Annonce

Bombarderes med sympati: Kolleger håber Ellemann bliver raskmeldt

Hans krop har sendt ham en klar advarsel - og det skal man tage meget alvorligt, siger statsministeren om Jakob Ellemann-Jensens akutte sygemelding.
Foto: Forsvarsministeriet/Stine Tidsvilde
Jakob Ellemann-Jensen (V), økonomiminister
Forsvars- og vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) meddelte mandag aften, at han sygemelder sig på ubestemt tid.

Jakob Ellemann-Jensen blev i sidste uge indlagt på Rigshospitalet, og havde egentlig raskmeldt sig igen.

"Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til," skriver han på Facebook

Efter samråd med sin læge, har han derfor besluttet "at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar."

Jakob Ellemann-Jensens sygemelding bliver mødt med adskillige sympatitilkendegivelser fra både politiske allierede og modstandere - nye som gamle.

"Hans krop har sendt ham en klar advarsel - og det skal man tage meget alvorligt," skriver Ellemanns umiddelbare mellemleder, statsminister Mette Frederiksen (S) på Facebook:

"Jeg glæder mig til at få Jakob tilbage. Men lige nu er det vigtigste, at han passer på sig selv og sin familie. Det håber jeg, alle vil respektere."

Troels tager teten

Mens Jakob Ellemann er sygemeldt, vil økonomiminister Troels Lund Poulsen passe posten som forsvarsminister.

Han skriver, at han er berørt af situationen, men glæder sig over at partifællen "lytter til de signaler, som kroppen giver ham".

"Jeg kender Jakob som et meget pligtopfyldende menneske, og jeg ved, hvor meget han ønsker at gå på arbejde og løse opgaverne. Men helbredet skal være i orden, og derfor er det godt, at han nu tager en pause, så han kan komme sig helt," skriver Troels Lund Poulsen på Facebook.

Helbredet først

Partiets nuværende næstformand, regionsformand Stephanie Lose, vil i formandens fravære passe posten som leder af partiet, hun skriver, at hun også har stor respekt for beslutningen:

"Når kroppen siger fra, skal man lytte. Jakob plejer at sige, at han har en seddel på sit kontor, hvor der står “Danmark. Venstre. Jakob.” - I den rækkefølge. Nu er det vigtigt, at det for en stund bliver Jakob først, for hans helbred kommer trods alt i første række," skriver hun på Facebook:

"Jeg ønsker Jakob rigtig god bedring og glæder mig til at få ham tilbage i topform. Ikke så hurtigt som muligt. Men så snart han er klar, og det er muligt."

Pas på dig selv

Også fra regeringskollegerne i SVM-regeringen lyder der ønsker om god bedring:

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) skriver:

"Klogt og fornuftigt, men ikke en selvfølge i en samtid, hvor ikke alle lytter til kroppens signaler. Herfra kæmpe respekt. For, ja, man kan ikke både være far, ægtemand, minister og partiformand på samme tid, hvis kroppen ikke er med.

Minister skal man være for en tid - far er man for altid."

Og fra finansminister Nicolai Wammen (S):

"Varme tanker til Jakob Ellemann-Jensen. Min gode ven og kollega. Glæder mig til at få Jakob tilbage. Indtil da er det vigtigt, at Jakob får ro til at passe godt på sig selv og sin familie. Rigtig god bedring, Jakob."

Og fra de politiske modstandere i oppositionen bliver Jakob Ellemanns sygemelding bemærket:

"Rigtig god bedring Jakob Ellemann-Jensen🙏 Godt at du lytter til kroppen og holder en pause til du har det godt igen! Pas godt på dig selv," skriver SF's formand Pia Olsen Dyhr.

Og fra den tidligere våbenfælle i De Konservative, Søren Pape Poulsen:

"Alt det bedste til Jakob Ellemann. Pas på dig selv. Og rigtig god bedring."

Tag stress alvorligt

Jakob Ellemann-Jensens stress-sygemelding er blot den seneste i en lang række af sygemeldinger på Christiansborg.

De senere år har SF's Jakob Mark, Liberal Alliances Alex Vanopslagh, Socialdemokratiets Ida Auken og Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen alle været ude i længere tid.

Nyheden om Jakob Ellemanns sygemelding fik flere kommentatorer til at påpege, at timingen var dårlig for Venstre-formanden.

Det fik førnævnte Jakob Mark til tasterne:

"Men for pokker; Ville man kunne finde på at sige, at det er "træls timing", hvis en partiformand meldte sig syg med en anden alvorlig sygdom? Det er upassende – også selvom det er stress. Tag stress alvorligt," skriver han på Twitter.

De mange sygemeldinger, bør få folketinget til at se på politikernes arbejdsvilkår, mener tidligere justitsminister Søren Pind (V):

"Man kan vælge at lukke øjnene for det. Men det, der følger, kan jeg love, bliver uendeligt ringere end det, vi har. Vi skal tænke nyt. Uden fordomme. Det handler om vores demokrati," skriver han på Twitter.

Folketingets ledelse satte i 2021 et arbejde i gang, der skulle modvirke stress og skabe bedre arbejdsvilkår på Slotsholmen.

Det arbejde udmundede i "kodekser for den gode forhandling mellem Folketingets partier og regeringen og for det gode møde i Folketinget".

 

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

VENSTRE HAR VIRKELIG LAVET LOVE DER JAGTER SYGE !!!

Men disse politiker har selv sørget for at loven ikke gælder dem.

De får fuld løn og skal ikke møde op i Jobcenter.

Vi har i årevis set syge dansker bliver jagtet som syge.

Og ikke nok med det, de bliver også ødelagt økonomisk.

Først mig selv, så mig selv, og SÅ mig selv
.

VENSTRE HAR VIRKELIG LAVET LOVE DER JAGTER SYGE !!!

Må jeg i al stilfærdighed minde om det, Mette Frederiksen foretog sig som beskæftigelsesminister?
De partier, der stemte for det svineri dengang, og som intet har gjort for at ændre det, burde virkelig rammes af jobcentrenes torturlignende behandling, når de selv bliver ramt.

Men de kan gå derhjemme og "komme sig" og så "vende tilbage, når de er klar"!
Hykleriet skriger til himmelen!

JEG HAR EN DRØM.

Tænk hvis lønmodtagere havde samme mulighed for at få sygeorlov på ubestemt tid efter et ildebefindende uden mulighedserklæring, uden at komme under en streng observations og dokumentationskontrol af jobcenteret og udfylde uforståelige digital sygeformular på 14 sider, uden at blive fyret og miste sit livsgrundlag. Og så oven i købet få stor forståelse og sympati for situationen af sin arbejdsgiver og samfundet som helhed. Tænk, hvis man som lønmodtager på C holdet bare kunne være sygemeldt uden at blive fyret efter 14 dage, holde sygeorlov pga. stress uden at blive mistænkt for pjæk og dovenskab og ikke ende med en alt for tidlig dø 13 år før velstillede mennesker i Danmark.

JEG HAR EN DRØM.