Annonce

Boje under blå beskydning om konspirationsteori

Venstres politiske ordfører og Nye Borgerliges kommende formand er røget i totterne på hinanden over kommentar om ”verdensomspændende skyggeregering.”
Foto: Privatfoto
Lars Boje Mathiesen, løsgænger, medlem af Folketinget
Konspirationsteorier hører ikke til blandt borgerlige og slet ikke i et eventuelt regeringssamarbejde.

Sådan nogenlunde lyder det på Twitter fra Venstres politiske ordfører Morten Dahlin.

”Konspirationsteorier er hverken nye eller borgerlige. Men det bliver da overordentlig svært at basere en blå regering på mennesker, der tror på, at den selvsamme regering i al hemmelighed er styret af en global magtelite,” skriver Dahlin.

placeholder

Kommentaren er rette mod Nye Borgerliges kommende formand, Lars Boje Mathiesen, som for nyligt i et radiointerview flirtede med en konspirationsteori om, at diskussionsforummet World Economic Forum (WEF) i virkeligheden styrer resten af verdens regeringer.

Morten Dahlin henviser samtidig til et debatindlæg i Berlingske lørdag, hvor han uddyber sin kritik af Lars Boje Mathiesen.

Desperat

Kommentaren fra Morten Dahlin lader til at prelle af på Lars Boje Mathiesen, som kvitterer med at sende en salve retur.

”Venstres Morten Dahlin tager lige ordet desperat til et nyt niveau…Jeg finder fornøjelse i deres pinligheder.” lyder det blandt andet fra Lars Boje Mathiesen, som tirsdag officielt bliver valgt som Nye Borgerliges formand efter Pernille Vermunds afgang.

placeholder

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Den største konspirationsteori for øjeblikket synes at være den "buldrende" klimakrise.
Der er ikke noget "vejr" længere, der er kun klima. Og der tales så meget negativt om klimaet at vores børn får mareridt og bliver angste for fremtiden; så angste at de ikke længere vil selv vil sætte nye børn i verden.

Vores børn kan sagtens med god samvittighed sætte nye børn i verden. Det er først deres børn, som skal overveje, om det er noget, de selv vil være bekendt. Og til den tid vil det være åbenlyst selv for alle denne verdens Gunnar'er, at det er det nok ikke.

Du er godt nok en sortseer, Thor.
Du har vel observeret at gennemsnitstemperaturen på kloden ikke er steget de seneste 8 år? Trods al den "farlige" CO2 vi udleder!

Men søde Gunner, de otte år var så varmere end nogensinde før - både i gennemsnit og enkeltstående.

Jeg klager ikke over varmen og savner slet ikke snesjappet her i februar.
Jeg kalder det en klimaforbedring, men det har altså været varmere tidligere, Tomas, bl.a. i bronzealderen og i romerrigets tid.

Det er meget svært at blive enige med nogen som ikke tager videnskabelige facts alvorligt, og jeg tænker at man (selvom jeg er overvejende for demokrati) bør tjekke om folk forstår den verden de deltager i inden de får udstedt en ret til at stemme til valgene. For min skyld kan man godt give alle i DK en stemmeret (uanset alder, bare man er bosiddende i DK) og i stedet lave et valgkørekort, hvor mennesker som ikke forstår elementære ting bliver tilbudt undervisning og ikke får udstedt et valgkørekort hvis de ikke er i stand til at forstå og tage elementær viden til sig.

Man skal være svagtseende for at finde en stigende trend i de sidste års temperaturer på denne graf:
https://iowaclimate.org/2023/02/01/uah-global-temperature-update-for-jan...
Men man kan selvfølgelig finde nogle andre tal et andet sted. God fornøjelse.

Det gik lidt hurtigt. Der skulle selvfølgelig have stået "i de sidste otte års temperaturer".