Forsvarsminister om omstridt sammenkobling: “Helt normal praksis”

Ellemann fastholder Store Bededag som adgangsbillet til forsvarsforhandlinger. SF og K overvejer at støtte folkeafstemning
Foto: Forsvarsministeriet/Stine Tidsvilde
Jakob Ellemann-Jensen (V), økonomiminister
Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) finder det helt naturligt, at SVM-regeringen sammenkobler afskaffelsen af Store Bededag med, hvem der kan deltage i forhandlinger om et nyt forsvarsforlig.

Det oplyser Ellemann onsdag eftermiddag under Folketingets spørgetid:

“Det er regeringens opfattelse, at der skal være en sammenhæng mellem, hvem der tager ansvar for finansieringen af et nyt forsvarsforlig, og hvem der deltager i forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig,” lyder det fra forsvarsministeren i et svar til Susie Jessen fra Danmarksdemokraterne.

Ellemann betegner sammenkoblingen, som de ni partier i oppositionen til højre og venstre i folketingssalen betegner som utilstedelig, som “helt normal praksis”.

Det er et sundt, et rimeligt og nødvendigt princip

“Det er en helt normal praksis her i Folketinget, at partier, der gerne vil være med til at bruge penge, også er med til at finde penge. Det er et sundt, et rimeligt og nødvendigt princip. Og derfor synes jeg også, det er rimeligt, at kun de partier, som ønsker at tage ansvar for finansieringen, bliver inviteret med til forhandlingerne.”

“Som tidligere nævnt vil jeg understrege, at jeg håber, at så mange partier som muligt tager ansvaret på sig og bakker op om afskaffelsen af Store Bededag, sådan at vi snart kan begynde forhandlingerne om det næste forsvarsforlig.”

Over for Charlotte Munch, også fra Danmarksdemokraterne, understreger Ellemann, at han er åben over for at se på andre finansieringskilder, men det skal være alternativ finansiering, som der er flertal for. Og sådanne finansieringsforslag har forsvarsministeren endnu til gode at se.

Melding kan rykke SF og De Konservative

Forsvarsministerens tilsyneladende fortsatte sammenkobling mellem afskaffelse af Store Bededag som fridag og deltagelse i forhandlinger om forsvarsforliget - kan få stor betydning for om partierne SF og De Konservative vil støtte et forslag om at sende fridagens afskaffelse til folkeafstemning.

så vil de to partier overveje - trods principiel modstand - at støtte en folkeafstemning i dette særlige tilfælde

Fastholder regeringen sammenkoblingen så vil de to partier overveje - trods principiel modstand - at støtte en folkeafstemning i dette særlige tilfælde, erfarer Netavisen Pio.

En folkeafstemning kræver 60 mandater. De 34 ser ud til at være på plads i form af Dansk Folkeparti, løsgænger Mette Thiesen, Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne. Hvis De Konservative, SF og Alternativet også går med, så står 65 mandater bag kravet om folkeafstemning.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Store Bededag har for længe siden vundet hævd både som en helligdag og som en en fridag med helligdagsbetaling, hvilket i langt mere end mands minde har været tilfældet.
Det kan være begyndelsen til et opgør med hævdvundne danske rettigheder, men hvad bliver der tilbage af dansk kultur efter ophøret af vore hævdvundne rettigheder ?
Hvad i himlens navn skal vi med forsvarsmateriel, hvis vi ikke længere har dansk kultur at forsvare ?

Sidst det var oppe at vende at afskaffe fridagen Store Bededag.
Argumenterede jeg ved frokostbordet imod en sådan afskaffelse
Pludselig var der en der sagde, hvorfor går du imod afskaffelsen, den er jo ikke Helligdag i din kirke, er den vel ikke. (Jeg er ikke medlem af Folkekirken).
Nej men Store Bededag er blevet til Store Familiedag, hvor familierne mødes udendørs, hvis vejret er til det, på tværs af generationer m.m. I min Kirke går vi ind for familien. Hvis tidspunktet for fridagen individualiseres, hvilket var på tale, så vil dette familietræf ophøre i mange familier inden for en overskuelig fremtid. Nogle vil hellere have penge end fridag, andre vil hellere forlænge en anden ferie med en dag Etc.
---
I dag sidder jeg, og forstår ikke, hvorfor politikere har set sig vrede på Store Familiedag. Hvis de ønsker at forøge antallet af arbejdstimer kunne det så ikke ske på anden måde end ved at begynde at reducere retten til at holde fri?
Har de mon prøvet at øge antallet af arbejdstimer gennem trepartsforhandlinger?

https://www.kristendom.dk/synspunkt/i-praksis-er-store-bededag-g%C3%A5et...

Det religiøse argument er i forvejen fuldstændig åndssvagt, da der dels alligevel ikke er noget bibelsk grundlag for den helligdag, og der dels næppe findes en eneste dansker, som i nogen overvejende grad bruger denne dag til at bede.

Det religiøse argument, for eller imod, er noget vrøvl. St. Bededag er en FRIDAG.
Det samme er de øvrige "helligdage" Søndag var oprindelig en kirkedag. Nu er den også "bare" en fridag.
Så drop debatten om en religiøs dag. Det drejer sig om en FRIDAG.

Det er sgu da for helvede ligegyldigt om St. Bededag er en helligdag eller ikke!!

Man kan bare konstatere, at den mørkeblå gyselige madamme fra nordjylland, vil gøre alt, for at finansiere hendes militær og hendes skattelettelser.
Prisen bliver danskernes velfærd!!🤢🤢🤢🤢

Vidste du forresten, at hun har vorter?
For slet ikke at tale om den amerikanske våbenindustri, uha!

