Annonce

Løkke er regeringsklar. Er hans partifæller også?

Analyse: Moderaterne er stadigvæk et helt uprøvet parti. Spørgsmålet er, om det er for tidligt at tage dem med i regering allerede nu.
Foto: Henrik Bjerregrav, Venstre (Flickr)
Lars Løkke og Moderaterne står til et vanvittigt godt valg, men rød blok kan måske klare sig uden ham
Partiet Moderaterne sagde onsdag farvel til et af partiets folketingsmedlemmer, efter at det er kommet frem, at den nyslåede politiker langt fra er så succesfuld en iværksætter, som han og partiet op til og under valgkampen har givet vælgerne indtryk af.

Kristian Klarskovs helbred kunne ikke tåle mindre end 48 timers dårlig presseomtale, så valgte han Folketingets bagdør.

Indtrykket er, at det er Moderaternes ledelse, der har fået Kristian Klarskov til omgående at nedlægge sit mandat. Dermed forsvandt det umiddelbare problem for partiet, inden de fleste vælgere formentlig nåede at opdage, hvad der var op og ned i sagen.

Men tilbage står, at Moderaterne som parti er umodent og uprøvet. Man aner ikke hvad deres medlemmer kan, og hvad de egentlig mener, når det kommer til stykket. Kan Lars Løkke styre flokken? Kan en ny regering regne med Moderaternes 16 mandater?

Lars Løkke Rasmussen er jo helt uden tvivl en både dreven og erfaren politiker, som ikke lader sig ryste af, at det blæser omkring ham. Men det hold af almindelige mennesker, som han har samlet omkring sig, består af en broget flok stort set uden politisk erfaring.

Kun partiets politiske ordfører, Jakob Engel-Schmidt, har prøvet at sidde i Folketinget før. En opadgående politisk kometkarriere, som fik en brat afslutning. Derudover er det kun Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen, der har politisk erfaring på sit CV.

Frandsen har en fortid som borgmester i Tønder, men også her endte den politiske indsats i ballade.

En plads i klovnebussen

Valgkampen blev en uventet stor succes for Moderaterne. Søren Papes sammenbrud sendte nærmest hen over natten en masse vælgere i favnen på Lars Løkke Rasmussen, som trak 15 nærmest helt ukendte mennesker med ind på Christiansborg.

Politisk kommentator Lars Trier Mogensen brugte lidt nedladende begrebet "klovnebus" om Moderaternes folketingsgruppe. Underforstået, at man her har at gøre med en flok, som er blevet folketingsmedlemmer alene fordi Lars Løkke Rasmussens person har trukket dem med ind.

Moderaterne er stadig en del af regeringsforhandlingerne, men de tre uger siden valget har vist, at partiet fortsat er i sin spæde start.

De fleste fra Moderaterne har stadig udfordringer med at finde kaffemaskinen på kontoret

Sagen med Kristian Klarskov bekræfter, at det ikke kun er snak, når man slår ned på det nystartede partis udfordringer med en helt ny folketingsgruppe.

Hele organisationen omkring partiet er heller ikke på plads. Det kræver tilvænning for et parti at sidde i regering.

Moderaterne behøver mere tid

Mette Frederiksen sagde på sit pressemøde onsdag, hvor hun gjorde status på regeringsforhandlingerne, at en ny regering både skal være manøvredygtig og holdbar.

Manøvredygtig er Lars Løkke Rasmussen i udpræget grad. Men er hans parti også holdbart?

De fleste fra Moderaterne har stadig udfordringer med at finde kaffemaskinen på kontoret. De har endnu ikke prøvet at være til udvalgsmøde, og de har slet ikke nogen erfaringer med modgang.

Det kunne måske lade sig gøre at tage et parti som Danmarksdemokraterne, der i bund og grund er Dansk Folkeparti, bare i en anden indpakning, med i en regering. Men Moderaterne har brug for mere tid, inden partiet tager næste skridt op ad magtens tinder.

Derfor er det nok bedst for alle parter, at man lige ser tiden an, og lader Moderaterne finde plads i det politiske arbejde på Christiansborg, inden man udsætter partiet for det pres, det vil være at sidde i regering.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Moderaterne er stadigvæk et helt uprøvet parti" men det er LLR ikke!
"Løkke er regeringsklar" men det er danskerne ikke - og blir' det heller aldrig med LLR

Med moderaterne ved vi hvad vi har og får: snyd og fup hele vejen - tænk blot på Kristian Klarskov
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE14622060/hvorfor-var-hans-instagra...

hvem er den næste moderat der bliver afsløret?
.

