Annonce

‘Bevar store bededag’: Tessa og Anne Linnet på slotspladsen

Fagbevægelsen kalder til demonstration mod afskaffelsen af store bededag som fridag på Christiansborg Slotsplads på søndag med musik til flere generationer.
Foto: DR
Rapperen Tessa optræder under demo'en på Christiansborg Slotsplads
Fagbevægelsen - med Fagbevægelsens Hovedorganisation i spidsen - inviterer søndag til demonstration mod SVM-regeringens plan om at afskaffe store bededag som en fridag.

Demonstrationen finder sted på søndag på Christiansborg Slotsplads fra kl. 14 til kl. 16.

Under demonstrationen vil en række musiknavne optræde. Blandt dem Anne Linnet, Tessa og vokalgruppen Tøs.  

Blandt talerne er formand for 3F, Henning Overgaard, formand for HK Danmark, Anja C. Jensen, formand for FOA, Mona Striib, sognepræst i Holbæk, Marie Høgh, og direktør hos virksomheden Ankiro, Bo Vincents, der giver sine ansatte en ekstra fridag til erstatning for store bededag.

Det bliver forhåbentlig en stor dag

”Det bliver forhåbentlig en stor dag. Desværre på en dyster baggrund, fordi regeringen smider en knytnæve i synet på den danske aftalemodel og vil forringe vilkårene for millioner af lønmodtagere i Danmark. Jeg håber, at rigtig mange vil møde op på søndag, så vi sammen kan sende et tydeligt opråb til regeringen,” siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Fagbevægelsens Hovedorganisation præsenterer det samlede demo-program således i et opslag på Facebook:

placeholder

 

Fællessang og gratis kaffe

Demonstrationen byder også på fællessang og lidt godt til ganen i form af gratis kaffe, varme hveder, som traditionelt hører sig til på netop store bededag, og lidt sødt til børnene.

”Jeg er så glad for, at der kommer et bredt udvalg af talere, for det her er en folkesag. Der er mange forskellige grunde til modstanden mod at fjerne store bededag, og vi vil gerne give alle muligheden for at vise det til politikerne,” siger Lizette Risgaard.

Det er ikke kun fagbevægelsen, der står bag demonstrationen. En række organisationer støtter også op om demonstrationen. Se listen nedenfor.

Fagbevægelsen har arrangeret bustransport til Christiansborg fra hele landet. Du kan finde mere information om bustransport til demo’en fra din by her.

Godt 11.000 har i skrivende stund vist interesse

Godt 11.000 har i skrivende stund vist interesse for at deltage i demonstrationen via begivenheden ‘Bevar store bededag’ på Facebook.

Men det at vise interesse er ikke nødvendigvis det samme som at møde op på slotspladsen. Det er baggrunden for, erfarer Netavisen Pio, at der i dele af fagbevægelsen er bekymring for, om demonstrationen bliver det tilløbsstykke, som fagbevægelsen håber på og har lagt op til.  

De støtter op om organisationen

Her er listen over hvilke organisationer - ud over fagbevægelsen selv -, som støtter op om fagbevægelsens demo nu på søndag:

  • Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
  • Konservativ Ungdom
  • Socialistisk Folkepartis Ungdom
  • Rød-Grøn Ungdom
  • Dansk Folkeparti Ungdom
  • Socialistisk Ungdomsfront
  • Danske Studerende Fællesråd
  • Frit Forum
  • Erhvervsskolernes Elevorganisation
  • Landssammenslutningen af Handelsskoleelever
  • Modstrøm
  • 3F Ungdom
  • Metal Ungdom
  • HK Ungdom
  • Lærerstuderendes Landskreds
  • FOA Ungdom
  • Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende
  • NNF Ungdom
  • Københavns Stift
  • Døllefjelde Musse Marked
  • Den Grønne Ungdomsbevægelse
  • Klimabevægelsen i Danmark
  • DUI Leg & Virke
  • Landsforeningen for Danske Forsamlingshuse

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

GIV METTE BEDEDAG

En kæmpe modstand hun sent vil glemme !!!!!!

Den har gang gik hun over STREGEN !!!!!

Det vil folk huske i mange år !!!!

Jeg møder op, for at kæmpe for velfærdsDanmark!!!

