Fagboss raser efter bededagsafstemning: ”Overlagt angreb på den danske model”

Regeringen skal ikke regne med, at kamplysten hos Danmarks næststørste fagforening er blevet mindre, selvom bededagsslaget er tabt.
Foto: HK Privat
Anja C. Jensen, forbundsformand, HK
Det omstridte lovforslag fra SVM-regeringen om at afskaffe store bededag fra 2024 er netop blevet vedtaget i Folketinget. De tre regeringspartier Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne plus De Radikale stemte for.

I Danmarks næststørste fagforening HK er man mildest talt ikke glade, at forslaget nu er vedtaget. Tværtimod så langer forbundsformanden kraftigt ud efter de politikere, som har stemt for.

”I dag har danske politikere med åbne øjne stemt for et overlagt angreb på den danske model. Mod borgernes ønske. Uden forudgående forhandling med arbejdsmarkedets parter. Og man har ikke bare frataget lønmodtagerne velerhvervede rettigheder for mange millioner, men også tid med familien, et pusterum eller ekstra løn for at holde samfundet i gang, mens alle andre holder fri,” lyder det fra Anja C. Jensen, forbundsformand i HK i en pressemeddelelse.

Styrke i sammenholdet

Selvom det ikke lykkedes at redde store bededag, så glæder Anja C. Jensen sig over sammenholdet mellem både HK’ere og andre faggrupper. Det sammenhold viser hende, at fagbevægelsens ikke har tænkt sig bare at give sig uden kamp fremover heller.

”Men på trods af at lovforslaget er vedtaget, så har jeg tiltro til, at vores modstand ikke har været forgæves. Jeg er så stolt af det sammenhold og den mobiliseringsstyrke, som HK’erne og alle de andre faggrupper, som vi har stået skulder ved skulder med, har opvist. Vi har sendt et klart signal til Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne om, at vi ikke bare lægger os ned og logrer med halen, når nogen forsøger at fratage os rettigheder, som vi allerede har betalt for én gang ved forhandlingsbordet,” siger Anja C. Jensen.

Klar til at hjælpe medlemmerne

Nu gælder det om for HK at sørge for at hjælpe medlemmerne i den nye virkelighed.

”Jeg er ked af, at regeringen fuldstændig har fravalgt at lytte til befolkningen og konsekvenserne for helt almindelige mennesker. Men vi må agere ud fra den virkelighed, vi er i. Og derfor er det vigtigste for os nu at gøre os helt klar til at hjælpe medlemmerne i forhold til, hvordan reglerne rammer den enkelte med hensyn til øget arbejdstid og kompensation herfor,” lyder det fra Anja C. Jensen.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Danskernes Store Bededag afskaffes.

Til gengæld indføres Store Bede til Allah-dag ude i ghettoerne, hvor arbejdsløse indvandrere forgyldes.

Har du nogensinde hørt om integrationsydelsen Peter?

Vi er meget heldige i Danmark, at der er kommet indvandre til landet. Uden dem ville f.eks. sygehusvæsenet være brudt sammen, hvor udenlandske læger og sygeplejesker knogler for Danmark. Det samme gælder inden for stort set alle andre brancher. De kommende år får Danmark behov for en indvandring på 50.000 årligt for at kunne opretholde arbejdsstyrken, produktionen og dermed vores velstand. Ikke mindst fordi den folkerige generationer de kommende år går på pension. Selv inden for den offentlige administration kommer der til at mangle op til 30.000 ansatte over de kommende 10 år.

Så Danmark er virkelig heldige med, at mennesker fra andre lande gider slå sig ned her i landet og gøre en forskel. En kæmpe gevinst for Danmark på alle måder.

Men når man lever med sit hoved begravet i en busk kan det godt være svært at følge med.

Kære Rasmus Hansen

Jeg taler ikke om normal migration, men om shariatilhængende langvejstraskere fra MENAPT-landene tilhørende ideologien islam.

Hvis du er faktaresistent og ikke ved hvad nettounderskud betyder og ikke tror på Finansministeriets tal, så banker jeg panden mod en mur ved at fortsætte "debatten" med dig.

