Opsang fra Løkke: “Vi tager alle sammen en lille smule let på det”

Udenrigsministeren advarer mod at tro, at Danmark kan finansiere våbenhjælp til Ukraine, hjælp til et nedslidt sundhedsvæsen og meget andet ved at snuppe pengene fra det økonomiske råderum.
Foto: Politikens Forlag
Lars Løkke Rasmussen (M), udenrigsminister
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) dukkede fredag op i P1 Morgen med en opsang til danskerne.

Han mener nemlig, at den udbredte utilfredshed med afskaffelsen af store bededag som en fridag er udtryk for, at vi ikke forstår, hvor alvorlig situationen i Ukraine er. Han mener også, at der mangler en bevidsthed om, at vi ikke bare kan finansiere hjælpen til Ukraine og mange andre ting i Danmark ved hjælp af det økonomiske råderum:

“Vi tager måske allesammen en lille smule let på det. Det kan der være mange grunde til. Den ene kan være, at nu har krigen (I Ukraine, red.) gået i 11 måneder, og vi er allesammen blevet bjergtaget af den her ukrainske kampvilje, og vi har allesammen set billederne, hvor svært russerne har haft ved deres aktioner,” lyder opsangen fra Lars Løkke Rasmussen, der fortsætter:

det ikke bare er en given sag, at Ukraine løber den her hjem

“Da krigen brød ud, så lignede det et Rusland, der tog Kiev på få dage. Men så blev de jo slået tilbage. Jeg tror, der er ved at sprede sig en stemning af, at den her, den vinder Ukraine bare. Der kommer også den her almindelige træthed, når vi har set på det her i 11 måneder. Det er menneskets natur, og det er vel også det, der holder os i live, at selv når vi bliver mødt med de værste ting, så kommer hverdagen igen.“

“Og der er det ene budskab vel, at det ikke bare er en given sag, at Ukraine løber den her hjem. Det er en meget, meget alvorlig situation. De næste måneder bliver meget kritiske. Den anden ting er, at der skal meget støtte til. Alene lille Danmark har brugt 5,6 milliarder på krigens første 11 måneder. Det svarer faktisk fra provenuet fra to store bededage, ikke.”

“Hvornår kommer kampvognene, hvornår kommer kampvognene”

“I går offentliggjorde vi vores erstatningsindkøb for det der Caesar-artillerisystem til 1,7 milliarder kroner. Det er rigtig, rigtig mange penge. Plus behovet for at opruste dansk forsvar. Det sker i en situation, hvor Danmark også på andre punkter er presset indefra. Vi har en demografi, vi er udfordret af, vi har et sygehusvæsen, der er slidt ned. Der er ret mange ting, der skal gøres.”

Der er ret mange ting, der skal gøres

“Og så kører der sådan en debat, som jeg oplevede meget markant i sidste uge, hvor jeg sammen med forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen kom ud af Udenrigspolitisk Nævn, og sagde: “Nu har vi givet de her Caesar Pjecer”. Så spørger journalister: “Hvornår kommer kampvognene, hvornår kommer kampvognene?”

“Og et andet sted på Christiansborg, dagen før, der bliver jeg så stillet et andet spørgsmål: “Det der store bededag, hvorfor tager I ikke bare en anden finansiering”. Og der er sandheden vel: Der er et økonomisk råderum. Danmarks økonomi er sund, men der er godt nok også mange steder, hvor den blive presset de kommende år.”

Ikke nok at nikke ja til bevillingerne

Løkke kvitterer for, at et enigt Folketing bakker op om den militære donation til Ukraine, men:

bevillingerne kommer med en pris. De skal også finansieres

“Det jeg bare prøver at tale frem her, det er, at hvis vi nikker til bevillingerne, så er vi også nødt til at forstå, at bevillingerne kommer med en pris. De skal også finansieres, ikke.”

“Det er her, jeg måske synes, og det er også et svigt af sådan en som mig, at vi ikke har været dygtige nok til at tale frem, hvad det er for en situation Danmark står i. Fordi vi har måske - kollektivt - sådan en fornemmelse af, at Danmark er et rigt land. Vi har styr på det. Vi har råd til det. Og det har også langt hen ad vejen, men så heller ikke længere end det.”

