Kommentator: “Ellemann vil berolige dem, der mener, han allerede har solgt gården”

Venstre-kender: Hvis SV-regeringen skal se dagens lys, skal V-formanden have en fjer i hatten af historiske dimensioner
Foto: Jacob Kjerumgaard. Venstre. Flickr.
Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre (Arkivfoto)
“Ellemann vil berolige dem, der mener, at han allerede har solgt gården.”

Det - vurderer politisk kommentator og Venstre-kender Jarl Cordua, over for Netavisen Pio - er baggrunden for, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, mandag giver en slags statusmelding på forhandlingerne med fungerende statsminister, Mette Frederiksen (S).

“Det er min vurdering - også efter at have talt med Venstre-folk -, at Ellemann føler et behov for at gå ud og forklare, hvorfor Venstre fortsætter forhandlingerne efter at De Konservative har meldt sig ud af forhandlingerne, og Liberal Alliance kritiserer, at man overhovedet går ind i sådan et projekt med socialdemokraterne.”

“Det er SV-aksen, det handler om”

Ellemann vil med sine udmeldinger, mener Cordua, dels forklare, hvorfor Venstre fortsætter med at forhandle med Socialdemokratiet, dels understrege, at De Konservative mandater ikke er de vigtige her:

“Ellemann taler om, at hans mailboks er fyldt. Der er Venstre-folk rundt omkring, der udtaler sig om og skriver indlæg om, at det er en rigtig dårlig ide, at Ellemann går i regering med Socialdemokratiet. Så derfor har man i Venstre behov for at kommunikere positionen: Hvorfor fortsætter man forhandlingerne?”

De Konservative mandater er ikke betydningsfulde

“Så nu repeterer Ellemann, hvad han sagde på landsmødet: Der er ikke noget alternativ, vi ser hvad vi kan få, intet er afgjort. Det er også en måde at sige på, at det er ikke De Konservative, der er afgørende i det her politiske spil. De Konservative mandater er ikke betydningsfulde. Det er SV-aksen, det handler om.”

“Det er det her, vi går efter”

Cordua mener, at der var udtrykt så meget bekymring og stillet så mange spørgsmål fra Venstre-baglandet, at der var behov for, at Ellemann lige kridtede banen op:

“Der var skabt et behov for en udmelding på baggrund af den pludselige konservative udtræden af forhandlingerne, Liberal Alliances kritik, plus den kritik, spørgsmål og bekymring, der er fra tillidsfolk, vælgere og medlemmer af Venstre. Derfor strammer Ellemann op, og siger: Prøv at hør her: “Det er det her, vi går efter.”

Det er det her, vi går efter

Prisen på grisen: En historisk fjer i hatten til Ellemann

Når vi taler om ‘prisen på grisen’ - som Venstre-veteranen Søren Gade har døbt Venstres pris for at gå med i en bred regering med Socialdemokratiet - så skal Venstre have noget af nærmest historiske dimensioner, vurderer Cordua:

“Venstre skal have noget, der ligner den største landvinding i snart mange år. Det skal stå tindrende klart, at Venstre nu får noget, som Venstre ikke kunne få i alle de år, hvor man sad på regeringsmagten med støtte fra Dansk Folkeparti. Altså a la: ‘Hvad der ikke lykkedes med DF, kan nu blive virkelighed i regeringssamarbejde med en socialdemokratisk statsminister’.”

Det er den fjer i hatten, som Ellemann skal have

“Det er den fjer i hatten, som Ellemann skal have for at kunne gå ud at sige: “Prøv at se, hvad jeg har fået. Nu har jeg taget ansvar. Hvad med alle jer, der har stået sure på sidelinjen? Hvordan ville I have tryllet den her sejr hjem med det ikke-eksisterende blå alternativ?”

Jarl Cordua understreger, at nok er der forhandlet og sonderet i nu 35 dage, men det er først i weekenden, at der begyndte at komme tekster og tal på bordet:

“Alt det andet, der har været, er sådan set blot indledende knæbøjninger og tillidsøvelser.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja, så kan vi jo begynde at spekulere på hvilken fjer i hatten Ellemann vil få.
Vi andre har mest brug for at benzin- og andre brændselspriser falder, at fødevarerne bliver billigere og at hospitalerne kommer til at fungere, at skolerne bliver bedre og at landet ikke havner i samme situation som Sverige der nu er oppe på 60 skuddrab i år, begået af unge uintegrerbare fløse.
Fuldt stop for muslimsk indvandring og en begyndende muslimsk tilbagevandring er hvad jeg og ca. 30% af danskerne ønsker os som fjer i vores hatte og vinterhuer. Så kan vi også få råd til skattelettelser på sigt. Ikke til toppen, men hvis det er prisen for Ellemann for at redde vores land, så pyt.

