Annonce

S og EL i kamp om tilskud til fattige børn

Kontant ekstra hjælp til landets fattigste børnefamilier står til at udløbe i det nye år. Enhedslisten kræver det forlænget nu, men minister afviser.
Foto: Enhedslisten
Mai Villadsen. partileder, Enhedslisten
I morgen, tirsdag 29. november, skal det nye folketing stemme for første gang om et lovforslag.

Lovforslaget L1 handler om at forlænge det midlertidige børnetilskud med yderligere et år.

Det behandles efter forslag fra Enhedslisten.

Det midlertidige børnetilskud - på mellem 564 og 728 kroner per barn om måneden, der udbetales til forældre på kontanthjælp og selvforsørgelse- og hjemrejseydelse - blev vedtaget efter regeringsskiftet i 2019 og er siden blevet forlænget flere gange.

Det midlertidige børnetilskud skulle efter planen forsvinde, når der laves en ydelsesreform.

Overborgmester kræver handling

I sidste uge sendte flere organisationer - herunder flere fagforeninger - et åbent brev til partierne, hvor de minder om at huske de fattigste familier.

placeholder

Også den socialdemokratiske overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen, blandede sig i debatten:

"Bekæmpelse af børnefattigdom er en af de vigtigste opgaver i vores samfund. Og vi kan på ingen måde stiltiende acceptere, at forældre til i omegnen af 23.000 børn skal skæres i ydelser!" skriver hun i et opslag på Facebook og fortsætter:

"Det er en kold tid, vi lever i. Med krig og med tårnhøj inflation. De mest basale fødevarer er steget både 20 og 30 pct.

Det midlertidige børnetilskud skal forlænges. Også selv om der pågår regeringsforhandlinger og Folketinget ikke er helt i omdrejninger efter valget," skriver den socialdemokratiske overborgmester.

Pengene kommer fortsat

Der er dog ingen grund til det hastværk, lyder meldingen fra fungerende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

For selvom loven udløber den 31. december, så er der fortsat sat penge af til to måneder mere.

Beskæftigelsesministeriet oplyser nemlig til mediet A4 Beskæftigelse, at beløbet udbetales med to måneders forsinkelse.

"Det midlertidige børnetilskud løber frem til og med den 31. december 2022. Udbetalingen af det midlertidige børnetilskud stopper imidlertid ikke ved årets udgang."

"Det skyldes, at det midlertidige børnetilskud udbetales med to måneders forskydning. Det betyder i praksis, at de midlertidige børnetilskud, som vedrører henholdsvis november og december 2022, først bliver udbetalt henholdsvis 5. januar og 6. februar 2023.”

I et interview til Politiken siger Peter Hummelgaard, at der er kun er forkerte grunde til at vedtage loven nu, da der stadig pågår regeringsforhandlinger.

Der var omkring 12.000 personer, der modtog det midlertidige børnetilskud i sidste kvartal af 2021, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge A4 Medier.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

METTE DU SVIGTER BØRNENE !!!!!

DEM SOM IKKE KAN FORSVARE SIG !!!!

DU VILLE VÆRE BØRNENS STATSMINISTER !!!!!!

Nu, hvor både SF og Socialdemokratiet løber af med Venstre er det blevet lidt ensomt på venstrefløjen. Mette og Pia har solgt sig selv til Jakob og Søren.

Det er forældrenes ansvar,at sørge for deres børn, ikke alle andres

Ja, ydelsen skal forlænges eller meget snart åbenlyst indgå som en del af de pågående regeringsforhandlinger om en ny ydelsesreform målrettet de fattigste børnefamilier, uden realistisk arbejdsmarkedskontakt, ikke mindst de enlige forsørgere. Og de allerfattigste ældste, uden arbejdsmarkedspension, ikke mindst enlige ældre.

Husk også lige at afskaffe 225 timers reglen
der trækker 1000 kr af kontanthjælpen
der især rammer plus 60 årige