Annonce

3F-formand: Ros til regeringen for at realisere dagpenge-aftale

Et historisk og vigtigt løft som giver øget tryghed og forbedring for de fleste 3F’ere.
Foto: 3F/Joachim Rode
Henning Overgaard, forbundsformand, 3F
Et mærkbart løft på dagpengene i de første tre ledighedsmåneder, hvis du har haft stabil beskæftigelse, men får en kold skulder og fyreseddel fra din arbejdsgiver.

Det vil regeringen nu gøre til virkelighed pr. 1. maj, og det er første gang i mands minde, at politikerne bidrager til øget tryghed for dagpengemodtagere.

En øget tryghed og forbedring for de fleste 3F’ere.

Det er et meget vigtigt løft, fordi det afbøder den hårde overgang for vores medlemmers privatøkonomi, hvis lønindtægten forsvinder og erstattes af dagpenge.

Langt fra målet 

Desværre har politikerne jo ellers gennemført én lang, ubrudt stime af forringelser af dagpengene gennem de seneste 30 år.

Og med det vigtige løft i de første tre ledighedsmåneder for dagpengeberettigede i stabil beskæftigelse, bryder man derfor med den konstante og uholdbare udhuling af dagpengenes dækningsgrad.

Det betyder langt fra, at vi nu er i mål med et trygt og fair dagpengesystem.

I 2010 havde ca. 88.000 tegnet en tillægsforsikring, det tal er eksploderet, og gruppen tæller nu over 400.000.

Gæt engang, for hvem det er sværest og dyrest at tegne en tillægsforsikring? 

Det er ifølge markedslogik og forsikringspraksis de mest udsatte og sårbare arbejdere, som ikke har en lang funktionæropsigelse og heller ikke er beskyttet mod vejrlig med stuetemperatur og hæve-sænke-bord.

Og samtidig med dagpengeløftet pr. 1. maj varsler regeringen desværre også en generel udhuling af dækningsgraden.

Fortsat en langsigtet kamp for fagbevægelsen at få genopbygget et ordentligt og fair dagpengesystem

Det sker dels gennem et øget beskæftigelsesfradrag og dels gennem en manglende regulering af dagpenge og andre overførselsindkomster i sammenhæng med en kompensation for de beskæftigede i kølvandet på ønsket om at afskaffe en fri- og helligdag.

Derfor er det fortsat en langsigtet kamp for fagbevægelsen at få genopbygget et ordentligt og fair dagpengesystem, der genskaber en rimelig tryghed for også de udsatte på arbejdsmarkedet.

Men den kendsgerning skal bestemt ikke afholde mig og 3F’s medlemmer fra at kvittere for den politiske indsats, der nu krones med et kærkomment og tiltrængt løft i dagpengesatsen i de første ledighedsmåneder, hvis du får en fyreseddel af din arbejdsgiver.

Henning Overgaard er forbundsformand i Fagforbundet 3F.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvor ser de dog tynde og forslidte ud disse fagforeningsbosser

Sådan en naiv stodder. Dagpengesatsen for dimittender bliver kraftigt nedsat for at finansiere tre måneders dagpenge forhøjelse for ordinære dagpengemodtagere. Samtidig sættes perioden ned fra to til et år for dimittender. En forløber for dagpenge perioden fremadrettet.

Vågn dog for søren op.

Ret enig i dine betragtninger!

SVM-Regeringen lader kommende dimittender betale for ekstra dagpenge til nogle af fremtidens ny-ledige lønmodtagere.... (Aftalen blev indgået i 2022 mellem S, RV, DF, SF og Kristendemokraterne).

GAD personligt godt vide, hvor mange af 3Fs medlemmer som lever op til denne regel:
Den forhøjede dagpengesats kan opnås af ledige, der har haft 2 års beskæftigelse inden for de seneste 3 år og været medlem af en a-kasse de senest 4 år.

Hvad er problemet med at skulle have været beskæftiget i 2 år inden for en 3 års periode for at kunne få en forhøjet dagpengesats, hvis man bliver ledig?
Forhøjet dagpengesats er især beregnet på dem som generelt passer deres arbejde og som følge heraf sikkert også hurtig finder en ny arbejdsplads.

Velkommen mine damer og herre til et Danmark på kokain. Danmark kan mere ver. 2000 SVM.

Velkommen mine damer og herrer til en kommentar fra Jeppe Lindholm,
der var så træt af Danmark, at han frasagde sig sit danske statsborgerskab fra årsskiftet (hvis man ellers kan tro på hvad han har skrevet her på PIO).

Og så tror han, at hans kommentarer har interesse for vi danske statsborgere.

Jeppe Lindholm, find en eller anden blog i Thailand hvor du kan dupere thaierne med din 'fantastiske' viden.

Jubii. Nu skal ATP angribes og sikkert privatiseres da "førende" økonomer mener de klare sig dårligt og giver danskerne dårlige pensionsvilkår. Et ATP, som har sikret danskerne en gennemsnitlig forrentning på 10% uden kommercielle interesser. Her må der være godt med penge at hente gennem privatisering - I det mindste for aktionærer. Os lønmodtagere, som har penge stående i ATP skal nu igen tages ved røven.

Sådan er det med det "moderne" Danmark, som Den-Lille-Svindler drømmer om og som SVM regeringen med den forhenværende Socialdemokrat Mette Frederiksen som Statsminister for landets spekulanter og arbejdsgivere med store formuer.

Tak Henning Overgaard
Måske kan du få en fed hyre som minister, ved at skide på alle velfærdsrettigheder for at kæmpe for topskattelettelser for de rigeste.

Mvh
Din Mette🤢🤢🤢🤢🤢

Tak Henning Overgaard
Måske kan du få en fed hyre som minister, ved at skide på alle velfærdsrettigheder for at kæmpe for topskattelettelser for de rigeste.

Mvh
Din Mette🤢🤢🤢🤢🤢

Tak Henning Overgaard
Måske kan du få en fed hyre som minister, ved at skide på alle velfærdsrettigheder for at kæmpe for topskattelettelser for de rigeste.

Mvh
Din Mette🤢🤢🤢🤢🤢