Flirter med konspirationsteori om “verdensomspændende skyggeregering”

Nye Borgerliges kommende formand antyder at organisationen World Economic Forum styrer alle verdens regeringer. “Gakkeri” lyder kritikken.
Foto: Nye Borgerlige
Lars Boje Mathiesen (Løsgænger), medlem af Folketinget
Nye Borgerliges formand, Lars Boje Mathiesen, antyder i seneste afsnit af podcasten Cordua & Steno, at det internationale forum, World Economic Forum, i virkeligheden er en verdensomspændende skyggeregering.

World Economic Forum (WEF) er et internationalt forum, hvor markante politikere og fremtrædende erhvervsfolk mødes uformelt en gang om året til debatter i den schweiziske by, Davos.

En udbredt og yndet konspirationsteori er, at World Economic Forum i virkeligheden er en slags global over-regering, der i al hemmelighed styrer hele verden.

I podcasten giver Lars Boje Mathiesen udtryk for sin bekymring for World Economic Forum:

Jeg har ikke behov for, at der skal være en verdensomspændende skyggeregering

“Det er absolut noget, som jeg finder meget skadeligt, hvis det vinder større indpas. Jeg har ikke behov for, at der skal være en verdensomspændende skyggeregering.”

Antyder Danmark modtager diktater

Lars Boje Mathiesen lader det stå helt åbent, om Danmark modtager diktater fra World Economic Forum:

“Bliver den politik, som bliver ført af regeringerne, bliver det dikteret eller bliver det inspireret derfra (Altså fra World Economic Forum, red.)?”

Den ene podcastvært, Jarl Cordua, spørger undervejs Lars Boje Mathiesen, om World Economic Forum bestemmer noget som helst i dansk politik. Det svarer Boje Mathiesen ja til:

“Jeg tror absolut de har indflydelse.” Lars Boje føjer til, at World Economic Forum har en “elitær tilgang” til verdenssamfundet. Og står for en politik, hvor “borgernes frihedsrettigheder bliver taget fra dem”.

Netavisen Pio har bedt Lars Boje Mathiesen uddybe, hvorfor han betegner World Economic Forum som “en verdensomspændende skyggeregering”. Og oplyse, om han er enig med dem, der mener, at World Economic Forum i virkeligheden styrer verdens regeringer.

Lars Boje Mathiesen er ikke vendt tilbage indenfor den fastsatte tidsfrist.

Pind: Konspirationsteorierne florerer

Tidligere justitsminister Søren Pind (V) ser Boje Mathiesens udtalelser som endnu et eksempel på, at konspirationsteorierne florerer i den blå lejr:

Den danske borgerlighed er præget af konspirationsteorier og gakkeri

“Gak. Den danske borgerlighed er præget af konspirationsteorier og gakkeri. Det er simpelthen så stor en skam. Men det skal åbenbart blive endnu værre før det kan blive bedre,” skriver Pind således på Twitter.

placeholder

 

Politisk kommentator på BT, Joachim B. Olsen, blev forbløffet, da han hørte Lars Boje Mathiesens antydninger om WEF:

“Da jeg hørte det, tænkte jeg, at det var gak. At det var for tosset, simpelthen. Ja, der er nogle magtfulde mennesker, der mødes, og det er elitært. Man kan kritisere det for alt muligt, men at sige, de bestemmer alt muligt, er tossesnak,” siger han til B.T.

tossesnak

Joachim B. Olsen vurderer over for B.T., at Lars Boje gerne vil appellere til vælgere, der tror på konspirationsteorien omkring World Economic Forum. På samme måde er Lars Boje, ifølge Joachim B. Olsen, meget bevidst om at formulere sig på en måde, så han ikke støder folk fra sig, som mener af coronavaccinerne er farlige.

Danske politikere på visit hos World Economic Forum

Mange danske politikere har gennem årene deltaget i debatterne i Davos.

Blandt andet statsminister Mette Frederiksen (S), tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), tidligere miljøminister Ida Auken (S), økonomiminister Troels Lund Poulsen (V), tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft (S) for blot at nævne nogle få stykker.

Direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, er blandt de fremtrædende danske erhvervsfolk, der deltager i Davos-møderne.

Danmark indgik i 2018 en samarbejdsaftale med WEF. Samarbejdet gælder især grøn vækst, teknologi og fremtidens arbejdsmarked. Daværende finansminister Kristian Jensen (V) underskrev aftalen på Danmarks vegne.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

At WEF skulle betyde noget for danske politikere er en konspirationsteori, må vi forstå.
At en dansk minister underskrev en samarbejdsaftale med WEF er imidlertid en kendsgerning, se
https://www.regeringen.dk/nyheder/2018/danmark-underskriver-samarbejdsaf...

Jeg synes nu ellers, det vigtigste burde være at få afsløret de rumvæsner, der har infiltreret organisationen forklædt som økonomer og politikere.

