Vagtskifte hos Nye Borgerlige: Lars Boje til angreb på den socialdemokratiske velfærdsstat

Det nye formandskab i partiet blæser til kamp mod velfærdsstaten, wokeismen, feminisme, EU samt til retten for at kunne betale med kontanter.
Foto: Privatfoto
Lars Boje Mathiesen, løsgænger, medlem af Folketinget
Nye Borgerlige holdt tirsdag aften ekstraordinært årsmøde for at finde afløseren for Pernille Vermund, som i sidste måned meddelte, at hun ville stoppe som partiformand.

Og folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen blev helt som ventet valgt som ny formand, helt uden modkandidater.

Han brugte sin tale til medlemmerne forsamlet i Fredericia Idrætscenter til at angribe "den socialdemokratiske velfærdsstat".

"Vi har igennem den socialdemokratiske velfærdsstatsmodel skabt et usundt og skadeligt afhængighedsforhold til staten."

"Vi bliver opkrævet så høje skatter og afgifter, at vi har behov for at få udbetalt checks, så vi har råd til at betale dem."

"Vi har skabt det, som jeg kalder et lommepenge-samfund. Et samfund, hvor magten ligger hos politikerne, der uden tøven bruger folk som nyttige kegler i deres kyniske magtspil."

"En almindelig familie er i dag nærmest tvunget til at have to fuldtidsjobs, hvis man vil have tingene til at hænge sammen. Vi pisker rundt i den socialdemokratiske trædemølle, hvor du først og fremmest skal være nyttig for fællesskabet," sagde Lars Boje Mathiesen, der nu skal stå i spidsen for Nye Borgerliges fire mand store folketingsgruppe.

Vaccineskeptiker næstformand

Kampvalg var der til gengæld om den politiske næstformandspost, som var blevet ledig, da den anden partistifter, folketingsmedlem Peter Seier Christensen, havde valgt at træde tilbage.

Her vandt byrådsmedlem i Kalundborg, Henriette Ergemann, overbevisende med 204 ud af 317 stemmer.

Der var i alt seks kandidater, der stillede op til posten.

Henriette Ergemann brugte sin opstilingstale på at angribe wokeisme, klimahysteri, global pandemiangst, feminisme, knæfald for islam, globalister og EU.

Hun nævnte kampen for retten til fortsat at bruge kontanter, som en af hendes mærkesager.

Vi skal værne om et Danmark "med retten til selvbestemmelse om hvorvidt man skal bruge kontanter".

"Vi skal nok kæmpe for at beholde retten til overhovedet at kalde os selv mor og far i denne klovneverden, der udspiller sig for øjnene af os," sagde hun til stormende klapsalver fra salen.

Den nye næstformand bruger ikke digitale betalingsformer, har hun tidligere skrevet på Facebook. Det kommer ikke staten ved hvor jeg handler, hvad jeg køber eller hvornår, skriver hun:

placeholder

Henriette Ergemann er erklæret vaccineskeptiker og har tidligere givet udtryk for, at S-regeringens coronahåndtering var unødvendig og overdrevet.

I et opslag, som florerer på sociale medier, kan man bl.a. læse Henriette Ergemann skrive, at hun begynder at menstruere, når hun er sammen med corona-vaccinerede gennem længere tid.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Glad for der er et parti der åbente kæmper for mænds ligestilling. Staten har overflødige gjort timelønnede mænd, ved at levere forsørgelse af børn og gratis sæd. Der er et stigende antal mænd der er ufrivillige barnløse og ingen familie har. I dag er det ca 25%.

Hvad har du sniffet i dag?

Jamen så har han en tilhænger.

Ultrablå-pseudo-socialdemokrat Mette

Men den amerikanske våbenindustri, uha!

Vi har haft et fantastisk samfund i mange årtier. Et samfund med fred og tryghed, hvor døren ikke behøver at være låst.

Nu skal vi så åbenbart alle sammen omdannes til gladiatorer, som skal i flæsket på hinanden. En efterligning af det amerikanske samfund, hvor mødre og fædre ryster hver morgen, når de sender deres børn i skole fordi de lever i et konkurrence samfund af værste skuffe.

Det er Nye Borgerliges vision for Danmark. De har allerede haft lettere adgang for udvalgte personer til skydevåben på dagsordenen.

Lars Boje attitude, er det det man kalder for corona senfølger?

Gorilla Demokrati. Ha ha ha

Det bliver sjovere og sjovere.

Annonce