St. Bededag har tabt !
Det samme har S. ved næste valg.
Besynderligt synspunkt Mette F. har anlagt. " Jo mere upopulært et tiltag er, jo bedre er det"
Synd for de S. kandidater der sidder yderst. Men som trøst de må opfatte sig selv som martyrer.

Så Socialdemokratiet i Debatten i går....

Det føltes faktisk kvalmefrembringende at se, Socialdemokratiet stå sammen med Mettes nye mørkeblå venner og kæmpe for store topskattelettelser til de rigeste i Danmark!🤢🤢🤢🤢🤢🤢

Velfærden er død med BLÅ-Mette i ved roret!

Med al respekt for fagbevægelsen ! Er FH ikke på vej ud på et skråplan i et uskønt samarbejde med præster og biskopper. De bruger jo St. bededags loven til at markedsføre ønsket om et bispesynode og Kirkeråd, der skal have høringsret i politiske sager. Kravet rejses 3 måneder efter et Folketingsvalg, hvor Kr. Foleparti fik 0,5% af stemmerne ! FH udfylder også rollen som offer, når den yderste højre- og venstrefløj tordner mode SVM - regeringens “overgreb”. Alt imens bomberne regner ned over Ukraine, civile dræbes og ukrainske soldater kæmper og sætter deres liv på spil i kampen mod russisk agression. De slås på vores vegne i en stedfortræderkrig mellem et autokratisk og imperialistisk Rusland og et demokratisk Europa og USA m.fl.. Jeg kunne såmænd godt komme på andre måder at finansiere både vores våbenleverancer til Ukraine, vores sundhedsvæsen, psykiatri og alt det andet i vores velfærdsstat. Men tror FH og deres allierede, at EL, Alternativet, SF og den tumultariske højrefløj kan blive enige om andet end at udskyde beslutninger til efter næste FT - valg og så i øvrigt håbe på bedre tider ? Forestiller FH og de allierede sig, at puslingelandet Danmark fortsat kan hygge sig i smug, mens bomberne falder og verden er ved at stå i brand ? I øvrigt hedder det Helligdagsloven . Det er Folketingets flertal, der bestemmer i et repræsentativt demokrati. Ikke FH eller præsterne !

“Danmark burde være et svært bevæbnet pindsvin - Men vi er en lille tyk hund med alt for korte ben - Balladen om Store bededag viser at vi ikke har forstået betydningen af hvad Ruslands krig betyder for os - “
Sådan skriver Martin Krasnik i Weekend avisen “ Krigen ude og hjemme “ på,lederpladsen d. 19/1 - Efter min mening en meget præcis beskrivelse af skiftende regeringers vilje/uvilje til at investere på forsvars og sikkerheds området -

Fra mig (og formentlig de fleste andre) er der ingen brok over hverken at styrke både Ukraines evne til at smide besættelsesmagten ud eller styrke vores eget forsvar. Jeg har såmænd heller ikke noget nært forhold til Store Bededag, det er ikke engang en fridag for mig, men jeg kan da godt forstå, hvis andre gerne vil beholde den fridag og finde en anden finansiering.
Det store problem i denne sag opstår i min bog der, hvor man samtidig med den anden hånd vil dele skattelettelser ud - specielt til dem, som har mindst brug for det.

Bryder mig ikke om Demonstrationer der tror de har magt ☺️det er ophidset stemning.og arrogance og folk lader sig " rive med".
Giv nye tider en chance og pas på det vi har 🚩...SVM,står ved, det er tegn på styrke trods ikke Alle er enige..det er demokratiet,s virke&"lod". Til alle tider.
God weekend

Bryder mig ikke om Demonstrationer der tror de har magt ☺️det er ophidset stemning.og arrogance og folk lader sig " rive med".
Giv nye tider en chance og pas på det vi har 🚩...SVM,står ved, det er tegn på styrke trods ikke Alle er enige..det er demokratiet,s virke&"lod". Til alle tider.
God weekend

Hanne, jeg tror du er inspireret af Putin. Han kan heller ikke lide demonstrationer.
Du forsøger at lyde demokratisk, men det styre du hylder, er i virkeligheden meget ubehageligt.

Annonce