Det meste er 100% enige i.
Men at smide folk ud af landet grundet religion er højst de dummeste 10% enige i. Ikke 30%.
Jeg tror det er fint for de fleste, hvis muslimer vil tørre røv på de gamle, når nu andre ikke vil

O.k. Det er måske kun 29% der er enige i synspunktet. Men når vi nærmer os 49% enige, så er det lissom ved at være forbi, ikke? Både englændere og waliser er nu i undertal. Svenskerne er allerede i undertal i de større byer, dog ikke Stockholm endnu.
Og så glemmer du at muslimerne helst tørrer røv på deres egne gamle. De følger jo med, de gamle familiemedlemmer.

Det er kun de dummeste der tror,at de skal ud pga.religionen.
De et har jo intet med religion at gøre overhovedet.
Det er overfaldene, voldtægterne, røverierne, påsatte brande i folks biler,osv.osv.osv.osv der gør, at de ikke fungerer her i landet.
Et land de fleste af dem ønsker underlagt islam og sharia.
Et land der har givet dem alt og mere til,som de alligevel hader overalt på jorden.
Et land de ønsker var 800 år bagud i udvikling.
Et land hvor de, kvit og frit,kan kalde kvindene for ludere med mere.
Det er dét land de ikke passer ind i og DERFOR skal de udvises i STOR stil.

Ved nærmere eftertanke glemte jeg at en privatisering af DR, også ville være en flot fjer i hatten.

Forhåbentlig bliver der blødt op for en alt for restriktive udlændinge politik, så Danmark kan komme til at råde over al den dygtige arbejdskraft der måtte blive behov for for fremtiden med de store årgange der går på pension de kommende år. En indvandring på 50.000 årligt vil være en god start.

Det kan ikke gå hurtigt nok at få nye medborgere ind i landet. Vi har hårdt brug for dem for at sikre fremtiden velfærd.

Der er jo også udsigt til massefyringer i mange fag i det nye år, så hvis vi derudover også kan få f.eks. 50.000 ny løntrykkere ind, skulle det være muligt endelig at få gjort noget effektivt ved det relativt høje danske lønniveau og fagforeningernes indflydelse.

De fleste glemmer desværre at "En indvandring på 50.000 årligt vil være en god start" betyder yderligere 250.000 - 300.000 indbyggere der har behov for lægehjælp, hospitaler og plejehjem, tandlæger, skolegang og kriminalforsorg. Familien flytter jo med.

Tyskland skal have en indvandring på 500.000 årligt for at få det til at hænge sammen for fremtiden. Og den tyske Socialdemokratiske regering har taget konsekvensen af det og har netop lempet deres udlændinge politik. En politik, som i forvejen er meget indvandre venlig. De fleste foretrækker i øvrigt Tyskland frem for Danmark og mange udlændinge forlader Danmark efter et par år igen.

Og nej Gunna. 50.000 er hverken 200.000 eller 300.000. Det er 50.000 - Hvis det overhovedet er muligt at få så mange til at flytte til Danmark. Vores ry i verden er ikke ligefrem det bedste mere.

Hvis vi er heldige, vil Ellemann til sidst tale sig helt ud af et regeringssamarbejde ved at stille umulige krav, som hverken kan eller skal imødekommes.

Og forhåbentlig vil han i det mindste erkende, at hvis landet ska have en ny regering og ikke et nyvalg igen igen, bliver han nødt til at acceptere (dvs. ikke stemme imod) en socialdemokratisk regering og dermed ophæve det veto, de Radikale ellers sad med. Og på den måde kan det jo blive en glimrende jul alligevel.

Gunnar Johansen, når man læser dine kommentarer, kan man da se at Inger Støjberg ikke har "propaganderet" forgæves, i dig har hun da en forbundsfælle her i den socialdemokratiske, Netavisen Pio.

