Louises kolleger vælger at blive organiseret med udsigt til konflikt

Flere medarbejdere i boligselskab har meldt sig ind i HK. Tillidsrepræsentant lægger vægt på oplysning og frivillighed.
Foto: Privatfoto
Louise Lundby Almlund er økonomimedarbejder og tillidsrepræsentant i boligselskabet FA09 i Glostrup.
Overenskomstforhandlingerne på det private område er i gang, og de ser historisk svære ud. Risikoen for en storkonflikt har betydet en markant medlemsfremgang til både fagforbundet 3F og HK.

Det er gode nyheder for en fagbevægelse, som ellers har mistet medlemmer over en længere periode.

Louise Lundby Almlund sidder som økonomimedarbejder og tillidsrepræsentant i boligselskabet FA09 i Glostrup.

På hendes arbejdsplads er der 29 medarbejdere på HK-overenskomst. Men det var ikke alle, som også var medlem af fagforeningen HK.

Men antallet af HK-medlemmer er nu steget fra 18 til 22. Louise Lundby Almlund gjorde blandt andet brug af det kampagnemateriale, som HK har produceret.

”Jeg har egentlig bare oplyst de HK-ansatte her er, om hvordan tingene er. Jeg startede bare med at sende nogle flyers ud på mail og udskrive nogle pjecer. Og lige sagde nogle korte ord i de afdelinger, hvor der var HK-ansatte,” fortæller Louise Lundby Almlund til Netavisen Pio.

Medlemskab giver konfliktstøtte

Netavisen Pio har den seneste uge beskrevet hvordan medlemmer af ikkeoverenskomstbærende fagforeninger, de såkaldt gule fagforeninger, kan stå i en vanskelig situation i tilfælde af en konflikt, da de ikke må strejke. Og hvis de alligevel bliver en del af strejken ikke kan få konfliktstøtte.

vi har jo frit fagforeningsvalg, og det skal respekteres

Desuden kan det være vanskeligt rent socialt at stå uden for den gruppe som strejker, som arbejdsmarkedsforsker Christian Lyhne Ibsen fortalte. 

Netop derfor var det også vigtigt for Louise Lundby Almlund, at organiseringen af de nye medlemmer skete på en god måde uden pres.

”Det har været ganske stille og roligt. For vi har jo frit fagforeningsvalg, og det skal respekteres. Her har der været god stemning omkring det,” lyder det fra Louise Lundby Almlund.

Faglig identitet

De nye medlemmer havde forskellige grunde til at melde sig ind i HK.  

”Der var både en medarbejder, der havde lidt dårlige erfaringer med HK, men som er vendt tilbage. Og derudover var der medarbejdere, som troede de var dækket i tilfælde af en konflikt, men ved nærmere eftersyn faktisk ikke var det,” fortæller Louise Lundby Almlund

Medlemskab skal være frivilligt

Om de resterende syv medarbejdere også kommer til at melde sig ind i HK, er Louise Lundby Almlund ikke helt sikker på. Enkelte har blot ikke lyst, andre føler måske at deres faglige identitet ligger et andet sted end i HK, selvom de arbejder på en HK-overenskomst.

”Ens faglige identitet spiller naturligvis en rolle. Derudover er der dem, der ikke har lyst og fred være med det. De har fået informationen, og det er det. Medlemskab skal være frivilligt. Tvang er jo ikke fordrende for noget,” slutter Louise Lundby Almlund.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jamen hvor er det rart, at man kan vente med at tegne en forsikring, til huset er ved at brænde.
Hvad der er sparet, det er tjent.

Så snart konflikt situationen er over flygter nasserne tilbage til de gule fagforeninger. Sådan er de mennesker.

Jeppe Lindholm
Du har jo vendt Danmark ryggen ved at fraskrive dig dansk statsborgerskab- så bland dig uden om!

I går aftes fik jeg min Moby Dick op på 345 km/t på langsiden. Det som gør Moby Dick'en til noget helt særligt og alle pengene værd, foruden sin produktionstal på bare 77, er vægt/Hk forholdet. En kanon kugle på fire hjul. Helt fantastisk. Et privilegie at få lov til at erhverve sådan et køre aggregat.

Fra Porsche Stutgatt:

Dear Mr. Lindholm,

It is well known yhay luck is usually a matter of chance. But we do not want to get carried away with our emotions here so we will get straight yo the point: We have been able to obtain a Porsche 935 for you!

Chance? Fate? Well certainly there is a good deal of luck involved. The luck that resets the counter,
shuffles the pack again and suddenly makes everything possible once more.
The demand for our exclusive series is always higher then the limited run produced. Therefore, even if
luck cannot be forced, we can sometimes support it on its way. In your case, we were able to take on
the challenge and have succeeded in obtaining an allocation purchase.

You have been part of the Porsche family for many years – by fulfilling your dream of a Porsche 935,
you will also write a new chapter in your own Porsche story.

drømme er gratis

Livet er pisse fedt, hvis man har mere end røven fuld af penge. I andre må knokle Jeres røv i laser uden nogensinde at komme nogen steder. Sådan er det blå paradis. I har selv valgt det. Af en eller anden for mig uforståelig tåbelighed. Mens Jeres afsagn har gjort mig mega rig. Så bare fortsæt.

Jeppe Lindholm, vi har valgt dig fra for længe siden.

"hvis man har mere end røven fuld af penge" tror mere at du har hovedet fuld af l...

Annonce