“Altså, jeg bliver lidt forstemt, når en borgerlig tænketank kommer og siger: Vi kan bare lige tage af råderummet, når vi ved, at det råderum, vi har i dansk økonomi, ja, det kunne godt finansiere det her. Selvfølgelig kunne man finansiere bevillingerne til Ukraine ved at tage fingrene ned i kassen. Og bruge nogle penge, for de er jo ikke farvede. Men så ville der komme til at mangle nogle penge på en række andre områder, der også presser sig på.”  

Løkke: Vi er ikke dumstædige

P1-værten Niels Krause Kjær påpeger over for Lars Løkke, at endnu en tidligere overvismand fredag påpeger, at det at gøre store bededag til en arbejdsdag ikke vil give ekstra arbejdsudbud, i det omfang som regeringen mener. Og spørger derfor Løkke, om SVM-regeringen ikke bare er blevet dumstædig ved at fastholde, at store bededag skal gøres til en arbejdsdag:

der er opstået en eller anden konkurrence om at forsøge at pille det her initiativ fra hinanden

“Nej, det synes jeg faktisk ikke, vi er. Jeg synes, der er opstået en eller anden konkurrence om at forsøge at pille det her initiativ fra hinanden med et sæt meget, meget forskellige argumenter. Jeg får fornemmelsen af, at man angribes fra den ene side, og den anden side, og hvis jeg dukker mig, så rammer argumenterne hinanden. Og opløfter sig selv til ingenting. Det er anerkendt teori, at hvis vi øger arbejdsudbuddet, så bliver vores land rigere.”

Løkke konkluderer:

“Det her forslag om, at hvis vi alle arbejder 7,3 timer mere om året, det gør Danmark ni milliarder kroner rigere. Det gør statskassen tre milliarder kroner tungere. Og det allerbedste ved forslaget er, at vi alle yder et bidrag.” 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er jo lallende komisk, at den kristne helligdag Store Bededag skal afskaffes for de danske lønmodtagere for at skaffe et par milliarder, når passivt forsørgede kolonialister fra MENAPT-landene hvert år koster mindst 35 milliarder kroner i nettounderskud.

Vi danskere er simpelthen bare for nemme. Intet under at disse "midlertidige" langvejsflygtninge kommer traskende og vadende gennem en perlerække af sikre lande op gennem hele Europa, for at blive hos os i al evighed.

Jeg har aldrig været fan af Løkke, men som udenrigsminister synes jeg faktisk, han gør det okay, og jeg synes ligeså det var et udmærket indlæg der kom fra ham i morges hos Krause. Man skal virkelig vænne sig til at det er en midter regering med " tidligere" fjender. Håber Mette ved, hvad hun har sat i gang. Og det tror jeg på hun gør. Selv afdøde Ritt Bjerregård talte for det. En midterregering. Fogh derimod skal blande sig udenom, han taler ned til Ellemann og spille hr. Klogeåge, hans tid var ikke god for DK. Baseret på DF mandater.

Helle, det er da dejligt med positive mennesker, men jeg synes du lyder mere som en reklamesøjle for regeringen.
Det er lige meget hvad regeringen og Mette F. foreslår, så synes du at det bare er rigtig godt.
Og SÅ geniale er regeringen ikke.

Løkke har stået i lære hos Fogh, som trak Dk. ind i Irak-krigen også med frygt som argument.
Løkke og regeringen efterlyser nu en blanco-check med påstande om div. ulykker hvis befolkningen ikke følger efter som en flok lemminger. Regeringen gider simpelthen ikke en gang diskutere eller lytte til andre end sig selv, og det kan i sig selv udløse en stor krise, som vi allerede kan se begyndelsen af i folkestyret.

Helt enig Hans.

Regeringen vil smadre den danske velfærd, med frygten som argument.

Håber sgu danskerne er blevet klogere siden Fogh-katastrofen.

