Venstre bliver ikke straffet for at række ud efter et samarbejde hen over midten

Ny Voxmeter-måling: Ellemann & Co. kan notere sig en fremgang efter at have lagt et fasttømret blåt samarbejde på hylden
Foto: Jacob Kjerumgaard, Venstre (Flickr)
Venstreformand, Jakob Ellemann-Jensen.
Venstre og dets formand, Jakob Ellemann-Jensen, kan - ifølge en dugfrisk Voxmeter-måling foretaget for Ritzau - notere sig en fremgang i kølvandet på, at Ellemann i weekenden på partiets landsmøde i Herning rakte ud efter et samarbejde hen over midten.

Venstre står ifølge mandagens måling til nu 14,1 procent af stemmerne, hvis der var valg nu. Det er en fremgang på 1,3 procentpoint i forhold til målingen for en uge siden.

Det er en fremgang på 1,3 procentpoint

I mandater udløser de 14,1 procent 25 mandater til Venstre. Det er en fremgang på to mandater i forhold til valgresultatet for tre uger siden.

Med fremgangen til Venstre, kan Ellemann & Co. notere sig, at Venstre-vælgere tilsyneladende ikke er skræmte ved tanken om et nærmere samarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet.

Med mandagens Voxmeter-måling ser det også ud til , at V-vælgere tager godt imod Ellemanns andet hovedbudskab: At Venstre begraver det hidtidige fasttømrede samarbejde mellem de blå partier, for i stedet “i højere grad at stå i egen ret”.

Tilbagegang til S i forhold til sidste uge

Modsat Venstre står Socialdemokratiet, ifølge mandagens Voxmeter-måling, til en tilbagegang på 1,7 procentpoint i forhold til for en uge siden, hvor S stod til 30 procent lige ud. Mens Socialdemokratiet nu står til 28,3 procent.

De aktuelle 28,3 procent er dog stadig en fremgang til Socialdemokratiet i forhold til folketingsvalget for tre uger siden, hvor S opnåede 27,5 procent af stemmerne. De 27,5 procent er samtidig det bedste valgresultatet for Socialdemokratiet i mere end tyve år.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 21. november 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.046 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 14. november 2022 til d. 20. november 2022.

Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 1. november 2022. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,7% point.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

I realiteten må vi vente til næste uge s måling, før man kan bedømme effekten af ellemanns tale og et evt. SV samarbejde.Målingen er jo sket frem til landsmødet.
Men at blå blok er væk, er vist hel klart.

Venstre bjæffer op om at Mette F. skal skabe tillid. S. burde råbe endnu højere, at det er Venstre og Ellemann der skal arbejde på at skabe tillid, efter deres beskidte angreb på Mette F.
Ellers GLEM V.

Venstre bliver spist rådt af Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.

Jeg tror ikke på en SV regering. Vens

Ja sikkert af Partiets trovæerdige Fødevareminister når han alligevel er i byen med hemmelige gæster. Nu glippede postem som Fomand for tinget jo for ham ...

Kaj, eller hvem du er, hvad har fødevareministerens troværdighed med emnet at gøre? Du minder lidt som en "Trumptist", og det er ikke venligt ment.

Undskyld men hvad er problemet? Nu skal Venstre tilyneladnde ædes råDt- Det kan vel kun ske af den konstituerede Fødvareminister, hvis han da ikke er på restaurant med et eller andet hemmeligt cvreditkort på statens regning !

Ja sikkert af Partiets trovæerdige Fødevareminister når han alligevel er i byen med hemmelige gæster. Nu glippede postem som Fomand for tinget jo for ham ...

Enig ,Hans Jensen..
Glem V.
Dan en ny S.mindretals regering.🚩
Når alle forhandlinger er afsluttet..
Det vil holde i længden, det gør samarbejdet med V.&de borgerlige ikke 🙃..Mette F forsat ,Danmarks bedste statsminister..det må fortsætte bedst for Danmark 🚩

Men RV fremtvang jo netop valget, fordi de ikke ville have en socialdemokratisk 1-partiregering, og uden deres opbakning kan det ikke ske.
De kan selvfølgelig skifte mening igen (det ville da være fint), men jeg kan bare ikke se for mig, at de lige der kan æde deres ord og trusler igen.

