Mette Frederiksen om regeringsforhandlinger: Alle skal kunne genkende de partier der er med

Hvis Danmark får en bred regering, skal vælgerne kunne genkende alle de partier, der er med, siger den fungerende statsminister. Det kræver kompromiser.
Foto: Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Det er i dag 35 dage siden, at fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) fik ansvaret for at danne en ny regering.

Ind til videre er det ikke meget, der er sluppet ud fra forhandlingerne. Fra Socialdemokratiet har der nærmest været radiotavshed, men tirsdag formiddag kommenterer Mette Frederiksen forhandlingerne på Facebook.

Det er første gang, at Mette Frederiksen kommenterer forhandlingerne efter at De Konservative og Liberal Alliance i weekenden på forskellig vis meldte sig ud af forhandlingerne.

"Vi forsøger at danne en regering, der hverken er klassisk rød eller klassisk blå. Med partier, som er vant til at arbejde sammen om mangt og meget, men som også er meget forskellige, og som ikke plejer at gå i regering sammen," skriver fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) i et opslag på Facebook.

Meget der samler os

Hun skriver at man i forhandlingerne især har brugt meget tid med Venstre. Det er ifølge Mette Frederiksen "naturligt", fordi Venstre er det største borgerlige parti.

"Det ideologiske udgangspunkt mellem Venstre og Socialdemokratiet er vidt forskelligt. Og der er velkendte uenigheder. Men der er også meget, der samler os. Vores rødder i foreningerne, idrætten og Produktionsdanmark."

"Vi repræsenterer danskerne, som I er flest. Og vi deler samme grundlæggende værdi om at arbejde og selvforsørgelse er selve grundstammen i Danmark," skriver hun.

Bedste resultat for flest

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen sagde i et interview med TV 2 mandag eftermiddag, at der skulle noget ekstraordinært til, hvis Socialdemokratiet og Venstre skal gå i regering sammen.

Herunder et ambitiøst mål for arbejdsudbud, skattelettelser i både top og bund samt et fortsat skattestop. Alle sammen ting, der ikke lige er "top of mind" hos Socialdemokratiet.

Så resultatet bliver bedst for flest i landet.

Mette Frederiksen forholder sig ikke direkte til Ellemanns udtalelser, men hun skriver, at alle partier, der går med, skal kunne genkende sig selv i politikken.

"Hvis vi som noget nyt får en bred regering i Danmark, skal I kunne genkende alle de partier, der er med. Med vores respektive forskelligheder.”

“Men I skal også kunne genkende et kompromis. En balance. Det er den, vi forsøger at finde. Så resultatet bliver bedst for flest i landet."

Regnestykket skal gå op

Mette Frederiksen skriver også, at selvom dansk økonomi er sund og stærk, så er "råderummet til nye prioriteter ... forbavsende begrænset".

"Hvis vi vil styrke psykiatrien, nedbringe ventelisterne og give mere håb til de 45.000 unge, der hverken er i gang med uddannelse eller arbejde, så skal vi sikre højere beskæftigelse. Ellers går regnestykket ikke op."

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er under alle omstændigheder en god gerning at smadre blå blok og den er blevet lagt grundigt i graven, hvorfra den ikke kommer op de første mange år.

Der venter dig en overraskelse.

Det er en god gerning, at S holder Enhedslisten og SF uden for indflydelse. Bare se i Tyskland, hvor alle tilvandrede muslimer nu skal have indfødsret efter bare 3 år pga. krav fra den yderste venstrefløj.

Det var det samme der skete i Danmark, da Helle Thorning indførte erklæringsadgangen pga. SF, R og Ø. Det blev en kæmpe katastrofe, hvor danske statsborgerskaber blev massetildelt til muslimer, som aldrig nogensinde før. Bare et år senere måtte man droppe ordningen igen, simpelthen for at redde Danmark.

Vi skal være glade for, at Mette Frederiksen ikke gør som de tyske socialdemokrater.