Bent Menck Andersen - har du et problem med at flere synspunkter bliver kommer frem på Pio?

"Formålet med Netavisen Pio er at fremme oplysning om væsentlige samfundsforhold, styrke den demokratiske debat og sikre større alsidighed og mangfoldighed i mediebilledet"
bemærk >>>styrke den demokratiske debat<<<!!!
.

I min kommentar til Gunnar Johansen har jeg ikke nævnt noget om at han ikke må kommenterer artikler i netavisen Pio.
At han tilhøre højrefløjen i Dansk politik og er en beundre af Donald Trump og Putin er jo hans egen sag og af hensyn ril demokratiet synes jeg det er godt at de "højreorienterede" står frem, så vi andre ved hvem de er og hvor mange de er.

Tænk hvis Svend og Gunnar kunne begynde at omtale sosu’er anderledes. Det meste af jobbet handler om at drage omsorg for andre mennesker. Det kunne I også begynde at gøre!

Tænk hvis Svend og Gunnar kunne begynde at omtale sosu’er anderledes. Det meste af jobbet handler om at drage omsorg for andre mennesker. Det kunne I også begynde at gøre!

Tænk hvis Svend og Gunnar kunne begynde at omtale sosu’er anderledes. Det meste af jobbet handler om at drage omsorg for andre mennesker. Det kunne I også begynde at gøre!

Tænk hvis Svend og Gunnar kunne begynde at omtale sosu’er anderledes. Det meste af jobbet handler om at drage omsorg for andre mennesker. Det kunne I også begynde at gøre!

Du har ret, Irene. Jeg genbrugte Svens ordvalg. Jeg skulle have tænkt mig om. Undskyld.

Kommende CO2 afgifter på landbruget vil reducere landbruget med 25%.

25% færre vil være beskæftiget i landbruget allerede i 2030!

Og fødevarepriserne vil stige imellem 35-50%.

Ikke blot i 2030, men i alle årene fremover.

Det er dette scenarie som SV regeringen med snuhed kan undgå!

Et Kanslergadeforlig 2, der redder velfærdssamfundet!

Med de kæmpestore fødevareprisstigninger bliver der ikke råd til pædagoger, skolelærere, sygeplejersker, sosuer, og plejehjemspladser der er til at betale.

Allerede nu sættes ernærings-betalingen for plejehjemsbeboere op med flere tusinde kroner i visse jyske kommuner.

De unge VUere har ikke fattet at det er ved denne regeringsdannelse 2022 at Danmarks fremtid afgøres!

Det velfærdssamfund som Kanslergade-forliget i 1933 skaffede oven på kæmpe-inflationen i 1930erne, skal fornyes!

Klima-tiltagene med CO2 afgifter på landbruget bliver velfærdssamfundets undergang!

Kun en bonde/arbejder regering kan skaffe mad på bordet til alle!

Det Stauning forstod så glimrende i 1933 og befolkningen genvalgte manden i de næste 10 år!

Skulle det samme ske for Mette Frederiksen, kan VUerne glæde sig over to afgørende ting:

Landbruget overlevede og vores forsyninger af fødevarer til danskerne og vores nærmeste naboer blev sikrede!

Velfærdssamfundet overlevede nogenlunde. Selv om det globale samfund uddøde med stop for al flytrafik!

Aksel Jensen - hvad mener du om at Rosa Lund, på grund af sygdommen sklerose, bliver nødt til at at tage sygeorlov fra folketinget, da hun skal behandling med en ny medicin der giver bivirkninger???

Du springer jo let hen over emnet i denne artikel:

https://piopio.dk/efter-sygemelding-stor-stoette-fra-baade-roede-og-blaa

https://piopio.dk/comment/31456#comment-31456

Aksel Jensen - har du nogen menneskelige egenskaber eller er du bare ude på at se dit eget navn på tryk???

Jamen, Aksel dog. Hvad er der sket?
Du har helt ret i at CO2-afgifter vil gøre landbrugsproduktionen mindre og dyrere, folk kommer til at sulte, især i lande der ikke kan brødføde sig selv - som fx Sverige.
CO2 er en skammelig udskældt drivhusgas uden større betydning for klimaet.

Ellemann: Forsvarschefen er vigtigere end Brostrøm og andre styrelseschefer.

Det er de helt forkerte politikere vi har valgt. De ser kun krig som en løsning.

Annonce