Folketingsvalg: Kommende regeringspartner havde medvind vestpå

Det var særligt ved de vestjyske valgsteder, at Venstre fik flest stemmer. Til gengæld så det mindre prangende ud vest for København.
Foto: Jacob Kjerumgaard. Venstre. Flickr.
Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre (Arkivfoto)
Venstre fik ikke det bedste valg i partiets historie, men ikke desto mindre ser det netop nu ud til, at partiet får en central plads i den kommende regering.

Formand, Jakob Ellemann-Jensen, har måttet droppe advokatvurderingen af minksagen, men ser nu ud til at få indflydelse til gengæld for det løftebrud, som giver lidt bølgeskvulp i baglandet.

Forleden beskrev vi, med udgangspunkt i et opslag på Twitter af kommunikationskonsulent, Jakob Esmann, hvor i Danmark Socialdemokratiet stod stærkest og svagest ved folketingsvalget 1. november.

Esmann har med hjælp fra økonom, Gustav Elias Dahl, opgjort ved hvilke valgsteder partierne klarede sig bedst og dårligst.

Nu er turen så kommet til den, formentlig, kommende regeringspartner, Venstre.

Vestjylland i toppen

Som Esmann nævner i sit opslag, så er det påfaldende at seks ud af de 10 valgsteder med højest stemmeantal ligger i Ringkøbingkredsen. Venstre står altså stadig solidt i den del af det jyske bagland.

Herunder er valgstederne og Venstres stemmeandel i procent:

Ølstrup, Ringkøbing 43,7

Tistrup, Varde 37,4

Borris, Ringkøbing 34,3

St./Krogager, Vejen 33,2

Højmark, Ringkøbing 32,1

Stadil, Ringkøbing 31,9

Filskov, Vejen 31,8 

Faster, Ringkøbing 31,4 

Skave, Holstebro 31,0 

Hvide Sande, Ringkøbing 30,7

placeholder

Vest for hovedstaden i bunden

Anderledes ser det ud, hvis man kigger på de 10 valgstederne, hvor Venstre fik færrest stemmer. Der finder vi blandt andet en række valgsteder vest for København.

Herunder ses valgstederne og Venstres stemmeandel i procent:

Tingbjerg Skole, Brønshøj 2,3 

Camp U (Vollsmose), Odense Øst 2,7 

Christiansø, Aakirkeby 3,4 

Kongsholmcentret, Taastrup 3,8 

Milestedet, Rødovre 3,9 

Strandgårdskolen, Brøndby 4,1 

Guldberg Skole, Nørrebro 4,1 

Herstedlund Skole, Taastrup 4,2 

Herstedvester Skole, Taastrup 4,4 

Ellebjerg Skole, Vesterbro 4,5

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Logisk. Det er jo især Jylland der nyder godt af de mange milliarder Venstre har skaffet minkavlerne og deres familier( samt deres banker )

DR finder de mest morbide forhenværende minkavlere til deres interview. Men hjemme om køkkenbordene hos minkavlerne danser de polka på køkkenbordene af entusiasme for den vilde erstatning de har fået for en virksomhed på vej mod konkurs og værdiløshed. Fra konkurs til mange millionær. En retning, som dansk minkavl har været i position til siden 2011, hvor prisen på mink absolut toppende og siden kun har kendt en vej. Lodret ned.

Annonce