Annonce

Fængselsbetjente kan se frem til rekordhøje millionerstatninger

Arbejdet i landets fængsler er ikke ufarligt. I 2022 hentede fængselsbetjentenes fagforening erstatninger for millioner hjem til deres medlemmer.
Foto: Kriminalforsorgen
Fængselsbetjent og indsat
Det er ikke uden risiko at være fængselsbetjent i de danske fængsler.

Senest blev en fængselsbetjent lørdag stukket gentagne gange i halsen af en indsat med banderelationer på den sikrede afdeling i Enner Mark Fængsel ved Horsens.

Overfaldet udløste skarp kritik fra fængselsbetjentenes fagforening, Fængselsforbundets forbundsformand Bo Yde Sørensen over manglende politisk opmærksomhed på området.

Justitsminister, Peter Hummelgaard gik ind i sagen og fortalte om igangsatte initiativer for at sikre bedre arbejdsforhold for fængselsbetjentene.

Millionerstatninger til medlemmer

At fængselspersonalet arbejder med en betydelig risiko for at komme til skade understreges af nye tal som viser, at Fængselsforbundet sidste år vandt 29 arbejdsskadesager og hentede erstatninger hjem til medlemmer for 179 millioner kroner.

Det er et langt sejt træk at føre sagerne, men det er indsatsen værd

Det beløb er rekord.

”For to år siden var vi oppe på 135 millioner kroner. Det var et meget stort tal, men nu er tallet altså endnu større,” siger forbundssekretær i Fængselsforbundet, Mette Nielsen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det er et langt sejt træk at føre sagerne, men det er indsatsen værd. For selvom penge ikke fjerner den skade, som er sket, hjælper det med at få hverdagen til at køre videre for den enkelte, når man ikke skal bekymre sig om økonomien, mange medlemmer drager et lettelsens suk, når deres sag er endeligt afsluttet.”

Dyre forsikringer

Kriminalforsorgen betaler, ifølge Fængselsforbundet, landets højeste forsikringsbidrag pr. medarbejder til Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring (AES) nemlig 6.950 kroner pr. fængselsbetjent.

”Du kan ikke finde en erhvervsgruppe, der har så høje udgifter til erhvervsforsikringer som fængselsbetjente,” siger Bo Yde Sørensen, forbundsformand i Fængselsforbundet til Netavisen Pio.

Til sammenligning er forsikringsbeløbet for en sygeplejerske 314 kroner. Set fra et forsikringsperspektiv er jobbet som fængselsbetjent altså 22 gange farligere end jobbet som sygeplejerske.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Spændetrøjer, transportlænker og håndjern ville løse problemet. Men det ville sikkert koste et par stjerner på Tripadvisors hoteloversigt.

Hjemsendelser af kulturfremmede ville løse det.

Det ville være skønt hvis vi kunne sende kriminelle udlændinge, som vi har rigtigt mange af, til afsoning i et andet land som fx Kosovo (skønt jeg aldrig har syntes at Kosovo skulle anerkendes som et selvstændigt land).
Vi har rigeligt med ballademagere i forvejen i Danmark. Og de laver tilsyneladende stadig ballade som indsatte!
Ikke betryggende.