Annonce

Fagforbund ønsker borgmestre sendt på lederkursus og udlændingeminister ser på skøre regler

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Fagforbundet Magistrene foreslår, at københavnske borgmestre sendes på lederkursus. Og udlændingeminister Kaare Dybvad (S) vil se på skøre regler for udenlandske læger. Og så er en tidligere rigsleder i Stram Kurs tiltalt for at true Magnus Heunicke (S) dengang han var sundhedsminister.
 

Fagforbund foreslår, at københavnske borgmestre sendes på lederkursus

Medarbejdere skal ikke sidder og frygte at blive overfuset af en vred borgmester på Københavns Rådhus.

Sagerne om dårligt arbejdsmiljø under to københavnske borgmestre - den radikale Mia Nyegaard og Cecilia Lonning Skovgaard (V) - får nu fagforening til at foreslå, at de københavnske skal på lederkursus.

“Det er ikke givet, at en nyvalgt borgmester har den nødvendige ledelsesmæssige ballast til at tage dette ansvar på sig,” hedder det i et brev fra den akademiske fagforening Magistrene i et brev til Københavns Kommunes overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Magistrene foreslår derfor, at nye, københavnske borgmestre sendes på et lederkursus, som led i en “obligatorisk uddannelse i politisk ledelse af en forvaltning”.

Læs mere her.

 

Ny skør regel på udlændingeområdet afsløret

En ny skør regel på udlændingeområdet er kommet frem.

Et lægepar fik for fem år siden opholds- og arbejdstilladelse i Danmark.

Parret arbejder begge på danske hospitaler, men fredag 13. januar blev Mustafa Hamid Hussein hjemsendt fra sin stilling som læge på Rigshospitalet.

Hans kone er ansat på Nordsjællands Hospital i Hillerød, og dermed arbejder de ifølge Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) for samme virksomhed: Region Hovedstaden. Og det må man ikke ifølge en upåagtet udlændingeregel.

Regionen Hovedstaden betragtes nemlig som ét arbejdssted, selvom der er omkring 40 kilometer mellem de to hospitaler. Af samme grund mistede Hussein i fredags sin arbejdstilladelse og retten til at fungere som læge i Danmark.

Husseins chef, cheflæge Nikolaj Eldrup, gik straks ind i sagen og klagede over forløbet til SIRI.

Styrelsen afgjorde tirsdag at Mustafa Hamid Hussein - midlertidigt - igen kan arbejde på Rigshospitalet, mens udlændingemyndighederne ser på sagen en ekstra gang.

Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, er kritisk over for de danske regler om udenlandske lægers adgang til det danske arbejdsmarked, som hun betegner som et "bureaukratisk helvede".

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), erkender, at regler ikke umiddelbart virker logiske. Han vil nu gå i dialog med Lægeforeningen og gå reglerne efter:

“Vi har brug for folk fra udlandet. Vi skal gøre alt for at sikre, at vi har det rigtige personale,” siger Dybvad til TV 2.

Læs mere her.

 

Højreradikal tiltalt for trusler mod minister

En tidligere rigsleder i Stram Kurs, skal fredag møde i Københavns Byret, hvor han står tiltalt for trusler mod tidligere sundhedsminister i S-regeringen, nuværende miljøminister i SVM-regeringen, Magnus Heunicke (S).

Det oplyser researchkollektivet Redox på baggrund af indsigt i anklageskriftet.

Truslen faldt ifølge anklagemyndigheden tirsdag den 5. oktober 2021 i Rigsdagsgården ved hovedindgangen til Folketinget.

Den tiltalte henvendte sig til Magnus Heunicke og sagde: 

“Ved du hvad du burde? Du burde blive hængt i en lygtepæl, når det er slut det her.”

Den tiltalte erkender, at have udtalt sig som anført, men mener ikke er hans udtalelse er ulovlig.

Den tiltalte forklarer over for Redox, at han ikke anser sig selv som voldelig, og at han derfor ikke har tænkt sig at hænge Magnus Heunicke. Men han mener, at Magnus Heunicke er “medvirkende til folkemord og landsforræderi”.

Den tidligere rigsleder er tiltalt for brud på straffelovens paragraf 119 stk. 1, der handler om trusler mod personer i offentligt hverv.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Selvfølgelig må ministeren se på de tåbelige regler og lige så tåbelige afgørelser.
----SE PÅ ????.---- Nej, se at få fingrene ud og træd i karakter. Hvis der er den mindste mulighed for fortolkning, så sæt embedsværket på plads, og vis hvem der bestemmer.