Kunne der mon være en særlig grund til, at Lars Boje ikke vil gøre det til sin topprioritet? Ja, jeg tænker mit ..

Han er selv gak

Lidt positivt er der i hans vrøvl. Han beskylder dem ikke for at være pædofile og spise små børn. Men det har han måske gemt til sit næste show.

Der går sjældent røg af en brand uden ild.
Den pædofile Jeffrey Epstein - eller var det bare hans kunder/venner der var pædofile? - døde som bekendt i en fængselscelle for nyligt. Selvmord var det næppe. Vennerne vides at omfatte Bill Clinton og Bill Gates. CIA hævder at de kom til at slette de andre navne.

Der er også nogen der tror på Gud eller måske "Gudrun" hvis der skal være ligestillingen.
Mon ikke snart der kommer noget andet man kan tro på? de religiøse/ præsterne har i snart 2 tusinde år "bræget" om fred på jorden, og lige meget har det hjulpet, så det kan kun blive bedre.

Jamen Gunnar, det undrer mig ikke, at du også i denne sag har noget insider-viden.

Det er på ingen måde insider-viden. Man skal bare læse og se nogle hjemmesider og videoer som ikke kommer fra DR eller Google der har for vane at skjule en hel del væsentlige nyheder.

Kunne du ikke delagtiggøre vi andre hvem der står bag de hjemmesider du skriver om og som har konstateret at DR og Google skjuler væsentlige nyheder og hvilke nyheder det er der bliver skjult.

Gerne. Fox News med Tucker Carlson er et godt sted at starte. Norsk tv, nrk.no, er også mere åbenmundet end DR og TV2, fx lægger de ikke skjul på bivirkningerne efter "vaccinerne", se
https://www.nrk.no/nordland/silje-_37_-matte-fjerne-livmora-etter-korona...–jeg-har-mista-en-del-av-livet-mitt-1.16270540, eller
https://www.nrk.no/norge/fikk-2500-kroner-i-erstatning-etter-mensproblem...
I Sverige finder du fx swebbtv.se der har mange interessante indslag, senest om en stor lægekonference i Stockholm - også om corona. Aviserne og SVT deltog selvfølgelig ikke.

Nå, ja, så var lige erstatningen for Google. Jeg benytter DuckDuckGo til søgninger, kun sjældent Google.

Det er fakta, at meget rige mennesker har betydeligt mere politisk indflydelse ind almindelige mennesker. I USA er det rigtig slemt, hvor store private politiske donationer betragtes som en del af ytringsfriheden samtidig med det er meget besværligt eller ligefrem umuligt for den økonomiske bund i det amerikanske samfund at stemme. Og som tidligere straffet kan du ikke stemme og det samme gælder når du er fængslet. Det står så slemt til, at det efterhånden kan diskuteres om USA egentlig er et demokrati. Da Donald Trump blev præsident stemte ca. 140 millioner ud af 240 millioner stemmeberettiget. Trump fik således kun 25% af de stemmeberettiges stemmer. Og grundet det amerikanske valgsystem fik Hillary Clinton faktisk over 3 millioner flere stemmer end Donald Trump. Det samme gør sig gældende med den gang George W. Bush "vandt" over Al Gore. Faktisk ville der ikke have været en eneste republikansk præsident i USA siden 2000, hvis det var de optalte stemmer direkte fra vælgerne, som bestemte hvem der blev præsident. Ikke meget demokrati i det, når man gennem massive private donationer, samt gennem spekulation i valgkredse kan vride valget hen til at forfordele republikanerne.

Der ud over, så er et parti som Nye Borgerlige fremragende som platform for konspirationsteorier og anden platugle agtig politik. Og interesseret publikum til showet er der jo nok af. Det sås også under corona med de her tåbelige Men in Black bananer og klaphatte.

Go for it Bøje ;-) Men hold dig til Sjælland.

Jeppe Lindholm
Du har jo vendt Danmark ryggen ved at fraskrive dig dansk statsborgerskab- så bland dig uden om!

Go for it Jeppe ;-) Men hold dig fra Danmark.

Jeg er tilbage i Abu Dhabi. Har netop fået min nye anden generations Porsche 935 Moby Dick leveret direkte fra Porsche i Stuttgart, som skal testkøres grundigt på Yas Marina Circuit. Glæder mig. Der er kun fremstillet 77 af dette nostalgiske vidunder køretøj. Prisen er også derefter. Den tør jeg ikke nævne her. Den har en topfart på over 350 km/t.

Det er alligevel utroligt, hvad lille Bøje har lært hjemme i kollektivet hos Mor og Far da han var barn. Forhåbentlig er der ikke alt for mange, som har været udsat for sådan en opvækst. Er han blevet tilbudt psykologhjælp? Eller er det bare med at komme i gang. Det er aldrig for sent Bøje.

Annonce