmpe stor del af eleverne syge hjem.
I efteråret 21 blev de sendt hjem igen og igen med symptomer, som man normalt klarer med lidt frisk luft og et glas vand.
Vi havde også børn der var pressede af fulde skoledage, efter et helt forår i 2021, hvor 5. - 9. Klasse var hjemsendt i flere måneder.

Lad os trække statistik på 22/23 og lad os så se, om ikke vi er tilbage til normale tal igen

Mvh
Kasper Haagen Jensen
Skoleleder