Annonce

Fra kras kritiker til defensor: Ung V-profil bliver politisk ordfører

33-årige Morten Dahlin var en af Mette Frederiksen-regeringens hårdeste kritikere. Nu skal han forklare og forsvare regeringsprojektet.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Morten Dahlin (V), politisk ordfører
Det var en lille overraskelse, at Venstres folketingsmedlem Morten Dahlin ikke var med på det ministerhold, der blev præsenteret i sidste uge.

Men den 33-årige politiker får alligevel en fremtrædende rolle at spille. Han er nemlig tirsdag blevet valgt til posten som politisk ordfører for det nyslåede regeringsparti.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Han afløser Sophie Løhde, der er blevet ny indenrigs- og sundhedsminister.

Morten Dahlin er glad og stolt for sin nye rolle, som han vil forsøge at udfylde på sin egen måde:

"Jeg kommer til at gribe opgaven an på min egen måde. Det har jeg også fået mandat til. Ud over at skulle forsvare Venstres politik kommer jeg til at bruge rollen til at udvikle Venstres idépolitiske grundlag," siger han til Ritzau.

Morten Dahlin har siddet i Folketinget siden 2019 og gjorde sig i den sidste periode bemærket som en hård kritiker af den socialdemokratiske regering på både arbejdsmarkeds- og udlændingepolitikken.

Han har betegnet mink-sagen som den største politiske skandale i hans levetid.

Slog to ministre

Morten Dahlin har længe været et navn, som man har regnet med ville blive noget stort i partiet. Hans optræden under valgkampen og hans valgresultat understreger også den opfattelse.

I hvert fald var Morten Dahlin med 10.385 stemmer i alt (personlige og tillagte) den Venstre-politiker i Sjællands Storkreds, som fik flest stemmer. Flere end både Jacob Jensen og Louise Schack Elholm, der begge blev ministre.

Morten Dahlin begyndte sin politiske karriere i partiets ungdomsorganisation Venstres Ungdom (VU), hvor han var landsformand fra 2010 til 2013. Han har desuden været medlem af byrådet i Greve.

Morten Dahlin har en bachelorgrad i virksomhedskommunikation og erhvervsøkonomi fra Copenhagen Business School.

Han har blandt andet arbejdet som bureau-lobbyist og været konsulent i TDC. Dahlin har desuden været særlig rådgiver for tidligere undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

Lilleholt ved roret

Venstre har også valgt ny gruppeformand. Det er tidligere energiminister Lars Chr. Lilleholt, der fremover skal holde styr på Venstre-gruppen, mens Anni Mathiasen bliver gruppenæstformand.

Erling Bonnesen er valgt som gruppesekretær. De øvrige medlemmer af gruppebestyrelsen er Preben Bang Henriksen, Hans Chr. Schmidt, Hans Andersen og Christoffer Aagaard Melson.

I gruppebestyrelsen sidder desuden formand Jakob Ellemann-Jensen, Søren Gade (formand for Folketinget) og Morten Løkkegaard (medlem af Europa-Parlamentet).



 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Jeg kommer til at gribe opgaven an på min egen måde"
"Morten Dahlin har en bachelorgrad i virksomhedskommunikation"

Gad vide om det så betyder at vi kan forvente en sober tone
.