Glæd dig Peter Jessen. Med en regering hen over midten vil du som noget af det første se en opblødning af den alt alt for restriktive udlændinge politik, som det liberale Venstre har været tvunget til at fører for at få Dansk Folkeparties parlamentariske støtte i to årtier. For det er slet slet ikke hverken Venstre eller Socialdemokratisk politik med en stram udlændinge politik. Og heldigvis for det. For Danmark får brug for en betydelig indvandring fremover. Omkring 50.000 årligt vil der være brug for. Og desuden, måske vigtigst af alt, staten skal ikke blande sig i, hvem man ønsker at stifte familie sammen med og hvor i verden de må komme fra.

På det område hilser jeg en midtsøgende regering velkommen. Og ser frem til den kulturelle fremgang og mangfoldighed den kommende indvandring vil medfører.

Og ikke at forglemme: flere reaktionære bagstræbere fra tredjeverdenslande vil også kunne bidrage til at få sat kvinder og LGBTQ-personer på plads, få større mængder religiøst nonsens ind i det offentlige rum samt styrke parallelsamfundene, så færre af børnene der begynder at få gode ideer om frihed, lighed og samme rettigheder som danskernes børn.

Kære Rasmus Hansen
Jeg tvivler på, at en SV-regering vil lempe kravene til dansk indfødsret, som jeg taler om. Jeg taler ikke om indvandring, men om indfødsret. Jeg tror, at du har misforstået mit indlæg. Man kan sagtens indvandre til Danmark og arbejde her, uden at få indfødsret.

"Alle skal kunne genkende de partier der er med"

Det eneste du kan være 100% sikker på med sådan en regering hen over midten er, at der vil blive ført en 100% blå økonomisk politik og at velfærdsstaten vil tage skridt 2.0 mod afviklingen efter Venstres værdier. Alt velfærd, som går uden om den arbejdende middelklasse vil blive beskåret godt og grundigt. Der venter Danmarks udsatte en HARTZ IV barbering, som vil ramme dem og deres børn hele livet igennem. En regering hen over midten betyder, at der ikke vil være røde spor i et en kommende regeringsaftale. Såvel Socialdemokratiet og Venstre taler nu om nødvendige løftebrud, hvis de skal arbejde sammen. Og de har 4 år til at kaste Danmark ud i socialt ragnarok uden du får en eneste chance for at gribe ind. 27% stemte på Socialdemokratiet i forventning om Socialdemokratisk politik. Men nu får de Venstres politik.

Og dette er ikke løftebrud. Det er vælger bedrag.

Og er forandringerne først ske, kan de ikke rettes op igen. Vi er på vej til at se Socialdemokratiet lægger grundlaget til fattigdom i Danmark med etablering af C holdet. De fattige, de let udskiftelige, de værdiløse, de overflødige. Det er set med SPD i Tyskland. Og nu sker det med Socialdemokratiet i Danmark.

For bare 3 år siden gik Mette Frederiksen og Socialdemokratiet til valg på, at rette op på den stigende økonomiske ulighed. Og nu det her med grundlaget for C holdet.

Du har så evig ret Rasmus Hansen.

Du godeste!! Milde himmel!! Splitte mine bramsejl!

Godt jeg har min prepper-bunker med konserves og vitaminpiller på alle hylder samt store lagre af vand på dunke!
Så kan de bare komme an med deres zombie-apokalypse, jeg er klar!

I Tyskland har de fattige ingen stemme mere. Ingen taler deres sag. Ved det seneste tyske valg var de fattige 23% ikke nævnt. Og årsagen er det tyske Socialdemokrati SPD's højredrejning for 20 år siden. Nu er tiden kommet til Danmark.

Nu skal Danmark være "moderne" og ligne alle andre såkaldte frie liberale demokratier. Og at det netop er Socialdemokratiet, som sender velfærdsstaten i graven er ikke nogen overraskelse. For de er de eneste, som kan gøre det. Og som du kan se i den seneste meningsmåling vinder de frem pga. det.

Puha, så er det da godt, vi ikke er Tyskland.

