De blå partier i fælles politisk udspil: Ikke et ord om klima

Kristian Hegaard (R): "Grøn falliterklæring" - SF's Signe Munk udlover dusør
 

De fem blå partiers partiledere - Jakob Ellemann-Jensen (V), Søren Pape Poulsen (K), Kristian Thulesen Dahl (DF), Pernille Vermund (NB) og Alex Vanopslagh (LA) - fremlagde mandag et fælles politisk bud på fremtiden, herunder håndteringen af den stigende gæld og behovet for reformer.

Det skete i form af en fælles kronik i Berlingske.

Men de fem blå partiers bud på den politiske fremtid indeholdt ikke et ord om klima - og ikke et ord om miljø.

Det er faldet den radikale politiker, Kristian Hegaard, for brystet.

“De borgerlige partiledere har skrevet en kronik om fremtiden uden klima eller miljø er nævnt med ét ord. Sikke en grøn falliterklæring når vi har brug for  grøn genstart,” skriver Heegaard således et tweet.

placeholder

 

Kristian Hegaard uddyber sin kritik over for Netavisen Pio således:

De plejer ellers at pynte sig med en masse grønne ting. Det er et meget markant fravalg

“Det var meget mærkeligt, at der overhovedet intet var nævnt om miljø og klima. Det kommer meget bag på mig. De plejer ellers at pynte sig med en masse grønne ting. Det er et meget markant fravalg. Det er så tilsvarende et markant tilvalg, der betyder, at klima og miljø ikke har den store betydning.”

SF udlover dusør

SF’s klimaordfører, Signe Munk, er helt på linje. I et opslag på Facebook udlover hun ligefrem is til den, der kan finde grønne ambitioner i de borgerliges fælles kronik.

Signe Munk skriver under overskriften "Haves: Borgerlig tågesnak - Ønskes: Grøn handling":

“Det bliver desværre en billig omgang, for de er der ikke, ambitionerne. Det hele handler om, at vi ikke må stille større krav til erhvervslivet, at skattepenge skal bruges klogt og at det skal kunne betale sig at arbejde.

Og det lyder jo dejligt, men lad mig lige oversætte det borgerlige kodesprog. Det betyder rundt regnet, at vi skal stoppe med at genere erhvervslivet og landbruget med de der irriterende klimakrav om grøn omstilling, at der ikke skal bruges flere penge på velfærd – og dermed for eksempel ingen minimumsnormeringer, og at ydelserne skal ned, så folk ikke bare nasser løs på statskassen🤔

Jeg er – sjovt nok – helt uenig.

Den grønne omstilling er ikke noget, vi kan vælge til eller fra. Den er helt nødvendig, og hvis de borgerlige ikke har forstået, at det haster, så er vi mange, der gerne gentager det,” skriver Signe Munk blandt andet i sit opslag på Facebook.

placeholder

 

Fakta: “Pengene skal tjenes, før de kan bruges”

 

De fem blå partiers fælles kronik ‘Ansvarlig økonomi har rustet Danmark til krisen’ indeholder tre principper for fremtidens økonomiske politik.

  • For det første skal de politiske beslutninger blandt andet baseres på en bred forståelse for, at pengene skal tjenes, før de kan bruges. Det er i sidste ende den private sektor, der ved at sælge til udlandet finansierer velfærdssamfundet. Derfor er vi afhængige af, at virksomhederne igen investerer og ansætter de danskere, der i alt for store tal mister deres arbejde lige nu.
  • For det andet skal vi bruge skattepengene klogt, når den private sektor skal skabe job og sætte gang i økonomien. Midlertidige ordninger bliver hurtigt permanente, og det er altid nemmere at udvide en ordning end at begrænse den. Derfor skal vi blive bedre til at sørge for, at hver en skattekrone anvendes der, hvor den giver størst værdi for danskerne, da der ikke er råd til det hele.
  • For det tredje skal der være tryghed om danskernes privatøkonomi. Vi har kæmpet for, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde. Vi har knæsat det sunde princip, at der selvfølgelig skal være en mærkbar, kontant forskel mellem at arbejde 37 timer og at være på kontanthjælp, samt at arbejdsløse indvandrere ikke kan blive parkeret på en høj offentlig ydelse.

Kilde: De fem blå partiers fælles kronik, ‘Ansvarlig økonomi har rustet Danmark til krisen’ i Berlingske 27. april

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det lyder meget meget mærkeligt Avid Nielsen,du skriver som om Radikale og SF er blå blok...er du pisse fuld---Eller er det skufferne i dit baghoved der er gået kluder i...

Thomas - Avid Nielsen er et sandt orakel 🥳🥳🥳

Thomas - Avid Nielsen er et sandt orakel 🥳🥳🥳

Thomas - Avid Nielsen er et sandt orakel 🥳🥳🥳

Også Svend

Så nu svinger det godt nok for Avid Nielsen,Thomas,og Svend som er en og samme person...Og det er det man kalder for manipulation med virkeligheden, når en og samme person kommenter som 3 personer...men men men han er jo også Narsissist.. ser kun sig selv, og skriver om sig selv, og manipulere med ander..og jeg har oversat Narsissist (narre sig selv til sidst)

Så nu skriver Avid Nielsen, alis Thomas, alis,svend,om sig selv igen

Annonce