Annonce

Topforhandlere fortsætter trods bededags-ballade: Vil undgå skadelig storkonflikt

Spørgsmålet om afskaffelsen af store bededag vil ikke stå i vejen for forhandlinger om ny industri-overenskomst, lyder det fra både arbejdsgivere og lønmodtagere.
Foto: Pressefoto
CO-Industri og DI's forhandlere. Fra venstre er det Claus Jensen, Mads Andersen, Kim Gravgaard og Lars Sandahl Sørensen.
Politiske anliggender hverken må eller skal komme i vejen for at nå en aftale om nye overenskomster for industrien.

Det er meldingen for top-forhandlerne fra Dansk Industri og CO-Industri, som i begyndelsen af måneden satte sig til forhandlingsbordet for at forhandle nye overenskomster for 230.000 ansatte i industrien.

Meldingen kommer efter de sidste ugers meget voldsomme debat om afskaffelsen af store bededag, som især fagbevægelsen ser som et brud på den danske model, hvor det er lønmodtagere og arbejdsgivere, som aftaler løn- og arbejdsvilkår.

"Selv når det blæser udenfor, fortsætter vi i fællesskab forhandlingerne om ansvarlige industrioverenskomster for Danmark," sådan lyder det i en fælles udtalelse fra DI-direktør Lars Sandahl Sørensen, vicedirektør Kim Graugaard samt CO-industris formandskab Claus Jensen og Mads Andersen.

"Det er ikke nemt, for der er rigeligt at diskutere omkring bordet. Og det er heller ikke just nogen overraskelse, at vi ser forskelligt på spørgsmålet om store bededag."

"Både medarbejdere og virksomheder skal vide, at vi værner om det danske arbejdsmarked og den aftalemodel, som har tjent vores samfund så godt i så mange år. Derfor forhandler vi ufortrødent videre."

Vil undgå storkonflikt

De fire forhandlere understreger, at det er i alle danskeres interesse at undgå “en skadelig og kostbar storkonflikt”.

"Derfor var vi meget tydelige omkring, at vi tager vores samfundsansvar dybt alvorligt, da vi begyndte forhandlingerne. Og det agter vi at fortsætte med,” skriver de.

"Godt nok har vi hvert vores udgangspunkt i et forhandlingsforhindringsløb af historisk karakter. Men vi kæmper for det samme mål: At styrke det land, vi brænder for og holder så inderligt af."


 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

politikerne der sidder i regeringen er de mest durk-dreven i danmark igennem mange mange år
de har så meget erfaring at de ikke kan se at stor bededag kan man ikke bare afskaffe

men vent at se, de kommer til at fatte det på den hårde måde når de fleste dansker siger stop

jeg fatter ikke en skid,, at disse politikker mener de bare kan afskaffe stor bededag,
så kan de også finde på at forbyde julemanden

det er en kæmpe ommer

der er noget galt i danmark dybbølmølle

der skal en hel ny regering til ,,,folketingsvalg...
de politiker er udulige

Arogante