Du glemmer helt at skrive, hvor begrænset indflydelse man kan få, når man kun har 23 mandater.
Du glemmer helt at skrive, hvor mange partier som bliver deltager i en kommende regering.
Hvis blot SF kommer med i en S - V - SF regering vil den råde over 92 mandater.
Hvor KUN de 24 er blå mandater, hvorfor skulle en sådan regering fører 100 % blå politik.
Hvis man så regner med, at Radikale vil være støtteparti har den tilslutning af 99 mandater.
Hvis man så ligeledes tænker at Moderaterne ikke vil stemme imod en sådan regering, vil der
være 115 mandater, som ikke er modstander af en sådan S-V-SF regering.
Så er der KUN 64 mandater som ikke synes det er en GOD regering.
Alle 115 mandater vil støtte op om forsvarsforliget, styrkelse af vore sundhedsvæsen,
styrkelse af den grønne omstilling, og styrkelse af vores Velfærdssamfund.
Selv Arne Pensionen vil være fredet, og Jacob vil kunne holde Moderaterne uden for en
direkte indflydelse, samtidig med at Danmarks Demokraterne kan lege med NB og DF.
Så er disse 3 partier sat helt udenfor indflydelse. Jacob mangler bare at spise en skovsnegl,
advokatundersøgelsen af minkkommissionen, som han må stille på listen af hylden i garagen.
Det er prisen for ar komme til at køre i en ministerbil, FE sagen kører sin gang i stilhed.

Helt enig Arne Jensen, jeg bliver lidt mismodig når jeg ind i mellem læser de ovenstående dommedags profetier fra
ydefløjspartier til højre og venstre.
Derfor mente jeg også at Fogh skulle slappe lidt af. Dels med at blande sig, dels med at stille krav på Ellemanns vegne.
Tror MF er så klog en kone og politiker, at det bliver et regeringsprogram som gavner landet mest fremover.
Løkke derimod, uha, ondt foto af ham i Politiken i dag, han lignede en fordrukken sut, de er ikke altid lige venlige de gode medier. Og det er ikke fra tidligere tider, da det samme var direkte på Tv i går. Han har det ikke helt godt med den rolle han nu har.

Og Helle, hvis Mette Frederiksen er lidt fair overfor det ene af støttepartierne,
fra de sidste 3½ år så er det sådan som jeg husker det, SF som har været meget meget
loyal, så ved at give den belønning til dette parti, vil hun have en flertals regering.
Jeg vil også mene, at partiet Venstre skal kunne acceptere, at SF har været medgørlige,
i de forslag som har været fremsat, fjernet forsvarsforbeholdet, og stemt for
forsvarsforliget, det er da områder som ikke engang de blå partier kunne blive enige om.
S-SF-Radikale-V-K blev enige om denne fremsættelse til folkeafstemning, det var stort
at det lykkedes.

NU SLÅR SORTE METTE TIL !!!!

GÆT HVEM DER BLIVER TABER ???????

Det gør Marokko 0-2

Hold da kæft, det blev sgu Spanien, der tabte! Dem havde jeg ellers set som et godt bud på en verdensmester.

Godt set, Axel. Håber du huskede at spille på det.

Vi hepper på de 50 S mandate, som vi genkender i et stærkt velfærdssamfund med håb for de svageste, ikke mindst enlige forsørgere og enlige ældre, de uden arbejdsmarkedspensioner og de udenen jordisk chance for at tjene (mere) selv.

