Vanopslag: Ellemann i færd med at aflive borgerligt samarbejde - Fogh: Sats på finansministerpost

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, angriber V-formand Jakob Ellemann-Jensen for at aflive det borgerlige samarbejde. Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) anbefaler samme Ellemann, at gå efter posten som finansminister, hvis Venstre i sidste ende ender med at gå i regering hen over midten med Socialdemokratiet.

Og så taber Venstre medlemmer.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Vanopslagh: Ellemann ved at aflive den blå blok

I forbindelse med sonderingerne i Statsministeriet mandag blev formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, efterfølgende spurgt om, hvad der er galt i blå blok.

“Det må du spørge Jakob Ellemann (Venstres formand, red.) om. Det er Jakob Ellemann, der er ved at aflive den borgerlige blok,” lød det bistre svar fra LA-formanden.

Venstres formand sagde lørdag i forbindelse med partiets landsmøde, at Venstre fremadrettet har tænkt sig i højere grad “at stå i egen ret”, og at der ikke eksisterer et borgerligt projekt. Samtidig åbnede han for et samarbejde hen over midten.

Alex Vanopslagh siger samtidig, at Venstre i realiteten gik til valg på socialdemokratisk politik:

“Men det er klart, at hvis han (Jakob Ellemann-Jensen, red.) går med i en SV-regering, og Venstre kun får det igennem, de gik til valg på, og det var jo i bund og grund Socialdemokratiets politik, de gik til valg på, så mener jeg da, at det er et svigt af det borgerlige Danmark.”

 

Fogh: Gå efter finansministerposten

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) anbefaler, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, går efter finansminister- og ikke udenrigsministerposten, såfremt Venstre ender med at indgå i en regering hen over midten med Socialdemokratiet:

“Men baseret på min erfaring vil det være klogt, hvis Venstres formand er finansminister eller på anden måde sætter sig tungt på regeringsapparatet. Ellers går det ikke. Man er nødt til fra Socialdemokratiets side at indse, at der skal være en form for ligeværdighed i samarbejdet,” siger Fogh til Politiken.

 

Venstre taber medlemmer

Venstre havde ved udgangen af 2020 30.600 medlemmer.

Ved udgangen af 2021 var medlemstallet faldet til 27.900.

Det skriver Jyllands-Posten.

Der er især tre årsager til faldet, forklarer Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier:

“Det skyldes den uro, der har været i partiet, at vi har haft et kommunalvalg, som altid får flere til at melde sig ind og ud, og at Venstres Ungdom har ryddet gevaldigt op i deres medlemskartotek.”

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Finansminister det er Wammen. Og den med ligeværdighed, Erindre Fogh absolut ikke gav Bendt Bendtsen nogen finansministerpost eller andre fra K. Der sad V folk på alle poster der var tunge. Så ligeværdighed, når det ene parti har over dobbelt så mange mandater som det andet. Fogh er smart tror han selv.Mon ikke Mette Frederiksen og Ellemann og måske R og SF finder ud af det uden indblanding.

Hvem er Fogh? Havde vi ikke engang en dybt samfundsskadelig statsminister, der hed Fogh? Hvorfor lytter Pio til ham, er han ikke for længst ude af politik?

SD har, omstændighederne taget i betragtning, gjort det virkelig godt i den forgangne valgperiode. Siger jeg, som ellers er så rød, at jeg ville stemme til venstre for EL, hvis der var et parti at stemme på herude på det politiske overdrev. Hvorfor dog sætte alt det overstyr, som er opnået, bare fordi en eller anden afdanket krigsforbryder udtaler sig til den borgerlige presse?

Fogh? Er det ikke landmands sønnen fra Jylland, som giver gode råd til alverdens præsidenter?

Hvis V gik til valg på det LA kalder socialdemokratisk politik, jamen så er det kun at han opfylder sit valgløfte, midten, og ophæver blokpolitik men, så hvad er Vanopslagh sur over. Det må da være rart at Ellemann så viser flaget. Eller hvad? Så !å de øvrige borgerlige partier jo vise enighed. Den er bare ikke vist til dato.

Hurra, så har oraklet Vanopslagh beriget nationen med sine kloge ord. Dagen er reddet.

Der er rødt flertal. Kan rød blok så ikke bare lave en lov, som forbyder blå blok i al evighed? Så er alle problemer løst. altså, hvor svært kan det være?

Annonce