FH-underskriftsindsamling slår rekord: Så mange har skrevet under

Nu må regeringen indse, at det er en helt forkert vej at gå at afskaffe store bededag, siger Lizette Risgaard efter rekordmange har skrevet under.
Fagbevægelsen samler underskrifter ind for at bevare store bededag.
"Fingrene væk fra vores helligdag. Livet er andet end arbejde og regneark."

Det budskab, har i skrivende stund fået 433.974 digitale underskrifter på den underskriftsindsamling som Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, iværksatte i sidste uge mod regeringens forslag om at sløjfe store bededag.

Der er dermed tale om en af de største digitale underskriftsindsamlinger i Danmarkshistorien, lyder det fra fagbevægelsens frontfigur.

”Vi skriver danmarkshistorie med den her indsamling og overgår de flotte tal fra 3F i 2017. Det er bare så stærkt af alle dem, som har skrevet under. Men vi stopper ikke med at samle underskrifter ind foreløbig, og nu må regeringen indse, at det er en helt forkert vej at gå at afskaffe store bededag,” sagde FH-formand Lizette Risgaard forleden om den store interesse for underskriftsindsamlingen.

Frygter for den danske model

I et debatindlæg her i Netavisen Pio forleden kaldte Lizette Risgaard forslaget for et "et digebrud, som kan få alvorlige konsekvenser" for den danske model:

"For hvad bliver det næste, man vil regulere i Folketinget? Lovforslaget åbner en ladeport af muligheder for fremtidige regeringer for at gribe ind i løn og arbejdstid."

"Den eneste begrundelse for indgrebet i den danske model er nemlig behovet for finansiering - og det er jo konstant en udfordring, når en regering ønsker at prioritere nye tiltag eller er udfordret af færre indtægter."

Op på ladvognen

FH har også indkaldt til demonstration mod forslaget foran Christiansborg søndag den 5. februar klokken 14.00-16.00.

"Det bliver en hyggelig eftermiddag med musik, taler, underholdning og spændende aktiviteter," lyder det i invitationen.

Der er i skivende stund mere end 1.200 mennesker, der har tilmeldt sig eventen på Facebook.

Eventuelle talere, underholdning og de øvrige spændende aktiviterer vil blive offentliggjort på Facebook-siden.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

STOR TAK TIL METTE !!!

DU HAR NU VIST DIT SANDE JER !!!!

DET VIL NOK ALTID FØLGE DIG !!!!

Projekt Mellemøsten i Danimakistan koster mindst 35 milliarder i rent nettounderskud hvert år, men det er en kristen helligdag, der må ofres for økonomien. Lol.

Angående St Bededag bør alle lytte til professor Nina Schmidt, som er en kendt personlighed med forstand på økonomi. Og FH Lizette R. kravl ned fra træet, jeg er skuffet over at fagforeningerne ikke viser mere solidaritet med landets fremtid, ja I burde være taget med, men den fornærmethed du udviser kan man ikke bruge til noget. Der kammes over i min optik. Alle bidrager med forslaget som er en lille ting i det store spil.

Helle, hvorfor nævner du ikke de mange førende økonomer, professorer og vismænd der udtaler at Bededagen IKKE skaffer alle de penge som regeringen påstår.
Du er mærkelig ensrettet i dine kommentarer.
Er du i virkeligheden S-medlem af Folketinget.

Fordi Helle er Blå-mettes logrende skødehund...of sikkert snart Minister. 🤣🤢

Det bliver ikke sjovt for Mette Frederiksen at tale på arbejderbevægelsens internationale kampdag den 1. maj.

Tale d. 1 maj , hvem skulle dog invitere hende?

Annonce