Det er da muligt, at der skal skaffes flere penge til nugældende og fremtidens kriser, men der er et par punkter, der gør hele denne øvelse til en sjældent dårligt udført operation om noget helt andet.
Allerede i Løkkes redegørelse ovenfor, har han jo taget afstand til regeringens egen kobling mellem krigen i Ukraine og St.Bededag, og dermed undergravet regeringens egen fortælling om krigen som årsag til fjernelse af en helligdag.
Nu handler det også om demografien og sygehusvæsenet, og nok engang om arbejdsudbuddet især fordi ideen om en varig finansiering slet ikke hænger sammen med en engangsudgift til fremrykning af Nato's 2% mål fra 2030 til 2033, og der er sået seriøs tvivl om effekten på arbejdsudbuddet.
Og det handler da minsandten også om at sparepakken er langt mere omfattende end bare den f... St. Bededag.
Sagen er jo helt reelt, at det for at samle en midterregering har været nødvendigt at beskære mange offentlige udgifter, ikke for at finansiere øgede militærudgifter i 2030, men for at gennemføre det borgerlige krav om omfordeling her og nu.
Det er ikke krigen, men det skamløse borgerlige pres for her og nu at forgylde den mest velstående del af det borgerlige bagland på under Danmarks regning der er den egentlige årsag til hele det spareregimente der er sat i værk.
Til alt det der skal finansieres, glemte Løkke nemlig at føje finansiering af topskattelettelsen, finansiering af den nedsatte arveafgift, finansiering af de penge, der fortsat fiser ud af statskassen, fordi skattevæsenet ikke kan få lov at kræve valid information om, hvem der ejer de selskaber, der i nogen tilfælde flere gange søger kompensation for den samme opkrævede udbytteskat, eller fordi skattevæsenet ikke kan kæmpe mod de kriminelt løsagtige forhold der muliggør spekulation i skattely og reelt betyder, at visse kredse selv bestemmer, hvad de gider i skat. Tillige undlader man at opkræve normal virksomhedsskat af visse private operatører, der alene for A. P. Møllers i 21 og 22 forventes at give en "legal" skatterabat i størrelsesordenen 60 milliarder kr., og så har ejendomsskatten jo siden Foghs skattestop slet ikke fulgt med værdistigningerne i fast ejendom.
Man har pyntet lorten med rosenblade, og nu falder forklaringerne fra hinanden. Nødvendighedens politik er de velhavendes alibi for den omfordeling, der på grotesk vis har fundet sted siden 80-erne, og desværre synes indrømmelserne fra S at være noget voldsommere end man drømmer om.

Enig..
Og så er der endda kommet 50 mia. ekstra i statskassen i år, pga regeringens regnedrenge har regnet forkert (men de penge må vi ikke regne med, for : FRYGT FRYGT FRYGT => Skattelettelser til Mettes rige venner, og nedskæring på i den danske velfærd,

Enig!
Hvis der er nogen, som har taget for let på det, er det da Lars Løkke.
Han har jo om nogen sørget for at statens indtægter, er faldet ved at give skattelettelser og afgiftssænkninger til de mest velbjergede.
Det skurrer voldsomt i ørerne, når der med den ene hånd gives skattelettelser for topskatteydere på op til ca. 10.000 kr. om året, ud over skattelettelser, som alle lønmodtagere og kun de får. Samtidig rækkes den anden hånd frem og kræver at alle lønmodtagere skal miste en fridag og yde en ekstra skalle!?!!?!?
Det er omvendt Robin Hood.
Men det har Lars Løkke og Co. vel altid stået for!

“Vi tager alle sammen en lille smule let på det”

Kommer det fra manden, Den-Lille-Svindler, som systematisk har ødelagt sundhedsvæsenet i Danmark.

Maks. 8 år i folketinget. Sp er det ud af klappen og give plads til nye kræfter. Vi lever trods alt i et repræsentativt demokrati og ikke et nærmest enevælde, hvor de sammen personer bestemmer hele udviklingen på poster, der går i arv fra Far/Mor til Søn/datter.

