Trump i desperat angreb på medierne: Nu droppes daglige pressemøder

I en række tweets gik præsident Trump, hen over weekenden til rablende angreb på medierne. Kritiske journalister skulle fratages deres “Nobel-priser”.
Det er slut med daglige pressemøder med præsident Trump i Det Hvide Hus.

Præsidenten mener ikke, at pressemøderne i det Hvide Hus  er ”tid og kræfterne værd” når journalisterne alligevel bare ødelægger dem med ”fjendtlige spørgsmål” og ikke rapporter ”sandheden og facts” korrekt.

Det skrev præsidenten i et tweet.

placeholder

I en række tweets angreb han også en række journalister, der havde skrevet en historie om hans arbejdsindsats, for at være inkompetente og lave Fake News. Han krævede blandt andet, at de fik inddraget deres Nobel-pris i journalistik (en sådan en findes ikke, red.).

placeholder

Selv tv-stationen Fox News, som ellers ikke kan beskyldes for at være decideret Trump-kritisk, måtte lægge ryg til præsidentens vredesudbrud.

I tre tweets søndag eftermiddag angreb han tv-stationen for at bringe ”Demokraternes Talking Points”, for at forsøge at blive ”politisk korrekt” og han skrev, at der var brug for et alternativ til tv-stationen. En trussel/ønske som han ofte bruge, når han er sur på stationen.

placeholder

Pressemøder erstattede vælgermøder

Præsident Trump har ellers siden coronakrisen begyndte dagligt stillet sig til rådighed for pressekorpset i Det Hvide Hus.

Pressemøderne har fulgt den samme opskrift, som man har set Trump i høj grad har praktiseret på sine vælgermøder.

I de ofte timelange sendinger, har Trump brugt pressemøderne på en blanding af overdreven selvros, angreb på politiske modstandere og medier, samt på at promovere forskellige former for behandling af coronavirus, herunder både sollys og anti-malaria-medicin, som lægevidenskaben dog har afvist.

Det har flere gange fået præsidentens forskellige medicinske eksperter til at tage direkte afstand for præsidentens råd.

Trækker meningsmålingerne ned

Pressemøderne har ellers været en kæmpe seersucces – hvilket præsidenten ikke få gange har understreget – men hans optræden er begyndt at blive et problem for hans chancer for at blive genvalgt som præsident til november.

Trumps “free styling” på pressemøderne er blevet til et overflødighedshorn af udtalelser, som Demokraterne og andre, der ikke ønsker ham genvalgt, har kunne bruge til at lave skadende indhold til reklamer og sociale medier.

Ifølge flere medier, så har præsidentens rådgivere anmodet ham om fremover at holde sig til pressemøder med reelt indhold, fordi den nuværende form skader præsidenten.

”Jeg fortalte, at det ikke hjælper ham,” fortæller en rådgiver til det amerikanske medie Axios. ”Pensionisterne er bange. Og et show hvor Trump kæmper med pressen, er ikke det folk vil se.”

I en lang række meningsmålinger, har Joe Biden øget sit forspring til Trump i flere af de afgørende swingstater.

Anbefalede desinfektionsmiddel mod Corona

Senest illustreret, da Præsident Trump torsdag foreslog at man kunne bruge desinfektionsmiddel til at bekæmpe coronavirus.

Det gjorde han på baggrund af forskningsstudier, han var blevet præsenteret for. Studier hvor forskere havde undersøgt, hvordan coronavirusset trives ved forskellige temperaturer og luftfugtighedsniveauer, herunder også hvordan virus reagerer på desinfektionsmiddel.

Trump glædede sig over forskningsresultaterne, der godt nok ikke har været udsat for peer review, og derfor ikke endnu kan godtages som valid forskning, og foreslog, at forskerne samtidig burde undersøge muligheden for, at desinfektionsmidler faktisk kunne injiceres i mennesker og på den måde dræbe virus indefra - og huden kunne blive behandlet med UV-stråler.

