Folketinget i maraton-debat om børnetilskud

Et forslag om at forlænge et tilskud til fattige børnefamilier skabte stor debat.
Foto: Colourbox
Det nyvalgte Folketing kom i dag for alvor på arbejde, da politikerne i dag debatterede et lovforslag om at forlænge det midlertidige børnetilskud, der står til at udløbe den 1. marts.

Det blev til en maraton-debat på mere end tre en halv timer. En debat som kort måtte udsættes, da en gruppe demonstranter begyndte at synge eller råbe slagord fra tilhørerpladserne.

Den fungerende regering mener, at der af principielle årsager ikke kan vedtages ny politik, så længe der forhandles ny regering.

Det argument køber Enhedslisten, der havde stillet forslaget, dog ikke.

Partiet mener, at situationen for de fattige børnefamilier er akut og at man derfor ikke skal afvente regeringsforhandlingerne.

Det førte til en ophedet debat i Folketingssalen mellem især fungerende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og hele Enhedslistens folketingsgruppe, der på skift stillede spørgsmål til ministeren.

Det midlertidige børnetilskud - på mellem 564 og 728 kroner per barn om måneden, der udbetales til forældre på kontanthjælp og selvforsørgelse- og hjemrejseydelse - blev vedtaget efter regeringsskiftet i 2019 og er siden blevet forlænget flere gange.

Radikale tager forslag med til forhandlinger

De Radikale, som også har været med til at vedtage det midlertidige børnetilskud, vil heller ikke stemmer for.

Står det til De Radikale, så bør det midlertidige børnetilskud forlænges til næste år, og derfor har partiet taget det med til bordet til regeringsforhandlinger i Statsministeriet.

For ifølge Radikale kan man ikke både forhandle om en ny regering og vedtage ny lovgivning.

“Vi går ind for indholdet i aftalen om børnetilskuddet, men det er noget rod at sidde og forhandle og samtidigt forholde sig til det nede i salen,” siger De Radikales politiske leder Martin Lidegaard til DR.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det afgørende argument blev der ikke skabt klarhed over. Stopper tilskuddet 1. januar eller 1. Marts? Den nævnte konsekvens, at nogle må opsige nuværende bolig sidst i december (3. mdrs opsigelse) er nok at sætte udfordringen lidt på spidsen, men det ville være rart hvis en journalist “borer” i det.

Det afgørende argument er, at massetilvandrede kulturfremmede velfærdsmigranter fra mellemøsten og Afrika, der er trasket og vadet tusindvis af kilometer op gennem en perlerække af sikre lande for at nå frem til vores åbne pengekasser, ikke skal have ekstra tilskud betalt af danske skatteydere, for at udrydde os hurtigere. Det skal naturligvis kun være for danskere med dansk indfødsret. Det er jo nærmest komisk, at vi lever i en tid, hvor der angiveligt ikke er råd til julelys, men hvor den ikke-vestlige massetilvandring fra MENAPT-landene i rent underskud koster mindst 35 milliarder kroner hvert eneste år, år efter år, når alle i beskæftigelse er modregnet. Altså en ny Storebæltsbro om året.

Gad vide hvad de vil gøre, når de bliver så mange at danskerne ikke kan brødføde dem mere
.

Et engangsbeløb for at hjælpe enlige mødre på kontanthjælp i en tid med inflation... Det er småpenge. Hvor smålig kan det lige blive?

Hvis du vil se hvad tilskuddet bliver brugt til og af hvem, så kør ud i Fields eller Fisketorvet en lørdag aften. Når man har mellem 5-12 børn og ens mand har en fupdækadresse, så kan jeg garantere dig for, at det giver et rådighedsbeløb der sparker røv til den nye massetilvandrede befolkning fra MENAPT, der på deres lange rejse op gennem Europa undlod at søge asyl i Tyrkiet, Grækenland, Serbien, Bosnien, Albanien, Ungarn, Polen, selvom der er fredeligt og roligt, og de gik lige forbi.

Peter Jensen, bare sådan lidt af nysgerrighed. Går du rundt ude ved Fields og Fisketorvet hver lørdag, og spørger dem du møder, hvor de kommer fra, hvor mange børn de har, om de er på kontanthjælp og hvor børnenes Far bor? Eller er det bare noget du opdigter for at tale ned til vores udenlandske medborgere?

Kære Rasmus Hansen
1) Ja, jeg bor i Storkøbenhavn. Vil du med i biffen på Fisketorvet næste gang, der er ramadan?
2) Nej, jeg opdigter ikke Finansministeriets tal og fremskrivninger.

Hvis ikke du tror på mig, så besøg Finansministeriets hjemmeside:
https://fm.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2018/maj/ikkevestlig-indvandring-og-ef...

For socialdemokrater kan det ikke blive småligt nok. Det sker alt sammen i muslimjagtens hellige navn. Det gælder jo om at vise, at man kan agere mere højrepopulistisk end den ekstreme højrefløj.

Man kunne vel også opfordre personer, der har problemer med at "brødføde" sig selv, at de undlader at "berige" verden med at få børn. Det er usympatisk at mennesker, der har store problemer med at have råd til husleje og mad, alligevel vil have børn på det "offentliges" regning. Der er i dag gode muligheder for prævention, så man undgår at få børn.

Enig - at få børn er ikke en pligt - og slet ikke i det antal som visse befolkningsgrupper praktiserer
.

Får folk kun børn af pligt i Danmark??? Hold da op. Det bliver da også et mere og mere mekaniseret land. Skal man udfylde en ansøgning på borger.dk før man kan få lov til at blive gravid?. Og hvad mener de herre så der skal ske med de børn, der bliver født og som forældrene ikke har råd til?

Det er vel ikke for meget at forlange, at dem som sætter børn i verden, også kan varetage børnenes tarv. Det kan ikke være det offentlige som skal belastes med en ekstraudgift fordi nogen er uansvarlige og får bør, som de ikke kan varetage pasningen af. I TV har man for nylig vist en "enlig" mor på kontanthjælp og med 2-3 børn som hun ikke kan forsørge uden "hjælpepakker", men rygning og tatoveringer er der råd til. Måske en sådan person skulle prioritere ikke at få børn før hun kan "klare sig selv". Prævention og fri abort er tilgængelig for alle i Danmark.

Der skulle stå -og får børn-

Annonce