Hvis Moderaterne ikke kommer i regering, vil partiet sygne hen og blive til ingenting i løbet af en valgperiode og kommer de med i regeringen, holder den ikke længe, for Løkke vil fortsætte med at spille politik og flytte rundt på sine brikker.

Lars Lykke Rasmussen som forbillede for sin søn - hvad kom der ud af det:

"Bergur Løkke Rasmussen topper fraværslisten fra Region Hovedstadens regionrådsmøder i år ....."

https://www.bt.dk/politik/bergur-loekke-rasmussen-beholder-tjans-trods-j...

Så ved vi hvor vi har venstre og moderaterne
.

Da Lars Løkke stiftede sit parti, var han ikke helt så ærlig som Klaus Riskær i sin tid, som lige ud af posen kaldte partiet det, det reelt var: nemlig Klaus Riskær-partiet.

Men på samme måde som Riskærs parti var bundet op på 1 mand, er Løkkes det også. Hvis han blev ramt af et meteor i morgen, ville hans parti også forsvinde og ryge ud af tinget ved førstkommende lejlighed. Og det forhold alene gør, at Moderaterne ikke er modne til hverken at sidde i regering eller være parlamentarisk grundlag for en.

Hvor kan man bestille 'en meteor ud af kurs' ?
.

- fordi 'det løsgående missil' er brugt for mange gange.

Det står i hvert fald klart, at Mette Frederiksen er klar til at gå i seng med hvem som helst og gerne så mange som muligt.
Blå, mørkeblå og de, der er endnu brunere end hende selv.
De fattige bliver endnu fattigere og der bliver mange flere af dem. Suppekøkkener vil opstå på ethvert gadehjørne, hjælpeorganisationerne vil annoncere flittigt efter arbejdskraft. Endnu flere velintegrerede, uddannede, arbejdsomme syrere vil ulovligt få frataget deres opholdstilladelse og blive erstattet af ukrainere med et par ugers kursus osv.
Sundhedssystemets uholdbare situation vil blive løst med yderligere privatisering, forstærket kontrol og nedlæggelse af vitale afdelinger og institutioner.
Mette Frederiksen vil endelig lykkes med at få Danmark meldt ud af de snærende bånd diverse konventioner og tiltrådte internationale love giver, så hun kan jævne samtlige ghettoer med jorden og tvangsudvise enhver muslim til Rwanda.
Fy for en banket bæ!

Ole, hvad er det du savner?

Mere af dette:
"Drabssigtet er tidligere dømt for skyderi
Den mand, der nu er sigtet for drab på en tilfældig 21-årig,
er tidligere dømt for et skyderi på åben gade". TIDLIGERE DØMT FOR SKYDERI PÅ ÅBEN GADE

https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/drabssigtet-er-tidligere-doemt-for-s...

"... meldt ud af de snærende bånd diverse konventioner og tiltrådte internationale love giver ..." det vil være en god ide - konventionerne er ikke tidssvarende
.

Er helt enig med KJ her. hvis man går på facebook, er der ikke selv, men fik tilsendt et link med hele Løkkes synderegister, som en journalist Thomas ?? har opsummeret. Det meste kendte jeg til, men at genlæse det sort på hvidt, jeg fatter ikke ,folk kan stemme på sådan en politiker. Men det har man gjort, men derfra og så til at deltage i en regering, det går simpelthen ikke. Så kan han være nok så kreativ med politik, han har ingen ordentlighed overhovedet. Han kan støtte en bred regering, han kan få indrømmelser, hvor man er enig med det fremførte politik, men sidde med i en regering. Aldrig hvis Mette F bare har den intelligens, jeg mener hun besidder.

Jeg er helt enig i kommentaren. Men mon Løkke bliver som leder af Moderaterne, hvis han kommer i opposition uden indflydelse og pengegivende udvalgsposter. Jeg tror, han får et tilbud udefra, han ikke kan sige nej til. Så kommer JE-S virkelig på en opgave. Ja, også de førerløse får - hvor talentfulde de så end skulle vise sig at være. Der er i al fald en ok læge og teatermand blandt dem.

Får et tilbud udefra? Næppe! Så ville han nok ha' fået det for længe siden. ;)

Lars Løkke har vist utroværdighed nok. Drop ham helt.