Det fik hans modkandidat, tidligere vicepræsident Joe Biden, til at tweete følgende: ”Kan ikke tro, at jeg skal sige det her, men lad venligst være med at drikke blegemiddel.”

placeholder

Præsidenten sagde fredag, at hans kommentar blot havde været sarkastiske for at teste ”hvordan journalister ville reagere”.

Det var dog ikke alle amerikanere, der havde opfanget præsidentens sarkasme.

Flere delstater melder om en stigning af borgere, der har ringet til staternes gift-linjer, formentlig fordi de har fulgt præsidentens råd.

placeholder

USA rammer en million registrerede tilfælde af coronavirus inden for ganske få dage. Knap 55.000 amerikanere er indtil videre døde med sygdommen.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det har længe stået mange af os klart, at Trump hele vejen igennem har været et overfladefænomen. Det har været en konsekvent erfaring, at munden på manden ikke har stået stille et øjeblik. Hans udstråling forkynder bestandigt, at det er en risikabel affære at købe en brugt bil af ham. Halvdelen af amerikanerne ser imidlertid idealet af den selfmade man, man kunne slå en handel af med. Kundskaber ligger det imidlertid tungt med. Bedre begavede politikere ville forlængst have fattet, at det der med det videnskabelige skal man overlade til fagfolk. I Trumps forestillingsverden findes fagfolk ikke – kun individer, der altid kan presses, uanset beskaffenheden at realiteterne. Naturlove kan forhandles. Og det forhold, at der er så mange amerikanere, der holder på ham, fortæller noget om den skrigende mangel på folkeoplysning i USA. Der er mange amerikanere, der i ramme alvor mener, at alt drejer sig om at MENE – kendsgerninger spiller ingen rolle. Men dertil kommer, at han har lukket luften ud af alle institutioner og regler. WTO ligger ned på grund af ham. Men overfor ham står en kinesisk nation, der åbenbart betragter sig selv som beboende en anden klode end os andre, og dem har det heller ikke været muligt at forpligte sig til nogetsomhelst. Vi ser hele den liberalistiske idés vrangside. Selve den idé, at der for den enkelte nation er kritisk infrastruktur, har gennem årene forlist på det liberalistiske isbjerg. Og kineserne har været meget lærenemme udenrigspolitisk, hvad angår den liberalistiske tanke, mens der indenrigspolitisk er indledt en ny istid. Verden er i dag så fyldt med autokrater, at man nok skal være glad over, at der ikke er verdenskrig – idiotien er ellers til stede. Vi er en række af få nationer, der holder den demokratisk fane og forestillingen om retssamfundet højt, ligesom gallerlandsbyen i Asterix. Og der er nok af fjender; der er EU, hvor man nu gudhjælpemig taler om en fælles skatteudskrivning, og amerikanerne på Grønland, hvor man herhjemme, som traditionen har foreskrevet, har sovet trygt i timen. Der er nok ikke andet at gøre ved Grønland end fra dansk side at overbyde amerikanerne. Og at se at få gang i udvindingen af de sjældne jordarters metaller som et dansk projekt – selvom metallerne hverken er jordarter eller sjældne. Det der med at holde udenlandske kræfter hen, uden at gøre noget selv, er ikke holdbart. Vi skal holde amerikanerne væk, og vi skal holde kineserne væk. Og russerne. Der er nok at tage fat på for den danske regering.

I USA er der ca. 240 millioner stemmeberettiget, heraf stemte ca. 26%, svarende til ca. 62 millioner på Donald Trumph og selv om der var 3 millioner flere som stemte på Hillary Clinton, vandt Trumph p.g.a. det Amerikanske valgsystem.
Men heldigvis var det "kun" 26% som stemte på Trumph. så der er håb endnu at de 74% amerikanere, som ikke stemte på Trumph, besinder sig og vælger en ny Præsident til november.

Annonce