Mette Frederiksen kan godt danne en et-partiregering, når bare der ikke er et flertal imod denne regering i folketingssalen og jeg tvivler på at de radikale vil stille et mistillidsvotum, hvis det sker.
Skulle de radikale, sammen med de borgerlige partier, alligevel "vælte" regeringen ved at fremsætte et mistillidsvotum, må vi jo bare tage det folketingsvalg, hvis det er det de borgerlige ønsker.

Hvis Mette Frederiksen vil sætte den popularitet over styr, som hun trods alt har i store dele af befolkningen, skal hun bare danne regering med de borgerlige.

Der er en grund til at mere end halvdelen af befolkningen stemte på SD og venstrefløjen. Og grunden er IKKE, at vi ønsker en borgerlig regering.

I øvrigt undrer det mig, hvorfor vi skal høre om opinionsundersøgelser - der har lige været valg, befolkningen har talt, og det spiller ingen som helst rolle, hvad befolkningen måtte mene i dag eller i morgen.

Det eneste der betyder noget for Mette Frederiksen er hvad befolkningen mener netop nu og i morgen!

Det er det hele hendes strategi bygger på!

Belært af Dansk Folkepartis kæmpestore succes!

Socialdemokraterne åd dem råt!

Og kødet rumler stadig i maven!

Så meget at de radikale krævede et valg!

Mette Frederiksen lyttede nødtvungen til vælgerne, selv om deres meninger allerede var indkorporeret i regeringsførelsen!

Men et nyt folkeparti Moderaterne rumlede ude over sundet!

Og nu æder Mette Frederiksen den nye konstellation bid for bid og selv Venstre frygter det nye midterfolkeparti og lader som Mette Frederiksen som om at de også er en del af bevægelsen!

Jo, Mette Frederiksen har om nogen lært at lytte til vælgerne! I dag! I morgen! Ja, så længe hun ønsker at sidde på magten.

Det er hele demokratiets væsen i det moderne sociale medie samfund!

Rettidig omhu for helheden! Det kloge valg! Fornuftens stemme!

Ja, det kræver helt andre politikere!

Som for eksempel en Inger Støjberg der ved at venstrefløjens urbane populistiske CO2 afgifter på landbruget fører til en uhæmmet og langvarig inflation for alle danskere og især de fattigste, som venstrefløjen så gerne vil repræsentere!

Venstrefløjen og det nye midter folkeparti med Socialdemokratiet og Moderaterne og det nye Venstre med Jacob Ellemann er alle med på klimaløsningen CO2 afgifter på landbruget!

Det er der stemmer i!

Hvem fanden bryder sig om landbruget! Det skidt!

De seneste tre generationer af landbrugsbørn har brudt den sociale arv og sidder i gode vellønnede stillinger i de danske storbyer!

Jo der lyttes til vælgerne som aldrig før!

Fornuftens og analysens politikere har dårlige vilkår!

Danskerne skal meget ondt igennem før de på egen krop har mærket følgerne af “at vi sælger ud af alt det som oprindeligt skabte den danske velfærdsstat”!

Landbruget, håndværkerne, småindustrierne, det lokale handelsliv, osv.

Tilbage er kun de store koncerner!

Og Lars Løkke vil lave de fem regioner til blot en landsdækkende koncern med egen bestyrelse!

Retningen for hele Danmark!

Vælgerne elsker at være med på vinderholdet!

I øjeblikket konstruerer Mette aFrederiksen godt hjulpet af Kasper Hjulmand det nye vinderlandshold!

Og den dag Hjulmand og gutterne præsenteres på Rådhuspladsen, da er Mette Frederiksen klar på Amalienborg!

Danskerne jubler og øllene kastes over skuldrene som i vikinge-tiden!

Danmark til Ejderen! Og Margrethe påny dronning i hele Norden!

Folkets kærlighed, min styrke!

Mette Frederiksen lytter om nogen til folket!

Inflationen rasede igennem 1930erne og alligevel holdt befolkningen fast ved Stauning!

Klimakrisen kommer udefra!

Men vi tror vi er løsningen!

Ved at straffe landbruget!

Det bliver ris til egen ræv, som prins Henrik ville have sagt!

Der er altid en anden mening!

Og den forstår folket først posthumt!

Annonce