Hvis Mette Frederiksen fortsætter som statsminister i en ny regering, har jeg svært ved at forestille mig at hun vil være chef for 'hvem som helst'. Hun er jo ikke dum og sidder som udgangspunkt i en god situation for forhandlinger. Ingen ved hvor det her ender, men jeg håber at R og M IKKE kommer med i en regering.
Mette Frederiksen har tidligere sagt at S V K og SF som indgik det nationale kompromis på forsvarsområdet, kunne være et godt bud på en bred regering. Jeg ville da ønske at det var rigtigt. Det må tiden vise

Og husk lige på at Moderaterne er udsprunget af Lars Løkkes politiske mødested, som blev dannet som en protest imod Mete Frederiksen coronanedlukning. Lars Løkke debuterede som flittig klummeskribent og amatørvirolog på BT.
Han var en af de første til at kritisere regeringens håndtering af pandemien, og dermed forsøge at skabe splid i befolkningen. Det er let nok at sidde og råbe udr på sidelinien. Noget andet er at tage ansvaret for at lede landet

%Ja. Løkke kan man stole på. Opringninger til Grønland for at lave bagdørsaftaler på valgnatten i desperation. Egne "dronninge" runder uden om regeringsforhandlingerne. Den illoyale luske opførelse er ALDRIG før set i dansk politik. Det kan godt være Den-Lille-Svindler er klar til at gå i regering. Men INGEN er klar til at gå i regering med ham. Tænk, at sådan en svindler kan finde ind i dansk politik. Det er skamløst. Uhørt. Med Lars Løkke Rasmussen er manipulation blevet en del af dansk demokrati og politik. Men det må 8-9% af vælgerne jo mene er helt OK siden de har stemt på ham.

Lars Løkke Rasmussen er skadelig for tilliden til demokratiet og skadelig for Danmark. Det er bestemt ikke noget at være stolt over.

Enig!

LLR er en af nyere tids mest usympatiske politikere
.

Hele Løkkes projekt har været at kapre sig en placering som tungen på vægtskålen og overtage de radikales placering som kongemager, og på den måde personligt at opnå en magtposition som en mulig kompromiskandidat til statsministerposten i en regering hen over midten. Det var (gisp) lige ved at "løkkes", og det var ikke baseret på en formuleret politik, men en flygtig stemning om det brede samarbejde, der gav stemmerne.
Men de personfixerede politikløse nye grupper efter Løkke og Støjberg modellen, synes ikke særligt solide, når
stemningen inden for måneder snarere end år. Så viser de sig som stemningsbåret kviksand og eroderer let.
Den tilstand tror jeg, at både Venstre og Konservative, der jo har leveret stemmekvæget til, efter de gevaldige vælgerlussinger har en udpræget sans for. For Ellemann kunne der i en regeringsdannelse uden Løkke være tale om en vej ud af den øjeblikkelige ørkenvandring, og en genkomst til fordoms storhed, hvis Løkkes projekt fratages den eneste mening, nemlig deres midterprojekt med Løkke som Kejser. Helt samme motiver kunne de konservative have. Dette ville nok kræve Papes afgang, fordi et samarbejde med Mette F ligger umådeligt langt fra Papes version af konservativ politik, og ville kræve en spektakulær kovending. Men kunne den foretages med en ny førstemand, som Britt Bager var ude at agitere for nylig, ville troværdigheden måske være mindre ramponeret.
Ved siden af Løkkes stemmer er også noget at hente i Støjbergs gamle DF sammenrend, der i den øjeblikkelige kontekst nærmest er helt uden perspektiv.
Og for Mette Frederiksen tror jeg at mulighederne er langt mere stabile uden den leddeløse Løkke og hans personlige ambitioner, der jo har krævet en undersøgelse af Mette F for at gå i regering med hende, og som i den nuværende situation på centrum venstre grundlaget kommer til at stå med et meget skrøbeligt flertal og en afhængighed af det radikale træklatringsprojekt.
Kan V og C beherske deres ambitioner og groteske udbudsreformer, afskaffelse af topskatten og en klimapolitik, der kun kan foregå ved at være profitabel og et landbrug uden reformer, Kunne man forestille sig, at der i bekæmpelsen af Løkke og Støjbergs egoprojekter kunne være lim nok til et i det mindste periodisk samarbejde.

De fleste af Løkkeridderne er en samling, som vi ikke har set på Tinge i halvtreds år - siden Glistups anarkister stillede på Tinge i '73. De strittede i alle tænkelige retninger og kunne kun blive 'enige' om at alle de andre 177 medlemmer var aldeles uegnede (én selv og den store fører undtaget).
Det samme mønster ser vi i Moderaterne.
Så Moderaterne er absolut ikke regeringsparate - dårligt nok parate til at sidde i Folketinget - men dér bestemmer vælgerne jo!

