Annonce

Dristige Løkke garanterer: “Det kommer vi ikke til at gøre igen”

Formanden for Moderaterne garanterer, at partiet fremover har styr på folketingskandidaternes baggrund - kandidatliste er fjernet fra partiets hjemmeside
Foto: Lars Peckert, Thrane Media
Lars Løkke Rasmussen (M), formand for Moderaterne
Moderaterne - med partiets stifter og formand Lars Løkke Rasmussen i spidsen - garanterer nu, at det ikke vil ske igen, at partiets nu 50 folketingskandidater ikke har været igennem et grundigt baggrundstjek.

Lars Løkke erkendte torsdag, at partiet har svigtet Kristian Klarskov, som sammen med 15 andre blev valgt til Folketinget for Moderaterne 1. november.

Jyllands-Posten afslørede tidligere på ugen, at Klarskov langt fra er den succesfulde erhvervsmand og serie-iværksætter, som han og partiet markedsførte ham som op til og under valgkampen.

Klarskov har således ikke tjent penge de seneste ti år. Han har i stedet levet af sin kones indtægter. De få virksomheder, han faktisk har opstartet, har efter kort levetid alle givet underskud, og er i dag nødlidende.

Vi har svigtet

“Jeg har et ansvar for, at vi har lokket en række mennesker uden politisk erfaring ud på isen med alt, hvad det indebærer, og der er nu en person, der er faldet igennem. For vi har ikke gjort vores hjemmearbejde godt nok,” sagde Lars Løkke onsdag til TV 2 og udstedte så en garanti for, at det ikke igen vil ske, at en af partiets folketingskandidater ikke har været igennem et grundigt baggrundstjek:

“Vi har svigtet, og det kommer vi ikke til at gøre igen.”

Den dårlige medieomtale har, ifølge Kristian Klarskov, påvirket hans helbred, og han valgte derfor onsdag at trække sig fra Folketinget.

Kandidatliste forduftet

Garantien til vælgerne fra partiets stifter og formand, Lars Løkke Rasmussen, har medført stor travlhed hos Moderaterne.

Så travlt, at listen over partiets folketingskandidater i øjeblikket ikke er tilgængelig på partiets hjemmeside.

så får man nu beskeden “Siden blev ikke fundet”

Slår man op på siden Moderaterne.dk/kandidater, som var tilgængelig tidligere på måneden, så får man nu beskeden “Siden blev ikke fundet”.

Så vil man nu have en fuld oversigt over Moderaternes i alt 51 folketingskandidater, må man for tiden i stedet søge på Danmarks Statistiks oversigt over valgte kandidater og stedfortrædere.

Det er den fulde kandidatliste - minus Kristian Klarskov - som Lars Løkke Rasmussen nu garanterer har været igennem et grundigt baggrundstjek.

Moderaterne: Fake News

Dina Mofidi, som er praktikant hos Moderaterne, skriver på Twitter, at listen over partiets folketingskandidater ikke er fjernet pludseligt, men blev fjernet fra partiets hjemmeside 3. november:

"Hej. Ingen grund til at sprede fake news. Vi fjernede kandidatlisten, da vi fik vores medlemmer. Den blev dermed fjernet d. 3. november, og det er derfor ikke pludseligt," skriver hun på Twitter.

Den blev dermed fjernet d. 3. november

Dina Mofidi er selv folketingskandidat for Moderaterne, opstillet i Nordjyllands Storkreds (Se faktaboksen nedenfor).

Opdateret kl. 13.30 med kommentar fra Moderaterne, underrubrik redigeret kl. 18.30

 

Her er listen over Moderaternes 50 folketingskandidater

Her er den fulde kandidatliste (Inklusive Kristian Klarskov, som jo nu har trukket sig) - som Lars Løkke Rasmussen nu garanterer har været igennem et grundigt baggrundstjek. Og hvor gruppeformand Henrik Frandsen, ifølge Politiken, garanterer vælgerne, at “man kan stole på, at det som kandidaterne giver sig ud for at være, også er det, de er”.

16 af kandidaterne er valgt til Folketinget.

Københavns Storkreds: Marina Andersen, Louise Davidsen, Ellen Emilie, Nanna W. Gotfredsen, Johan Kahl, Jørgen Kjøller, Lean Milo, Lars Philipsen Prahm og Jon Stephensen.

Københavns Omegns Storkreds: Ammar Ali, Lars Arne Christensen, Rasmus Skindbjerg Hinrichs, Rasmus Lund-Nielsen, Anastasia Valentin Rasmussen og Monika Rubin.

Nordsjællands Storkreds: Jakob Engel-Schmidt, Kim Mejnert Frydensbjerg, Ulf Helgstrand, Kim Rasmussen, Carina Bloch Simonsen og Erick Thürmer.

Bornholms Storkreds: Lars Christian Funk og Stine Rosenquist.

Sjællands Storkreds: Mads Lund Beier, Jan Carlsen, Mike Villa Fonseca, Charlotte Bagge Hansen, Michael Hertz, Benjamin Lindberg, Lucas Olsgaard, Ewan O'Nell og Lars Løkke Rasmussen.

Fyns Storkreds: Kenneth Bjerg Andersen, Rosa Eriksen, Carsten Damgaard Møller og H. C. Wulff.

Sydjyllands Storkreds: Frida Bruun, Henrik Frandsen, Mette Kierkgaard og Kasper Søstrøm Möller.

Østjyllands Storkreds: Henrik Rejnholt Andersen, Tobias Grotkjær Elmstrøm, Peter Have og karin Liltorp.

Vestjyllands Storkreds: Freya Luna Andersen, Nikolaj Gam-Pedersen og Jeppe Søe.

Nordjyllands Storkreds: Kristian Klarskov, Dina Mofidi, Rikke Pedersen og Mohammad Rona.

Kilde: Danmarks Statistik

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Rettidig omhu - ved LLR hvad det er?
.

Til Løkke med det overraskende gode valg.

Et gammelt udtryk siger: Vis mig dine venner og jeg skal sige dig hvem du er!

For at det ikke skal være nok er der et gammelt udtryk mere:Kald det hvad du vil, vi ved hvad det er.

Men DR kunne godt lide Løkke og gav ham meget sendetid mv. Se ovenstående gamle udtryk.