Annonce

Tabte valget med et brag - men den partibetalte formandsløn fortsætter

De Konservative står midt i stor sparerunde, men partiformand Søren Pape Poulsen klarer frisag
Foto: Det Konservative Folkeparti/Andreas Houmann
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
De Konservative stod i slutningen af august sidste år til en markant fremgang i form af en fordobling af mandaterne - fra 12 til 24 mandater. Partiet tog på den baggrund forskud på fremgangen og ansatte flere medarbejdere.

Men ved folketingsvalget i november gik det stik modsat: De Konservative tabte to mandater, og har nu kun 10 mandater. Det betyder samlet at partiet er kastet ud i en stor sparerunde. Blandt andet er 18-19 medarbejdere fyret, inklusive studentermedhjælpere.

Blandt andet er 18-19 medarbejdere fyret

Stærkt medvirkende til valgnederlaget var de mange uheldige personsager omkring partiformand Søren Pape Poulsen, som pressen afslørede kort før valget blev udskrevet 5. oktober.

Pape ikke berørt af sparerunde

Selvom partiet nu har spændt bæltet ind, så er partiformand Søren Pape Poulsen ikke berørt af den omfattende sparerunde.

De Konservatives presseafdeling bekræfter således over for Netavisen Pio, at Søren Pape Poulsens partibetalte formandsløn på 50.000 kroner om måneden fortsætter som hidtil.

Pape får i forvejen vederlag som medlem af Folketinget på omkring 60.000 kroner om måneden.

Med formandslønnen og folketingsvederlaget når Pape Poulsen samlet op på en løn, der svarer til hvad en menig minister tjener.

Papes personsager

Søren Pape Poulsen løb i september sidste år ind i en række uheldige og pinlige personsager.

  • Ekstra Bladet beskrev hvordan Søren Pape Poulsen fejlagtigt - siden 2014 - havde markedsført sin mand Josue Medina Vasquez Poulsen som værende i nær familie med den tidligere præsident i Den Dominikanske Republik. Men avisen kunne afsløre, at partiformandens ægtefælle på ingen måde var i familie med eks-præsidenten.
  • Ekstra Bladet kunne også afsløre, at Søren Pape Poulsen over for det jødiske samfund i Danmark havde markedsført sin nu tidligere ægtefælle som jøde. Det var også forkert. Tværtimod er Josue Medina Vasquez Poulsen opvokset i en evangelisk kristen familie.
  • Jyllands-Posten afslørede, at Søren Pape Poulsen som konservativ justitsminister havde deltaget i officielle møder med ministre i Den Dominikanske regering, men uden at have involveret, endsige informeret Udenrigsministeriet før, under eller efter minister-møderne.
  • Historien blev ikke bedre af  at daværende integrationsminister Inger Støjberg, dengang Venstre, og partifællen Mai Mercado, der dengang var børne- og socialminister, også deltog i ministermøderne i Den Dominikanske Republik. Heller ikke de involverede - stik mod sædvane - Udenrigsministeriet eller den danske ambassade i Mexico i tilrettelæggelsen af minister-møderne.
  • Søren Pape Poulsen beklagede fadæserne, men den negative omtale stilnede først af, da K-formanden midt i september meddelte, at han skulle skilles fra Josue Medina Vasquez.
  • Under valgkampen i oktober kom det frem, at Søren Pape Poulsen havde talt nedsættende om Grønland, som han på møder havde betegnet som “Afrika på is”. Igen måtte Pape Poulsen ad flere omgange rykke ud og beklage.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Partiet har sikkert nogle rigtigt gode sponsorer.
Ellers også vedtager Folketinget da bare, at samtlige partier i folketinget kan stikke snablen endnu dybere i statskassen.
--
For DE skal vel have FULD dækning for prisstigninger, ikke?

Hvordan er det med fri bil inkl. chauffør? Så han slipper for beskatning.

Om jeg fatter de konservatives sponsorer
.

Vi gjorde hvad vi kunne, mere kan vi ikke gøre, vi stemte ikke på ham.

Det må være et enormt hustrubidrag Pape skal betale sin fraskilte mand fra Caribien.