.
Nej nej nej og atter nej tak til bedrageren den blå ulv i lilla fåreklæder, Lars Løkke. Nej tak til mere af blå bloks indvid-ego-liberalisme der ødelægger Danmark og danske folkesjæl. Nej tak til blå bloks ønske om amerikanske asociale udemokratiske konservative neoliberalisme.

.............

DEN LUSKEDE ENLIGE ULV, LARS LØKKE RASMUSSEN (OG BLÅ BLOK)

Igennem årene har man observeret at Lars Løkke ofte har sagt; "Danskerne har 'købt sig ind på' den danske velfærdssamfundsmodel". Jo jo, det som luskede Løkke i virkeligheden mente med de besynderlig ord, er at det IKKE er ham selv der vil "købe modellen", men at det er befolkningen (vælgere) af fornuftige danskere som gerne vil bevare den værdifulde danske velfærdssamfundsmodel.

(Anders Fogh), Lars Løkke, (blå blok) ville naturligvis noget andet og havde andre planer i kulissen, og har med deres individ-ego-liberalisme derfor smadret vores samfund igennem årene, bid for bid for bid.

Læs resten af min tidl. kommentar:
https://piopio.dk/nu-lars-vil-meget-gerne-man-glemmer-alt-om-foer-lars#c...

.............

BLÅ BLOKS EGO-LIBERALISME VIL NEDSLAGTE DANMARK

Blå blok har allerede ødelagt rigeligt af det danske samfund, desværre.
Blå blok (og den blå ulv Lars Løkke i lilla fåreklæder) vil nu NEDSLAGTE Danmark fuldstændigt!! i deres had til danskernes velfærdssamfundsmodel med nordisk/dansk kultur.
Det såkaldte "borgelige liberale" er sgu godt nok blevet yderst religiøse, hadefulde og aggressive. Den konservative liberale amerikanske "drøm", som Ellemann udbrød i ønske til de unge i Esbjerg til debatmøde, hvilket er dybt bekymrende. De riges magt/pengemagt/dominans skal herske, og danskerne skal udnyttes, udsultes og undertrykkes.

Og for at bruge blå bloks og liberalismens egen retorik og ordforråd, så ønsker blå/lilla blok at...

NEDSLAGTE danskernes velfærd.
NEDSLAGTE danskernes tryghed.
NEDSLAGTE folkepensionen.
NEDSLAGTE danskernes lønvilkår.
NEDSLAGTE danskernes dagpenge.
NEDSLAGTE danske værdier, frisind, tryghed og frihed til ALLE.
NEDSLAGTE empati og fællesskab – at "løfte i flok".
NEDSLAGTE den danske folkesjæl.
NEDSLAGTE nordisk stolthed.
NEDSLAGTE nordiske/danske værdier.
NEDSLAGTE flere unge og andre, der får stress, angst, press, utryghed, mv.
NEDSLAGTE danskernes ...

Læs resten i tidligere kommentar:
https://piopio.dk/marianne-vind-du-gaar-galt-i-byen-hvis-du-tror-de-borg...

.............

Flere kommentarer:

DE UNGES FORVENTNINGER OM DET PERFEKTE LIV
https://piopio.dk/taenk-paa-boligmarkedet-naar-du-saetter-dit-kryds-i-da...
.....

BLÅ BLOK UDSULTER BEVIDST SYGEHUSE – DET OFFENTLIGE SKAL UDRYDDES
https://piopio.dk/konservativ-zigzag-kurs-giver-knas-i-den-blaa-familie#...
.......

NORDISKE SAMFUNDSMODELLER SKAL FORSVARES, OG ER TRUET AF GRÅDIGHEDEN
https://piopio.dk/debat-nordiske-nato-jaer-aabner-faelles-nordisk-forsva...
.......

NEJ TAK TIL HØJREFLØJEN, USA OG MACHO-KULTUR
https://piopio.dk/trumps-ambassadoer-forarger-saa-fattige-er-danskerne#c...
.......

MAGTFULDKOMMEN = POLITIKERE = BLÅ BLOK (OG ELITEN)
https://piopio.dk/mette-f-er-mest-magtfuldkommen-i-berlingske-naturligt-...
.......

SNOB-AVISEN CEPOS-BERLINGSKE ELSKER AT SPARKE NEDAD
https://piopio.dk/mette-f-er-mest-magtfuldkommen-i-berlingske-naturligt-...
......