1-0 til dig Thor
.

Store Familiedag. En fantastisk god og rammende betegnelse.
Det er nemlig lige, hvad den dag er og det bør gøre den helt urørlig.

Regeringen har allerede tilstået at det er en politisk beslutning at nedlægge St. Bededag, selv om der findes alternative penge i store mængder, så vil helligdagen blive afskaffet og pengene vil så bare blive brugt til noget andet. Det var Jakob Ellemann-Jensen der kom med den indrømmelse, vi bliver simpelt hen holdt for nar, af en regering der tror vi kan behandles som får.

".. han er åben over for at se på andre finansieringskilder, men det skal være alternativ finansiering, som der er flertal for. Og sådanne finansieringsforslag har forsvarsministeren endnu til gode at se."

Men regeringen har jo flertal, og kan dermed bare stemme andre finansieringsforslag ned, som eksempelvis det med at droppe de skattelettelser, der skulle hjælpe velhavere gennem disse svære tider.

Regeringen er demokratisk valgt, en folkeafstemning om en helligdag ændret til arbejdsdag er gak i låget. Men måske har de 9 partier en genial finansiering de kan komme med og få 90 mandater bag, den chance har de da. Jeg tror bare ikke på det. Og fagbevægelsens reaktion er endnu mere tosset, hvad tidligere fagbosser også udtaler også de jeg kender godt. Det er tacklet klodset af regeringen, men reaktionerne er ude i hampen.

Nu var min pointe jo netop, at da regeringen allerede har flertal, behøver de slet ikke bekymre sig om alternative finansieringsforslag, da de i sagens natur ikke kan have 90 mandater bag sig.

Jeg har i øvrigt godt set, at Trine Aurvig-Huggenberger var ude med riven. Men ærligt talt, hun er ikke ligefrem en, jeg som arbejder føler mig repræsenteret af. I øvrigt er jeg såmænd ikke nær så optaget af den med St.Bededag som af den forringelse af seniorpensionen, der også er på tapetet. Og det endda selvom jeg er en af em, som rent faktisk mister penge på St.Bededags-ændringen, da den i forvejen var arbejdsdag for mig men nu fremover åbenbart uden helligdagstillæg.

Helle, det med demokrati er jo en floskel. Det rigtige demokrati eksisterer ikke mere.
Kan du forklare, hvorfor 86 folketingsmedlemmer, valgt i meget forskellige dele af landet, mener præcis det samme som de 3 formænd af partierne.
Folketingsmedlemmer skal repræsentere deres vælgere. Er det så ikke utroligt, at på trods af en meget stor modstand i befolkningen, så er der ingen Folketingsmedlemmer i regeringspartierne der er modstandere af afskaffelsen.
Du og jeg ved jo også godt hvilken fremtid der tegner sig for et medlem der stemmer imod formanden. Så den med at vi har et repræsentativt Folketing, er noget vrøvl. Eneste vej frem er hemmelige afstemninger, det giver selvfølgelig nogle andre udfordringer.

Med ca. 830.000 offentligt ansatte skal staten og resten af det offentlige betale mindst 1.500.000.000 kr. årligt i lønkompensation for den tabte fridag. Store Bededag er, så vidt jeg ved, en fredag, hvor de fleste alligevel har fri kl. 13.00 eller ofte holder fri alligevel. Og så betragtes en fredag mere eller mindre som en fridag. Klargøring til weekend.

Alt i alt bliver der ikke ret meget tilbage til forsvaret.

Det er ligesom velfærdsstaten. Bare omvendt. Her er der også mange afledte effekter, som samlet set faktisk gør velfærdsstaten til en win/win situation for den danske befolkning, da der godt nok er udgifter. Men tilsvarende indtægter og besparelser på andre områder.

Afskaffelse af Store Bededag er, modsat velfærdsstaten, en loss/loss situation for alle parter.

Hvem er denne Jakob Ellemann-Jensen egentlig?

Er han ikke bare et politisk nul, som lever højt på familie-navnet?
.

Ellemann-Jensen.... Jo han er såmænd en af Mette Frederiksen skødehunde. Dronningen er i øvrigt hans chef.

Helt normal praksis!

Grænserne for det normale flyttes hele tiden!

Det må om nogen politikere erkende!

Hvad er en normal radikal?

Hvad er en normal socialdemokrat?

Hvad er en normal venstrekvinde?

Hvad er en normal ….?

Normalitetsbegrebet eksisterer knap nok!

Hvad er en Vibe? En fugl der er forsvunden!

Hvad er et normalt vejr?

Meteorologen kan altid få al slags vejr indpasset i klima-krisen! Det er det normale!

“Helt normal praksis”

Regeringsdannelsen har været “Helt normal praksis”

Fagbevægelsen er kommet i tvivl!

Folketingspolitikerne er kommet i tvivl!

Biskopperne er kommet i tvivl!

Folket er kommet i tvivl!

Folkeafstemninger afgør alle tvivlspørgsmål når man afgiver suverænitet!

Det er “helt normal praksis”!

Vælgerne pudser allerede skoene!

Selv Pape må bøje sig i støvet!

Lønmodtagerne har talt!

De vil have fridage og betale skat!

“Helt normal praksis”

Aksel Jensen, midt i al den elendighed du beskriver, så kan du glæde dig over at Rosa Lund (E) er tilbage fra orlov.

Som du ved, så skyldtes orloven, at 35-årige Rosa Lund skulle fokusere på et skift i medicin i behandlingens af hendes sklerose. Noget som du forgik i en af dine uendeligt lange kommentarer.

Er du ikke glad på Rosa Lunds vegne?

Annonce