Jeppe Lindholm
Du har jo vendt Danmark ryggen ved at fraskrive dig dansk statsborgerskab- så bland dig uden om!
.

"Udenrigsministeren advarer mod at tro, at Danmark kan finansiere våbenhjælp til Ukraine, hjælp til et nedslidt sundhedsvæsen og meget andet ved at snuppe pengene fra det økonomiske råderum"

Hvis han selv troede på sin egen fortælling, ville han/regeringen jo nok som det første have aflyst skattelettelserne - eller i det mindste skattelettelserne til dem, som har mindst brug for dem.

Når Lars har så travlt med at skose befolkningen for ar de ikke vil af med helligdagen. Så burde han starte med at forklare vittigheden i de 5 milliarden i skattelettelser.
Det kan der da vitterlig ikke være råd til.

Når Lars har så travlt med at skose befolkningen for ar de ikke vil af med helligdagen. Så burde han starte med at forklare vittigheden i de 5 milliarden i skattelettelser.
Det kan der da vitterlig ikke være råd til.

Næste gang der kommer en ressesion og der bliver fyret 50.000 - 100.000
hvem har så gavn af at storbededag er blevet til plus en arbejdsdag

“Vi tager alle sammen en lille smule let på det”.

Ja, hvad betyder det at fjerne Store Bededag?

Ja, hvad betyder det at fjerne kongehuset?

Ja, hvad betyder det at fjerne nytåret?

Ja, hvad betyder det at fjerne alle flyrejser ud af landet?

Ja, hvad betyder det at fjerne regionerne?

Ja, hvad betyder det at fjerne folketinget?

Ja, hvad betyder det at fjerne kommunalpolitikere?

Ja, hvad betyder det at fjerne alle fagforeninger?

Ja, hvad …..?

“Vi tager alle sammen en smule let på det”.

Siger manden der er forsørget i hoved og røv!

Og kender ikke en skid til fattige folks levevilkår!

Og når manden keder sig, inviterer vennerne med pengesagerne i orden, manden en tur over Atlanten!

Fordi der skal tænkes store tanker, om….

“Vi tager alle sammen en smule let på det”

Manden der skar 2% på dit og dat i årtier!

Fordi hvad betyder 2%, når man tager en smule let på tingene!

Lars Løkke er manden der sender folk direkte i døden i Vestjylland, netop fordi at hr. Lars Løkke altid “tog let på tingene”.

Lars Løkke skulle med djævelens lethed nedlægge og omstrukturere og bygge nyt!

Resultat et storhus Gødstrup:

Hvor:

Ingen læger eller sygeplejersker “tager en lille smule let på det”!

Nej, de fortæller langt om længe sandheden!

Den skinbarlige sandhed!

Lars Løkkes politik sender patienter direkte i døden!

Lars Løkkes langsigtede hånd er ikke at “Vi tager alle sammen en lille smule let på det”.

Lars Løkke tager en lille smule let på det!

Konsekvenserne for danskeres liv kender vi nu!

Spørg blot læger og sygeplejersker på akutmodtagelsen i Gødstrup!

Her kan enhver politolog og almindelig borger studere konsekvensen af Løkke-ismen!

Manden forstår ikke at få de bredeste skuldre til at betale for de svageste!

De rager ham en høstblomst!

Manden praler jævnligt om de personlige rekorder vedrørende kræftbehandling!

En eller anden vigtig person i mandens liv døde givetvis af kræft!

Desværre findes 1000 af andre sygdomme!

Dem har Lars Løkke alt for længe taget alt for let på!

Politikeren Lars Løkkes ulidelige lethed når det kommer til Store Bededag, viser at Lars Løkke tager alt for let på danskernes ve og vel!

Store Bededag tager danskerne ikke en lille smule let på!

Store Bededag er lavet af det samme stof som danskerne er lavet af!

Tradition, nærvær, sammenhørighed og personlig frihed!

Alt sammen noget som ingen danskere tager en lille smule let på!

Kernestof, grundfjeld, danskhed!