Der er 12.000.000 arbejdsløse europæere i Schengen med fri bevægelighed, som du bare kan ansætte, hvis du mangler arbejdskraft. De anerkender demokrati, ytringsfrihed og kvinderettigheder, ligesom at de fejrer jul og drikker snaps. Og så har de kun én kone af gangen. Der er ingen grund til at belaste klimaet unødigt ved at fjernimportere demokratiuegnede kulturfremmede fra Langtbortistan.

Europa er ikke for alle.

Med venlig hilsen
Peter Jensen

Kære Rasmus, du overser ganske at indvandrede muslimer også bliver syge og skal behandles på et dansk hospital, endda i højere grad end danskerne. Det skyldes to forhold: dels deres mindre optag af vitamin D, dels den langt højere procent af fætter/kusine-ægteskaber.

Også i det danske Forsvar er der ansat mange fra andre lande. Herunder og mennesker med en muslimsk tro. Heldigvis for det, for selv Forsvaret har svært ved at skaffe og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Og desuden skal Forsvaret afspejle det civile samfunds sammensætning. Forsvaret har ansat mennesker fra alle verdens hjørner i alle mulige positioner. Såvel militært som civilt personel.

Søde romantiske Patos-historier, hvor man næsten får tårer i øjnene og bliver helt forelsket, ændrer desværre intet ved et iskoldt nettounderskud i virkelighedens verden.

Du er en fremragende romantiker, Rasmus. Hvis jeg var en kvinde, ville jeg gerne på date med dig.

Kommentar:

Èn afskaffelse af Store Bededag, er ikke noget der er vokset i vores baghave, skal jeg hilse og sige !

Men vi lever i et Demokrati, hvor flertallet afgør de Lovforslag der skal stemmes igennem, og her er nu Store Bededag afskaffet med et flertal...

At man er imod SVM-Regeringens Lovforslag (L13) er jo helt fair, men efter min mening, har det været spildte kræfter fra Fagbevægelsen, fagbevægelsen har været politisk tonedøv når man ikke kan se, at Lovforslag L13 ville blive afskaffet, som det blev i dag med et flertal i Folketingssalen...

Nu kan fagbevægelsen se frem til et yderligere Lovforslag om afskaffelse af Seniorpensionerne, hvor Fagbevægelsens nedslidte medlemmer kommer til at arbejde tre år mere på arbejdsmarkedet, som gør, at skelettet kommer til at rasle...

Så kommer vi til at se, samme udgangspunkt, som med Store Bededag, nemlig, at et flertal på tinge, forringer de omtale ordninger uanset, hvad fagbevægelsen mener...

god Aften !

I stedet for at afskaffe Store Bededag kunne man have vedtaget at arbejde 1,68 minutter hver dag eller 8,4 minutter ekstra om Fredagen. Så var pengene hjemme. Eller sat skatten op med ca. 50 kr. om måneden pr. skatteyder.

Mette Frederiksen lever i en virkelighed!

Lønmodtagerne lever i en anden!

Hvad skal de famøse tre milliarder gå til?

Forsvaret!

Det er fru Frederiksens virkelighed!

Hvordan de tre milliarder årligt kunne gå til Freds-bevarende foranstaltninger i forhold til fattig Rusland og fattig Østeuropa, ja, den virkelighed må vi vente med til post-atom-krigen, som Mette Frederiksen er godt på vej til at skabe!

Redsskabskassen fyldes godt og grundigt med våben!

Hvis krigen skulle komme!

Problemet er blot at soldaterne allerede er løbet skrigende bort!

Strejkekassen er tom!

Der er ikke engang råd til at betale kasseren!

70% af danskerne har meldt sig ud af Mette Frederiksens fagforening!

Hun evner ikke at føre en forhandling efter den danske model!

Hun kender kun konflikten!

Og hun elsker den!

Soldaterne har for længst smidt krigsmalingen og uniformen!

De er blevet fædre med barselsorlov og gode pædagogiske evner!

Rigtige mænd der ved hvad moderne kvinder forventer og som har gode fædre-modeller!

Mette Frederiksen er en Ritt Bjerregaard antikvitet!

Mænd er fædre!

Selv i Rusland vil soldaterne hellere hjem!

“Overlagt angreb på den danske model”

Fædre med børn, barselsorlov, børneomsorg, pædagogisk opdragelse, en god nærværende far og ægtemand!

Den moderne danske mand!

Model 2023!

Storkonflikten venter!

Annonce