Vermund fyrer pressechef, Ritt Bjerregaard håber på SV-regering og V-støtte til Lærlingeoprøret

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Der sker ting og sager i Nye Borgerlige her i kølvandet på folketingsvalget 1. november. Først forlod Mette Thiesen partiet under stor mediebevågenhed, og i går fyrede Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, partiets pressechef, Lars Kaaber, som følge af et utilfredsstillende valgresultat.

Tidligere topsocialdemokrat, Ritt Bjerregaard, fortæller i en ny podcast for DR, at hun håber, at regeringsforhandlingerne ender med en SV-regering.

Derudover har FH Hovedstaden fået ny formand. Den afgående formand, Per G. Olsen, takker af efter syv år på posten.

Til sidst fortsætter balladen hos JP/Politikens Hus, hvor journalisterne på Jyllands-Posten har nedlagt arbejdet oven på en varslet fyringsrunde.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik "Aktuelt".

God læselyst!

 

Vermund fyrer sin pressechef

Nye Borgerlige fik ved folketingsvalget 1. november to ekstra mandater. Det ene forsvandt dog hurtigt igen, da Mette Thiesen under stor mediebevågenhed forlod partiet og blev løsgænger.

På trods af fremgangen er ledelsen i partiet ikke tilfreds med valgresultatet. Det har ført til, at partiformand, Pernille Vermund, i går afskedigede pressechef Lars Kaaber.

Det skriver Berlingske.

”Folketingsgruppen har evalueret på valget og havde nogle andre forhåbninger for resultatet. Det er der mange årsager til. Det er ikke, fordi der bliver peget fingre ad nogen, men i folketingsgruppen har man bare ønsket at gå nye veje,” lød det fra Nye Borgerliges sekretariatschef, Lars Eldrup, til Berlingske.

 

Ritt Bjerregaard håber på en SV-regering

Tidligere socialdemokratisk minister og overborgmester i København, Ritt Bjerregaard håber på, at de igangværende regeringsforhandlinger ender med en SV-regering.

Det fortæller hun i DR’s podcast ’Slotsholmen’, skriver DR.

”Jeg tror, at både Venstre og Socialdemokratiet kan se, at de flertal, der ellers tegner sig, er så skrøbelige, at man ikke rigtig kan bygge noget på det,” lyder det fra Ritt Bjerregaard.

Ritt Bjerregaard var selv minister i SV-regeringen i 1978, som holdt lidt i over et år.

 

V-støtte til Lærlingeoprøret

Bevægelsen Lærlingeoprøret, som har forsøgt at få politikerne til at gøre op med uddannelsessnobberiet og investere i erhvervsuddannelserne får nu støtte fra medlem af borgerrepræsentationen i København for Venstre, Cille Hald Egholm.

På Twitter deler hun en oplevelse fra en tankstation:

placeholder

 

Ny formand i FH Hovedstaden

Per G. Olsen takkede i går af som formand for FH Hovedstaden efter syv år. Hans efterfølger bliver Mikkel Andersen, som er nuværende formand for 3F Frederiksborg.

"Ingen får noget ud af at køre solo. Med mig får I en formand, der kommer til at arbejde utrætteligt for fællesskabet og fælles løsninger," lød det fra Mikkel Andersen, som formelt overtager formandskabet 25. november.

Den afgående formand har nydt at stå i spidsen for FH Hovedstaden.

"Det har været en spændende og skøn opgave at stå i spidsen for vores store tværfaglige fællesskab", udtalte Per G. Olsen, som fremhævede arbejdet med at fusionere LO og FTF på regionalt niveau som en af de store begivenheder i hans formandsperiode.

FH Hovedstaden repræsenterer 85 fagforeninger og samlet set næsten 240.000 arbejdstagere i Region Hovedstaden.

 

Medarbejdere på Jyllands-Posten nedlægger arbejdet

På et møde i dag har journalisterne på Jyllands-Posten besluttet at nedlægge arbejdet. Det sker som reaktion på en sparerunde, hvor 15 medarbejdere står til afskedigelse.

Det skriver fagbladet Journalisten.

Ledelsen ser nedskæringerne som nødvendige, da udgifterne til avisproduktion er steget som følge af den økonomiske krise. Men medarbejderne er uforstående over for den beslutning, da JP/Politikens Hus i seneste regnskabsår har leveret et overskud på 287 millioner kroner.

Medarbejderne skal mødes til et møde igen fredag formiddag.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ritt er en klog kvinde, meget af det hun har forudset i politik er sket. Og vi skal have en regering der er langtidsholdbar. Gerne en S SF V K

Helle, jeg nægter at tro at du vil have K med i en regering, for det betyder at du vil acceptere at Pape får en ministerpost - denne umulius
.

Annonce