Aldi forlader Danmark – fagforening forhandler om opsagte ansatte

Den tyske discountkæde lukker sine danske butikker. En stor del overtages af Rema 1000, men for mange medarbejderes fremtid er stadig usikker.
Foto: Wikimedia Commons
Fredag meldte den tyske kæde af lavprissupermarkeder, Aldi, ud at selskabet trækker sig fra det danske marked. Det betyder farvel til 188 Aldi-butikker i Danmark.

Dog har den norske kæde Rema 1000 købt 114 af butikkerne. 1600 af Aldis rundt regnet 2.800 medarbejdere i Danmark indgår i handlen, oplyser Aldi og Rema 1000 i en pressemeddelelse.

”Efter nøje gennemgang af aktiviteterne i alle markeder har Aldi Nord truffet en vanskelig men nødvendig strategisk beslutning om at forlade det danske marked. Det er en beklagelig beslutning for mange af vores loyale og dygtige medarbejdere, som udgør rygraden i Aldis danske forretning, og vi vil gøre vores yderste for at sikre dem den bedst tænkelige fremtid," siger Finn Tang, administrerende direktør i Aldi Danmark i pressemeddelelsen.

Dermed er der usikkerhed om 74 butikker og disses medarbejdere. Butikkerne skal enten lukkes eller sælges i løbet af 2023.

HK Handel forhandler

En meget stor del af de berørte ansatte er repræsenteret af fagforeningen HK.

Fagforeningen er i skrivende stund ved at danne sig et overblik over præcis, hvor mange medlemmer det drejer sig om, og hvordan man kan hjælpe de ansatte.

”Heldigvis bliver størstedelen af butikkerne overtaget af Rema 1000, men mange ved fortsat ikke, hvordan denne udmelding kommer til at påvirke dem,” skriver Mette Høgh, der er sektorfomand for HK Handel, på Facebook, og fortsætter:

vi forsøger at finde de bedste løsninger i den meget svære situation

“Vi i HK Handel deltager netop nu i forhandlingerne om lov om masseafskedigelser, hvor vi forsøger at finde de bedste løsninger i den meget svære situation."

placeholder

Ifølge den fælles pressemeddelelse vil Aldi og Rema 1000 forsøge at sikre så mange medarbejdere som muligt genansættelse.

Blandt andet via en jobbørs som Rema 100 opretter for de Aldi-medarbejdere, som ikke indgår i handlen.

Aldi har været på det danske marked siden 1977 men har kæmpet med underskud de senere år.

Netavisen Pio følger op på sagen

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Aldi har gravet sin egen grav ved at tro de er i Tyskland og kan byde personalet de samme forhold i Danmark. Det har kunde grundlaget reageret kraftigt negativ på og undgået kædens butikker. Men fortvil ikke Aldi. Der er nye vinde på vej i Danmark, hvor det snart er acceptabelt at udnytte personalet i lavlønsområdet, som I er vant til i Tyskland.

Kom igen om 5-10 år. Så skal I nok få succes med Jeres forretningsmodel i det nye "moderne" Danmark efter Socialdemokratiet er gået i sort, som de er på vej til nu.

Jeg er allerede klar til at investerer i aktier på Aldi Danmark ver. 2.0.

Fjols !!!

Annonce