Håber forsat på en S- Regering der kan gøre det bedste for Danmark 🚩..
Det er det der gør Mette F. Optimistisk .brede forlig og samarbejde..S-Ministre &Mette F.forsat Statsminister det er mit jule-ønkse🎋

Med en VS regering har Det Blå Svindlerhold endegyldigt fået skovlen godt gravet ind under velfærdsstaten Danmark og klar til at kaste det på den evige mødding. En gang for alle. For er velfærdsstaten først væk kommer den ALDRIG tilbage - Det skal man lige være klar over. Så er det hver sin egen lykkes smed. Egentlig ikke særlig overraskende, at det netop bliver Socialdemokratiet, som sende det Danmark du kender i graven. Men en skam er det. Særligt de mange tusindvis af danske søstre og brødre. Mine tanker er hos Jer på vej mod Doha, hvor min famile og jeg skal nye WM i fodboldt de sidste dage på første klasse naturligvis. Herefter tager jeg tilbage til Emiraterne Abu Dahbi for at spinde min spyder igen. Er ved at være godt fortrolig med den. Herefter går det hjem til nord Thailand igen, hvor familen venter til Jul. Hele familien fra Danmark er inviteret med og en stor flot nordmandsgran fløjet ind. Dem har de dog ikke i Thailand :-)

Fra 1. januar 2023 vinker jeg endegyldigt farvel til Danmark. Da er jeg og min kone og børn ikke længere danske statsborgere. Vi har alle i forvejen et thai statsborgerskab, altså et dobbeltstatsborgerskab, men da vi for få måneder siden fik New Zealandsk statsborgerskab efter en del forhandling var betingelsen vi skulle give afkald på et statsborgerskab. Man kan ikke have tre. Og det blev så Danmark :-)

Så kan jeg ikke stemme på Socialdemokratiet i Danmark længere efter mange år. Men med udsigt til en VS regering kan det vist også være lige meget for fremtiden. Jeg får også nok at se til med andet.

Det Blå Svindlerhold

Der bliver fest i Danmark d. 1. januar 2023.
Hvorfor?
Jeppe Lindholm har fraskrevet sig sit danske statsborgerskab.
Der i stedet er udskiftet med et thailandsk of australsk.

Mine tanker går til befolkningerne i de to lande - thi de aner ikke hvad de har lukket ind.
.

Kommende CO2 afgifter på landbruget vil reducere landbruget med 25%.

25% færre vil være beskæftiget i landbruget allerede i 2030!

Og fødevarepriserne vil stige imellem 35-50%.

Ikke blot i 2030, men i alle årene fremover.

Det er dette scenarie som SV regeringen med snuhed kan undgå!

Et Kanslergadeforlig 2, der redder velfærdssamfundet!

Med de kæmpestore fødevareprisstigninger bliver der ikke råd til pædagoger, skolelærere, sygeplejersker, sosuer, og plejehjemspladser der er til at betale.

Allerede nu sættes ernærings-betalingen for plejehjemsbeboere op med flere tusinde kroner i visse jyske kommuner.

De unge VUere har ikke fattet at det er ved denne regeringsdannelse 2022 at Danmarks fremtid afgøres!

Det velfærdssamfund som Kanslergade-forliget i 1933 skaffede oven på kæmpe-inflationen i 1930erne, skal fornyes!

Klima-tiltagene med CO2 afgifter på landbruget bliver velfærdssamfundets undergang!

Kun en bonde/arbejder regering kan skaffe mad på bordet til alle!

Det Stauning forstod så glimrende i 1933 og befolkningen genvalgte manden i de næste 10 år!

Skulle det samme ske for Mette Frederiksen, kan VUerne glæde sig over to afgørende ting:

Landbruget overlevede og vores forsyninger af fødevarer til danskerne og vores nærmeste naboer blev sikrede!

Velfærdssamfundet overlevede nogenlunde. Selv om det globale samfund uddøde med stop for al flytrafik!

Aksel Jensen - hvad mener du om at Rosa Lund, på grund af sygdommen sklerose, bliver nødt til at at tage sygeorlov fra folketinget, da hun skal behandling med en ny medicin der giver bivirkninger???

Du springer jo let hen over emnet i denne artikel:

https://piopio.dk/efter-sygemelding-stor-stoette-fra-baade-roede-og-blaa

https://piopio.dk/comment/31456#comment-31456

Aksel Jensen - har du nogen menneskelige egenskaber eller er du bare ude på at se dit eget navn på tryk???

Annonce