Messerschmidt om Støjberg og Boje: “Som at række en pyroman en æske tændstikker”

DF-toppen går i offensiven og angriber de to øvrige partier ude på den yderste højrefløj, Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige
Foto: Steen Brogaard, Steen Brogaard og Marie Hald - Fotografik: Anders Bredsdorff
Morten Messerschmidt (DF), Lars Boje Mathiesen (NB) og Inger Støjberg (DD)
Dansk Folkeparti går i offensiven og angriber nu de to øvrige partier yderst til højre i dansk politik: Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige.

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Anders Vistisen, der er DF-formand Morten Messerschmidts tro væbner, startede søndag offensiven ved i en kommentar i Jyllands-Posten at erklære formanden for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, og formanden for Nye Borgerlige for trumpister.

Vistisen understreger, at han og Dansk Folkeparti tager skarpt afstand fra Donald Trump og trumpismen. Og at trumpismen står for systematisk spredning af misinformation og løgn.

Vistisen: Boje puster til konspirationsteori

Herefter fremhæver Vistisen, at trumpismen desværre dyrkes på “formandsniveau” i både Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne.

Vistisen nævner, at Nye Borgerliges formand, Lars Boje Mathiesen, “kontinuerligt sår tvivl om” Sundhedsstyrelsens faglige anbefalinger og coronavacciners effekt.

Vistisen fremhæver også, at Boje Mathiesen puster til konspirationsteorien om, at organisationen World Economic Forum i virkeligheden styrer alle verdens regeringer.

Og det er ikke bedre med Inger Støjberg, mener Vistisen.

Han nævner, at Støjberg, da hun var udlændingeminister, så nemt som ingenting kunne have løst fænomenet med barnebrude ved at gå til Folketinget og bedt tinget om at vedtage en lov, der stoppede trafikken med de mindreårige brude.

“Støjbergs løgnagtige adfærd”

Men i stedet valgte hun, skriver Vistisen, at “tilsidesætte de gældende love i landet gennem ulovlig administration med fuldt overlæg”:

Støjbergs løgnagtige adfærd er yderst problematisk

“Støjbergs løgnagtige adfærd er yderst problematisk, fordi den er en del af et mønster. På den ene side raser hun mod barnebrude, hun taler imod hjemtagning af IS-mødre med deres børn fra syriske lejre, og hun nægter asylbehandling til en pirat fra Adenbugten. På den anden side fastholder hun Danmarksdemokraternes opbakning til internationale konventioner. Det hænger ganske enkelt ikke sammen.” 

Ifølge Vistisen står både Boje og Støjberg som klare eksponenter for “demokratiundergravende retorik” og “løgnagtig” trumpisme i Danmark.

“Som at række en pyroman en æske tændstikker”

DF’s formand, Morten Messerschmidt, bakker i tweets både mandag og tirsdag op om Vistisens hårde angreb på Boje og Støjberg:

“Anders Vistisen har ordet: “Både Nye Borgerliges nye formand, Lars Boje Mathiesen, og Danmarksdemokraternes Inger Støjberg er eksponenter for en farlig udvikling i politik, hvor omgangen med sandheden er som at række en pyroman en æske tændstikker,” skriver Messerschmidt i et tweet mandag.

placeholder

 

Tirsdag følger Messerschmidt op med nye angreb på Inger Støjberg i endnu et tweet:

Men enhver kan vel se, at Støjberg er noget andet end det, man regnede med?

“Men enhver kan vel se, at Støjberg er noget andet end det, man regnede med? I sidste uge sagde hun ja til at give 1200 fremmede dansk statsborgerskab - ligesom hun er for både konventioner og EU.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg forstår ikke hvorfor Trump skal blandes ind i dansk politik. Det er da ikke på denne årstid man kan få solstik, men det kan Anders Vistisen måske?

Det er helt forrykt, at Danmarksdemokraterne stemmer for lovforslag om indfødsrets meddelelse til hundredevis af såkaldte "midlertidige flygtninge" fra MENAPT-landene. Man kan undre sig over, at det kun er Claus Hjort Frederiksen, der er blevet tiltalt for landsforræderi, men Danmarks historien er jo heldigvis ikke færdigskrevet endnu.

Kun den der går med tændstikker kan ved et uheld række tændstikker til en pyroman!

Stockholm syndromet skulle være velbeskrevet! Også for en jurist som Messerschmidt!

Når man som Inger Støjberg er blevet slæbt igennem alle blindgyder i Stockholm, ja, så er det vel næppe underligt at et tilbagefald i ny og næ må accepteres af frygt for rigsrets-traumers PTSD.

Så længe de kives indbyrdes med ævl og kævl generer de ikke andre

Kommentar:

Efter valget den første november 2022, var det én befrielse at SVM - Regeringen blev dannet, hermed var vi vælgerer fri for de sure opstød, der kontant kom fra oppositionen mod den socialdemokratiske ledet regering- med Statsminister Mette Frederiksen ved roret...

Desværre starter det hele forfra igen i oppotionen med sure opstød mod hinanden, som medfører endnu mere politikerlede over en kam...

Når der tales om konspirationsteorier, løgne og "pyromaner" med mere, så lyder det for mig, som vi er i Rusland eller Syrien, og i den henséende må jeg rose Moderaternes Jeppe Søe for sin konstante udmelding på talerstolen i Folketingssalen, at folkevalgt skal tale en sobert og ordentligt sprog, uanset de politiske modsætninger, ellers stiger politikerleden yderligerer i samfundet, og den demokratiske tilgang forsvinder..

God Dag !

Annonce