Præcist som akutmodtagelsen i Gødstrup!

Hvad var vi hvis ikke vi gad tage os af hinanden!

Danskere tager netop ikke en lille smule let på det!

Det er derfor vi med glæde betaler skat!

Den glæde har Venstre og Lars Løkke boret i i årtier!

Nu betaler vi prisen!

De bredeste skuldre sender danskere direkte i døden på akut-afdelingen i Gødstrup!

Lars Løkkes store livsværk!

“At tage en lille smule let på det”

Folk dør af så meget andet end kræft!

Og i Ukraine dør de nu fordi en hr. Putin tager en lille smule let på det!

Fattige folk tager aldrig let på tingene!

Tilværelsens ulidelige lethed er dødelig alvor!

Det lærer man ikke ved en luksustur over Atlanten!

Løkkes bind for øjnene er en permanent mental letheds-sygdom!

Diagnosen er nu endelig fastslået af Birthe Rønn Hornbech!

Danskernes liv er ikke bare noget man leger med!

Med åbne øjne!

Som statsministeren så smukt siger!

Tilværelsens ulidelige lethed har smittet Mette Frederiksen!

Lars Løkke er en livsfarlig smittebærer af let-heds-syndromet!

Socialdemokraten Mette Frederiksen er afgået til letheds-sygdommen med åbne øjne!

I Gødstrup betaler danskerne prisen!

Vi vil hellere være rige, end vi vil være sikre!

Det har den nye regering sikret!

Hvad udad tabes skal indad vindes!

Demokratiet er erstattet af handlekraft!

Verden er ikke til snak!

Verden er til handling!

Derfor lukker velfærdssamfundet langsomt ned!

2% om året!

Her og der!

De stærkeste overlever!

Det er hvad hele processen går ud på!

Paris-aftalerne virker!

Jordens befolkning reduceres langsomt dag for dag!

Jeg fjerner Store Bededag med åbne øjne!

Siger Mette Frederiksen, Løkke og Jacob!

At skære 2% overalt har været klimatologen Lars Løkkes mission i årtier!

Lad de rige overleve!

Resten tager et udlandet sundhedsvæsen!

Lars Løkke tager let på det!

Det er hele planen!

Der er kun råd til at de rige fortsat sviner jordkloden til!

Jo mere det arbejdende folk arbejder, jo lettere kan de rige gå og hygge sig på Christiansborgs gange og alle andre steder!

Det interessante er at folket ikke tager let på det!

Virkeligheden er pludselig skåret ud i pap!

Klassesamfundet er blevet en øjenåbner for de fattige danskere, der nu forstår at Mette Frederiksen med åbne øjne skærer ned på de fattiges rettigheder, alt imens de rige fortsat kæber sig til rettighederne.

Gødstrup sygehus er blevet velfærdssamfundets gravmonument!

Store Bededag er væk!

Der er intet mere at bede om!

De løkkeske 2% har ædt velfærdssamfundet!

Mette Frederiksens private rigdom sendte den unge krigeriske arbejder-Mette over i hænderne på haute couture Danmark!

Og hun gør det med åbne øjne!

Tilværelsens ulidelige lethed!

Mette og Lars tager en lille smule let på det!

De aner ikke længere hvad fattigdom er!

De har intet mere at bede om!

Paris-aftalen går til gengæld hjem!

Der skæres 2% overalt hele tiden!

Snart er klima-krisen borte for de overlevende!

Spejlet er rettet imod mig, mig, mig og en enkelt gang imellem ses en kampvogn i baggrunden!

Mette ser bedre ud end nogensinde!

Og hun ser det hele med åbne øjne!

Hvornår er det næste hofbal!

Og hvilken farve skal min kjole have næste gang!

Let som luft og blå som himmelen!

Eller kære designer!

“Vi tager alle sammen en lille smule let på det”

Sikke en kjole!

Med hud og hår!

Og foran pressen med åbne blå øjne!

Udseendet skal man aldrig tage det let på!

De er de riges bedste våben!

Akut-modtagelsen venter og venter!

Annonce