Annonce

FOA varsler sympatikonflikt mod rengøringsvirksomhed

Fagforbundet har besluttet at varsle sympatikonflikt mod service- og rengøringsvirksomheden Renell A/S til støtte for 3F’s konflikt mod firmaet.
Foto: FOA
Mona Striib, forbundsformand i FOA.
Fagforbundet 3F indledte i sidste måned en konflikt mod service- og rengøringsfirmaet Renell i Helsingør.

Nu varsler fagforbundet FOA konflikt mod firmaet i sympati med 3F. Konflikten handler, ifølge forbundene, om urimelige arbejds- og lønforhold hos virksomheden, der leverer rengøring til private, virksomheder og til offentlige institutioner. mod virksomheden.

Den kamp bakker FOA selvfølgelig op om

”Det gør vi, fordi man som medarbejder på det danske arbejdsmarked skal kunne regne med, at den løn og de arbejdsvilkår, man bliver tilbudt af sin arbejdsgiver, er på niveau med kolleger i andre virksomheder. Den kamp tager 3F nu efter henvendelser fra medlemmer, som oplever væsentlig ringere vilkår end det, overenskomsten på området sikrer. Den kamp bakker FOA selvfølgelig op om,” siger formand i FOA, Mona Striib.

Dækker det tekniske serviceområde

Sympatikonflikten omfatter medlemmer inden for teknisk serviceområdet, som for eksempel arbejder på skoler, hvor Renell udfører rengøring.

Det betyder, at medlemmer af FOA, som er omfattet af sympatikonflikten, ikke må assistere Renell A/S for eksempel ved at modtage eller håndtere rengøringsartikler eller låse op til aflæste depotrum, som den konfliktramte virksomhed skal bruge.

Det er medlemmer på overenskomsten mellem FOA og KL for teknisk service i følgende kommuner, der er omfattet af sympatikonflikten:

Helsingør Kommune, Favrskov Kommune, Vejle Kommune, Egedal kommune, Greve Kommune, Gribskov Kommune, Hørsholm Kommune, Køge Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Næstved Kommune og Rudersdal Kommune.

Følger gul overenskomst

Ifølge 3F opfylder Renell ikke den landsdækkende overenskomst på rengøringsområdet, som er indgået mellem 3F Privat Service, Hotel og Restauration og Dansk Industri. Virksomheden følger nemlig i stedet en gul overenskomst, som er indgået mellem den kristelige arbejdsgiverorganisation, Arbejdsgiverforeningen KA, og Det Faglige Hus.

Ifølge 3F er den gule overenskomst “væsentligt” ringere.

Ifølge Helsingør Dagblad tjener en ansat hos Renell - efter en 3F-opgørelse - typisk op mod 23.000 kroner mindre årligt. Ifølge samme opgørelse får de ansatte heller ikke aften- eller nattillæg.

Medejer af Renell, Simon Elleskov, har tidligere i et skriftligt svar til Helsingør Dagblad understreget, at han ikke er enig i 3F's opgørelse:

handler om at sikre dem selv et overenskomstmonopol

“Det er vores opfattelse, at 3F’s handlemåde i denne sag udelukkende handler om at sikre dem selv et overenskomstmonopol og ikke om de reelle løn- og ansættelsesvilkår hos Renell.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De burde skamme sig i de kommuner, som har outsourcet rengøringen til et selskab, hvor løn og øvrige vilkår er så markant ringere takket være en gul overenskomst. De ved jo godt, hvorfor de får det billigt.

Alle de nævnte kommuner, bort fra 3, har blå borgmestre.

Disse tre har en rød borgmester - endda en socialdemokrat - så hvorfor er de gået galt i byen?
Egedal Kommune: Vicky Holst Rasmussen (A)
Køge Kommune: Marie Stærke (A)
Næstved Kommune: Carsten Rasmussen (A)
.

Nu har Det Blå Svindlerhold fortalt os alle sammen at privat er langt langt langt bedre end det offentlige. Og at det private er langt langt langt billigere oven i hatten. Men de har bare glemt at fortælle hvorfor. For endtil nu har intet privat hverken været bedre og hverken været billigere. Faktisk har det været nødvendig at ødelægge det offentlige af politisk ideologiske grunde for at det private overhovedet kunne være en lille smule med. Og resultatet af de ødelæggelser forårsaget af Det Blå Svindlerhold kender vi alt alt alt for godt. Mest kendt for offentligheden er Det Blå Svindlerholds ideologiske korstog mod de offentlige sygehuse, som efter 20 års blå ødelæggelser ligger i ruiner. For vandalen Anders Fogh Rasmussen satte sig for at ødelægge Danmark for at privatiserer det, var Danmark er særdeles veldrevent og effektivt land. Og opgaven er nu at få det offentlige genopbygget til den standart det havde før Anders Fogh Rasmussens og hans tro væbner Den-Lille-Svindler begyndte at ødelægge det.

Selv hos forsvaret kom de galt af sted, da de for ca. 5 år siden blev beordret til at outsource service opgaverne til et privat firma ISS. En katastrofe af de større udviklede det sig til på alle de outsourcede områder. Ikke bare ét eneste sted levede det op til forventningerne. Det endte med at selveste forsvaret trak sig ud af kontrakten med et milliard tab. Forklaringen fra det private firma var de ikke fik nok penge for at kunne løse opgaven ordentlig.

Den største forskel på private ansatte og offentligt ansatte er, at de offentligt ansatte med hjertet ønsker at gøre en forskel med at tjene fællesskabet og ikke som hos de private, hvor kun konkurrence tæller og hvor den vigtigste opgave er at genere så stort et økonomisk overskud som muligt. Helt uden hensyn.

Årsagen til Det Blå Svindlerhold vil privatisere er alene den, at ressourcestærke skal have bedre muligheder for at udbytte de ressourcesvage. At skabe en økonomisk overklasse, som lever et liv i luksus på ryggen af den økonomiske bund.

Dette er den eneste grund.

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Stærke abstinenser Jeppe Lindholm?

'blå ødelæggelser'
Nu har Jeppe Lindholm fortalt os alle sammen så meget om DBS
jamen så læs da lige https://piopio.dk/foa-varsler-sympatikonflikt-mod-rengoeringsvirksomhed
tre af de omtalte kommuner har en socialdemokratisk borgmester - så stik lige piben ind!
.

og når du er færdig med at docere så forhold dig lige til f.eks. spørgsmål fra Thor:
https://piopio.dk/comment/31276#comment-31276
https://piopio.dk/comment/31278#comment-31278

'en økonomisk overklasse' ala Jeppe Lindholm der hyppigt flyver til Thailand og Wellington
.