Annonce

Ellemann: Vi arbejder på det med tillid

Venstre forhandlede mandag tre en halv time med Mette Frederiksen på Marienborg
Foto: Jacob Kjerumgaard/Venstre (Flickr)
Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre
Venstre forhandlede tre en halv time med fungerende statsminister, kongelig undersøger Mette Frederiksen (S), og hendes hold mandag eftermiddag på Marienborg.

På vej ud fra mødet mandag aften betegnede Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, forhandlingsmødet som “godt” og “konstruktivt”, og understregede, at der efter hans og Venstres opfattelse er bevægelse fra begge sider:

”Det er også klart - som statsministeren sagde det i sidste uge - at det betyder, at alle parter er nødt til at rykke sig lidt fra nogle positioner,” sagde Ellemann-Jensen, der under forhandlingen var flankeret af Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, og finansordfører Troels Lund Poulsen, til Ritzau ifølge Politiken.

Ellemann nævnte på vej ind til mødet, at han og Venstre ønskede at drøfte en frihedsreform i forhold til det offentlige, sundhed og økonomi.

Efter forhandlingsmødet nævnte Ellemann, at der er en gensidig forståelse af, at Danmark står over for nogle alvorlige økonomiske udfordringer.

Ellemann har flere gange under mink-forløbet udtalt, at han ikke har tillid til og ikke stoler på statsminister Mette Frederiksen.

Af samme grund blev Ellemann mandag aften spurgt, om han nu har fået tillid til Mette Frederiksen: 

Som jeg har sagt det tidligere: Tillid er noget, man opbygger, og det arbejder vi på

“Som jeg har sagt det tidligere: Tillid er noget, man opbygger, og det arbejder vi på,” lød svaret fra V-formanden.

Fungerende finansminister har fået en søn 

Mette Frederiksen, fungerende finansminister Nicolai Wammen og fungerende forsvarsminister Morten Bødskov forhandler på Socialdemokratiets vegne.

Tidligere på måneden blev Wammen endnu engang far til en søn. Ægteparret Nicolai Wammen og Karen Lund har dermed fået endnu en søn sammen.

Familieforøgelsen betyder, at Wammen ikke deltog i regeringsforhandlingerne i sidste uge og ugen før.

Wammen præsenterede familieforøgelsen 11. november i et opslag på Facebook.

placeholder

 

Den fungerende S-regering bistås i forhandlingerne gennemgående af departementschef i Statsministeriet, Barbara Bertelsen, departementschef i Finansministeriet, Peter Mørch, og stabschef i Statsministeriet, særlig rådgiver Martin Justesen.

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet forhandler med syv partier med henblik på dannelse af en bred regering: Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Moderaterne, De Radikale og SF.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis Ellemann ellers opfører sig ordentlig, kan det jo være at Mette F. får lidt tillid til ham.

Bemærk at det aldrig har været Mette Frederiksen der har talt nedladende og grimt om sine borgerlige modstandere , ikke personligt overhovedet. Det samme kan man jo ikke sige om de blå partiledere, så mon ikke Ellemann skal kravle ned fra det høje træ, og i stedet beklage hans noget tarvelige retorik om statsministeren. Og så se fremad og opfører sig ordentligt retorisk.

"Ellemann: Vi arbejder på det med tillid"

Så har I ikke arbejdet hårdt nok - min tillid til V er stadig på nulpunktet
.

Vi arbejder på det med tillid, siger Ellemann. Hvem er vi? Er det ham eller er det Venstres gruppe. Det kan da ikke være andre.