Skuffet DSU’er i Folketinget: “Der er ikke så meget politisk diskussion”

Nyvalgt, ung socialdemokrat efterlyser mere politisk diskussion og forskellighed i Socialdemokratiet.
Foto: Sille Veilmark, Grafisk Afdeling
Frederik Vad Nielsen, udlændinge- og integrationsordfører og medlem af Folketinget for Socialdemokratiet
Forhenværende formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, Frederik Vad, blev ved seneste folketingsvalg valgt til Folketinget for Socialdemokratiet.

Indtil videre har der ikke været de store muligheder for at få skubbet den politiske debat frem internt i Socialdemokratiet, ifølge det nye folketingsmedlem.

Desillusioneret på Christiansborg  

Selvom der var grund til fejring for det nyvalgte medlem af Folketinget, så har hverdagen hurtigt meldt sig på Christiansborg.

Det fortæller Frederik Vad i interview til DSU, som er lavet sammen med to andre nyvalgte.

Jeg bliver lidt desillusioneret 

“Vi har været til to gruppemøder, og der er ikke så meget politisk diskussion. Der er ikke politisk debat på den måde. Jeg bliver lidt desillusioneret over, hvordan man får skubbet ting frem til diskussion, for det er ikke noget, der er naturligt her”, siger Frederik Vad i interviewet.

Efterlyser diversitet

Udover mere politisk debat efterlyser Frederik Vad mere diversitet blandt de socialdemokrater, som sidder i Folketinget.

Her mener den unge socialdemokrat, at moderpartiet kunne tage ved lære af den forskellighed, “der er kommet i DSU,” udtaler Frederik Vad.
 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Helt enig. Frederik Vad kan starte med at åbne følgende diskussioner i Folketinget Indfødsretsudvalg, hvor han er medlem:

- Hvorfor skal udlændinge med bøder under 3.000 kroner for tyveri og hærværk foræres indfødsret?
- Hvorfor skal udlændinge med forfalden gæld til SU-tilbagebetalingskrav og kommunale parkeringsafgifter, som de nægter at betale, foræres indfødsret?
- Hvorfor skal udlændinge, der ikke opfylder betingelserne, kunne ansøge igen og igen på skatteydernes regning, uden at betale fornyet gebyr?

Hvis ikke der var større problemer i Danmark, så det sgu godt ud...
Jøsses!
#firstworldproblem!

Kære René Paludan Knudsen
Nej, det er et tredjeverdensproblen og ikke et førsteverdensproblem.
Ingen danskere behøver dansk indfødsret ved naturalisation. Det er kun folk fra lortelande, der søger om det.

Det er i øvrigt et smart amerikansk wokeudtryk, du har tillært dig. Er det fra Twitter? Og er du også veganer?

Hvorfor skal mennesker der er kommet for at søge asyl, kunne få indfødsret, det giver de helt forkerte motiver til at søge om asyl. Det bør slet ikke være muligt at få dansk statsborgerskab, hvis man kommer til landet som asylmodtager.

Helt enig. Det bør heller ikke være muligt at få asyl, hvis man ikke er europæer. Europa er ikke for alle.

Hvorfor skal mennesker der er kommet for at søge asyl, kunne få indfødsret, det giver de helt forkerte motiver til at søge om asyl. Det bør slet ikke være muligt at få dansk statsborgerskab, hvis man kommer til landet som asylmodtager.

Helt enig med Frederik. S. behøver ikke 44 mandater i folketinget. Mette F. styrer alligevel det hele efter sit eget hoved.
Nu er jeg godt nok bange for Frederiks politiske fremtid. Der er ingen tvivl om, at han har sine Sjællandske vælgere med sig, men at kritisere Mette F. og ledelsen er ensbetydende med en plads på bagerste række i salen.
DESVÆRRE.

Kommentar:

"Der er ikke så meget politisk diskussion" udtales der, det kan der da være en pointe i, men vi har jo også fået en regering bestående af SVM, og det medfører selvfølgelig, at debatten kan være en smule nedkølet, ja det kan vel ende med en fuldstændigt permafrost i denne valgperiode, bare tag afskaffelsen af Store Bededag...

Valget viste, at der politisk er kommet andre boller i suppen, som konstant skal holdes i kog, med de reformermer SVM-Regeringen har lagt op til, og det "rammer" selvfølgelig de andre folkevalgte socialdemokratiske medlemmer, som ikke sidder med i regeringens top, man skal nok vende sig til at spille anden-violin fremadrettet...

God eftermiddag !

Erling, du er vel med på at vi har demokrati, og ikke et 3 mands diktatur.
Faktisk kræver det det jo kun at 4 menige og "ubetydelige" medlemmer flytter deres stemmer, så er Mettes bal forbi.
DET burde hun lige huske.

Kommentar: Svar til Hans jensen !

Først tak for debatsvar !

jeg har aldrig været i tvivl om vi har Demokrati I danmark, men alligevel mener jeg helt bestemt, at Grundloven burde ændres, så alle har lige rettigheder, sådan er det ikke nu...

Statsminister Mette Frederiksen er indgået i en SVM-Regering, som selvfølgelig begrænser socialdemokratiets politik, sådan er det og, selvfølgelig er det korrekt- det du skriver at, hvis der er fire medlemmer i de tre politiske partier som danner SVM-Regeringen, forlader deres post, så mangler flertallet, men mit gæt er, at der ikke er "Vælgerbedragerer, Overløberer eller Løs-gængerer" i der tre regeringspartier, mit gæt er, at SVM-Regeringen sidder valgperioden ud, om man så er tilfreds eller ikke tilfreds med dette, er jo hvert enkelt vælgers beslutning...

God Aften Hans Jensen !

Erling, det er jo ikke en ændring af regeringssammensætningen som Frederik efterlyser, det er interne debatter i gruppen han mangler. Et folketingsmedlem burde ikke bare opfattes som stemmekvæg for ledelsen.
De fleste bliver jo kun klogere ved at tale med andre, og det mindste man kan forvente af en formand, er at han/hun lytter til sine medlemmer, og derefter træffer en afgørelse.
Det er jeg næsten sikker på at du er enig i.

Det kan også være svært at begå sig i en folketingsgruppe med så mange neo-feminister, når man er en unge mand. Måske skulle han se på hvordan den nye ligestillings minister har flytte fokus over på ligestillings katastrofe i Danmark. Omfanget af mænd og drengens mistrivelse.

Istedet for at afskaffe stor bededag kunne man spøre
om vi heller ville arbejde en time mere om ugen i 2 måneder
feks januar og feburar feks hver fredag = 8 timer
og så ville vi have stor bededag som vi har haft i mange mange mange år

og det ville jeg heller og så have en hel fridag , Stor Bededag

Mette Frederiksen gør alt med “åbne øjne”!

Tilsyneladende er damen farveblind!

Mette var/er en stor tilhænger af Ritt!

Og hendes største bedrift var modet til “egen kaffeklub”!

Kaffeklubber styrer Socialdemokratiet!

Og hvis mandeerhverv i fremtiden skal have en chance for overlevelse i Danmark, må den unge Frederik Vad på banen med egen “mandeklub”.

En af Ritts styrker var privat at invitere politiske modstandere af sit eget køn!

Det kunne sikkert give den unge Frederik Vad stor politisk indflydelse i fremtiden!

Men gør det i stilhed!

Mette Frederiksens “åbne øjne” betyder blot at hun sidder godt og grundigt på magten!

Hos egne og oppositionen!

Held og lykke med ungdomsoprøret bag kulisserne!

En dag er scenen din!

Det demokratiske Danmark glæder sig!

Annonce

Annonce