Fødevareminister vil screene for PFAS, DF-næstformand siger farvel og Vermund får ordførerskaber

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Fødevareministeren vil nu have Fødevarestyrelsen til at screene et større antal fødevarer for de skadelige PFAS-stoffer. Det sker efter det nylige fund af stofferne i danske økologiske æg.

Folketingsgruppen i Dansk Folkeparti fik i denne uge endnu et medlem, da Mikkel Bjørn skiftede fra Nye Borgerlige. Men nu siger næstformanden farvel. Han skal nemlig være direktør i en brancheforening i stedet for.

Hos Nye Borgerlige skal støvet lige lægge sig efter en periode med uro på de indre linjer i kølvandet på Pernille Vermunds fratræden som formand. Hun er dog stadig en del af folketingsgruppen og har nu fået tildelt ordførerskaber.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.

God læselyst!

 

Fødevareministeren vil screene flere fødevarer for PFAS

I denne uge har der været fornyet fokus på de skadelige flourstoffer, som går under fællesbetegnelse PFAS, efter disse blev fundet i danske økologiske æg.

Fødevarestyrelsens vurdering var, at forekomsten skyldes fiskemel, som er blevet brugt i foderet til hønsene.

Fundet har fået fødevareminister Jacob Jensen fra Venstre til at bede Fødevarestyrelen om at sætte gang i et større screeningsarbejde. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

"PFAS-problematikken har gennem de senere år fyldt en del, og derfor reagerede jeg straks, da undersøgelsen om fund af forøget PFAS-indhold i økologiske æg kom frem. Sagen understreger for mig et klart behov for, at vi har brug for større klarhed og overblik over, hvor omfattende et problem forøget PFAS-indhold i vores fødevarer er,” lyder det fra Jacob Jensen.

 

DF’s næstformand siger farvel

Det blev ikke til genvalg for Dansk Folkepartis René Christensen ved folketingsvalget i 2022, da partiet gik kraftigt tilbage.

Han fortsatte dog i rollen som næstformand. En rolle der var især var fokus op til Morten Messerschmidts frifindelse i Meld og Feld-sagen.

Men nu siger han farvel til posten for i stedet at være direktør Dansk Akvakultur, som er brancheforening for dambrug, havbrug og skaldyrfarme.

Det fortæller han til Lolland Falsters Folketidende.

Han stopper desuden som medlem af partiets hovedbestyrelse, men beholder sin post som viceborgmester og byrådsmedlem i Guldborgsund.

René Christensen sad i Folketinget fra 2008 til 2022.

 

Pernille Vermund får ordførerskaber

Selvom hun er så godt som fortid som formand i Nye Borgerlige, så er Pernille Vermund stadig en del af folketingsgruppen, som netop har konstitueret sig på ny.

Den afgående partiformand får to ordførerskaber, nemlig retsordfører og kulturordfører.

Det skriver Ritzau ifølge TV 2.

Pernille Vermund oplyser til Ritzau, at hun først havde tænkt sig en mere tilbagelænet rolle, men at hun nu har fået ”ekstra blod på tanden”.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så kom Megafon med en ny måling. 21,7 % til S.
Og tilbagegangen er kun lige begyndt.
Mette F. og S. er fuldstændig ligeglad med deres vælgere og støtter.
Inden længe er det gamle S erstattet med SF. og S.-ministrene er totalt ligeglade. Deres ministerpension og ventepenge er i hus.

Hans Jensen. En måling fra TV2 og Megafon giver jeg ikke 10 øre for. Der kan komme en anden i morgen fra et andet.

Ole, der er heller ingen der vil modtage din 10 øre, du skal noget højere op.
Men, jeg tror nok du inderst inde godt ved at det går den forkerte vej. Voxmeter målingerne siger det samme.
Befolkningens utilfredshed er også alm. kendt.

Vi er også mange S-vælgere, som billiger regeringens beslutning om Bededag, og som sætter pris på et samarbejde hen over midten, i stedet for partier der bekriger hinanden. Men det interesserer tilsyneladende ikke journalister!

Nu har regeringen jo båret sig ualmindeligt kluntet ad, først uddeler de 5 milliarder i skattelettelser til de bedre stillet incl. sænkning af arveafgiften fra 15% til 10% for de allerrigeste. Så beslutter de at gøre store bededag ril almindelig arbejdsdag, i første omgang uden løn, men så blev det p.a. kritik ændret til at alle skulle have løn fordi det ville timelønsmodtager automatisk få men ikke de månedslønnede. De får så nu 0,45% i tillæg for den sløjfede "helligdag".
Regeringen har udtalt at de er klar til at tage upopulære beslutninger, så hvorfor ruller de så ikke de lovede skattelettelser tilbage og om nødvendig hæver skatterne, hvis Danmark virkelig er i krise og mangler finansiering af velfærd og ekstra penge til forsvaret?

Anne, der vil altid være nogle der klapper uanset hvilke idiotiske forslag en formand kommer med. Man skal jo gerne stå sig godt med sin herre.
Regeringen mener åbenbart at alle upopulære tiltag er lig med nødvendige. Magen til vrøvl skal man lede længe efter. Afskaffelse af St. Bededag er ren symbolpolitik. Alle førende økonomer mener at der ikke er særlig mange penge i loven. Mette F. mener åbenbart at regnedrengene i Finansministeriet er Danmarks dygtigste. De regner jo også som hun ønsker.

Bededagen er symbolpolitik. Det er værre at man vil afskaffe senioroensionen håber på en lang overgansoeriode. Jeg vil stadig gerne arbejde lidt men kan ikke kare en fuldtidsstillingcret længe. Mit helbred både fusisk og psykist er svlrt belastet og det er en hård kamp bare at få det bedre og få psylisk overskud til at tabe mig et fuldtids job vil gøre heg ikje har nogen ressourcer tilbage til at få et bedre helbred. Så det bliver reelt et spørgsmål om liv eller fød i sidste ende.

Annonce