Først var han ret skeptisk - nu håber han også på en bred regering næste gang

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) håber, at SVM-regeringen kan tage noget Twitter-tempo ud af dansk politik.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Peter Hummelgaard (S), justitsminister
Da justitsminister i SVM-regeringen, Peter Hummelgaard (S), første gang blev indviet i statsminister Mette Frederiksens (S) planer om på grundlovsdag den 5. juni at lufte idéen om en bred regering, var han “ret skeptisk”. Men nu er han overbevist om, at en bred regering er det rigtige svar på de problemer, Danmark står over for.

Faktisk håber Peter Hummelgaard, at en bred regering med socialdemokratisk deltagelse ikke bare bliver en engangsforestilling. Han håber derfor, at Socialdemokratiet også ved næste valg går til valg på at danne en bred regering: 

så håber jeg, at det vil føre til en helt grundlæggende forandring af dansk politik

“Hvis vi lykkes med at få skabt de resultater, vi har sat os for, så håber jeg, at det vil føre til en helt grundlæggende forandring af dansk politik, som kan få betydning i rigtig, rigtig mange år. Og så er der da intet til hinder for at gå til valg på at fortsætte,” siger Peter Hummelgaard til Berlingske.

SVM kan trække tempoet ud af politik

Hummelgaard ser en fantastisk fordel i en regering, der kan hvile i sit eget flertal. Det giver nemlig mulighed for at “trække tempoet ud af politik” og insistere på, at regeringen kan tage sig den fornødne tid til at løse problemerne. I stedet for at lade sig presse af interesseorganisationer, partier og journalister.

Pointen, ifølge Hummelgaard, er, at en flertalsregering ikke kan væltes af et parlamentarisk grundlag, der på baggrund af “en eller anden medieskabt begivenhed” truer med at vælte regeringen.  

Den nye virkelighed - at SVM-regeringen er en flertalsregering - betyder, mener Hummelgaard, at regeringen har mulighed for at træffe beslutninger, der er dybere og mere gennemtænkte.

Hummelgaard håber, at SVM-flertalsregeringen kan tage noget Twitter-tempo ud af dansk politik.

Respekterer kritikken fra fagbevægelsen, men…

Hummelgaard, der under S-regeringen var beskæftigelsesminister, nævner i interviewet, at han respekterer fagbevægelsens massive kritik af, at SVM-regeringen er på vej til at afskaffe en fridag. Men han understreger samtidig, at det ikke er første gang i historien, at Socialdemokratiet og fagbevægelsen ser forskelligt på tingene.

det ikke er første gang i historien, at Socialdemokratiet og fagbevægelsen ser forskelligt på tingene

Hummelgaard finder det mere retfærdigt, at alle arbejder lidt mere - frem for at SVM-regeringen for eksempel skærer ned på velfærden eller afskaffer efterlønnen.

Hummelgaard er - ud over at være justitsminister - også medlem af SMV-regeringens koordinationsudvalg.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

En bred regering????

Jeres nuværende bumsede nordjyske leder, har sgu skabt en meget smal regering, hvis eneste formål, er at pisse på de svageste i de danske samfund, for at kunne støtte den amerikanske våbenindustri.🤢🤢🤢🤢

Ah, bumser eller vorter og så den amerikanske våbenindustri, så kender vi Jan igen.

Det eneste positive ved Jans kommentar er at den ikke er lige så lang som Aksel Jensens

Nu skal tempoet i regeringen vel ikke så langt ned at man ikke får kigget kigget på en forhøjelse af pensionen?
Med den stigende ulighed mellem inflation, energiudgifter, stigende fødevarepriser sammenholdt med en faldende pension må regeringen gerne komme i arbejdstøjet snart!
Ellers har Bilka i december jo vist vejen frem med suppekøkkener.
Måske håber regeringen at vi pensionister forsvinder hvis bare man ikke erkender problemet og arbejder langsom nok.
Gør din pligt og kræv din ret er jo statsministerens mantra…. Øhhh nåh nej…det gælder jo ikke lige når først man er aftrådt fra arbejdsmarkedet og er blevet en del af ældrebyrden!!

Det er jo totalt umuligt at se at det skulle være en bred regering hen over midten, når regeringsgrundlaget er mørkeblåt. Lad det være en engangsforestilling og lad den få en meget kort levetid.

Det næste folketingsvalg bliver spændende. - Jeg ved allerede nu, at jeg ikke kommer til at stemme på et parti, som ønsker sig en regering hen over midten.

At en af regeringens ministre forsvarer regeringen, er der absolut intet overraskende ved. Det modsatte ville være politisk selvmord, og at dukke sig og sige ingenting ville ikke give plusser i karakterbogen, så for den ambitiøse og fremadstormende er det heller ikke vejen frem. Ikke at der er noget galt i det, men let gennemskueligt er det stadig.

De lyder forbløffende ens.
Spanskrøret står nok lige bag døren på kontoret, hvis nogen nu skulle træde lidt ved siden af.

Annonce