Annonce

Underskrifter mod store bededag skal på museum

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) fik indsamlet 475.000 underskrifter mod afskaffelsen af store bededag. De skal nu indgå i samlingen på Arbejdermuseet.
Foto: Arbejdermuseet
Arbejdermuseet
Med en optagelse i Arbejdermuseets historiske samling kan Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)’s underskriftsindsamling se frem til at blive en del af arbejderbevægelsens fælles kulturarv.

Det sker officielt i dag, fredag den 3. marts, hvor Arbejdermuseet i København optager underskrifterne i sin samling.

Fagbevægelsen skriver historie  

“Vi har vist, at det ikke er omkostningsfrit at angribe lønmodtagernes rettigheder og den danske aftalemodel. Tak til Arbejdermuseet for at anerkende – og se, at den danske fagbevægelse stadigvæk skriver historie,” siger formand for FH, Lizette Risgaard, i en pressemeddelelse.

Tak til Arbejdermuseet for at anerkende – og se, at den danske fagbevægelse stadigvæk skriver historie

 

På Facebook skriver Lizette Risgaard: "Jeg er stolt af det store arbejde, vi sammen har lavet".

placeholder

Fagbevægelsen har været stærkt kritiske over for forslaget om at fjerne store bededag.

Udover underskriftindsamlingen afholdt fagbevægelsen en demonstration mod forslaget, hvor Christiansborg Slotsplads blev fyldt op med vrede demonstranter.

Tirsdag den 28. februar blev forslaget dog vedtaget med stemmer fra Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne og De Radikale.
 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Den danske fagbevægelse skriver historie vedrørende Store Bededag !

Undskyld mig, jeg kan ikke se at Fagbevægelsen skriver historie, Store Bededag blev jo afskaffet !

God Weekend

Store Bededag er ikke afskaffet. Den er blot omdøbt til Store Bede til Allah-dag, der nu afholdes hver dag ude i ghettoerne, dog uden at danske skatteydende lønslaver må deltage. Regeringens politik er klar. Arbejdsløse indvandrere i ghettoerne skal forgyldes med passive ydelser, så de sprøjter børn ud, imens danske skatteslaver skal piskes, så de ingen børn har tid til, før det er for sent. Det er moderne Holocaust.

KPmmentar:

Tak for debatsvar Peter Jensen !

Jeg er uenig med dig din skrevne tekst i dit debat-svar !

od Søndag !

Faraoer i Egypten byggede pyramider for at blive udødeliggjort!

Arbejdermuseet viser arbejderne der stod bag alt det synlige i det danske landskab fra veje, boliger, jernbaner, haller, kaserner, osv.

Imellem faraoerne og arbejderne findes ind imellem særlige mausoleer i det danske landskab!

I Jylland findes de fordelt overalt!

Hvad de præcist dækker over er svært at præcisere!

Måske som de 475.000 underskrifter imod nedlæggelsen af Store Bededag!

Eftertidens historikere vil sætte ord på som folkeskoleelever og gymnasieelever og universitetsstuderende må forholde sig til!

Ordet magtfuldkommenhed bliver svært at undgå!

Og vil sikkert få sit eget kapitel i 9. klasses pensum!

Tomme minkfarme kan snart bruges af turistbureauer til politisk og samfundsinteresserede tyskere, polakker, svenskere og nordmænd!

Måske kinesiske og japanske turister kunne få indsigt i globale politiske snubletråde, der rækker helt fra lukkede kinesiske laboratorier til lukkede politiske rum i Skandinavien!

Om slettede sms’er skjult i labyrinten af mink-haller skal bruges til skattejagt for børn og teenagere for at aktivere den brede gruppe af turister, er naturligvis op til de kommende eventmagere!

Om en eller to minkfarme bliver udvalgt til et historisk museum og kommer på National Museets budget, ja, så kunne tilstrømningen give ankedning til indsamling af autentiske materialer, herunder dukker, døde mink, bure, fodermaskiner, ja, alt der har med erhvervet at gøre!

At få samlet ting og sager i disse tider bliver vigtigt!

“Frederiksen for future” får nedlagt meget og i et lynhurtigt tempo!

Snart er dansk landbrug i almindelighed en saga blot!

Og i Norge fjernes vindmøller hurtigere end de sættes op!

Merneith var egyptisk!

Mette-mink var dansk!

Sidstnævnte efterlader sig flest mausoleer!

De er overalt i Jylland!

Om de 475.000 underskrifter fordeles ud, kan de få hvert sit minkbur!

Og turisterne vil nyde det med en fed pris på hvert et slette-Mette-skat, som de kan finde!

Børn elsker skatte-jagt!

Og børnenes statsminister ville endelig komme til sin ret!

Sikke en historie!

Ikke en redelighed!

Thi intet blev der redegjort for!

Når blot man har flertallet!

Kinesere og japanere kunne flyve lettede hjem!

Og vide at politisk magt er universiel!

At rejse er at leve!

Bedste måde at glemme på for danskere, kinesere og Nordjyder!

Arbejdere har fortsat intet at skulle have sagt!

De er fortsat kun på museum!

Magt korrumperer!

Demokrati er for langsomt for kompliceret for snirklet!

En storkonflikt kan alle forstå!

Tabere og vindere ender på museum!

Aksel Jensen, jeg tro det ville glæde mange her i netavisen Pio, hvis du blev mumificeret og anbragt på et museum, gerne sammen med dine alenlange vrøvlede kommentarer.

Aksel Jensen -
Apropos Mette og mink - Byen Gjøl med intet mindre end 39 minkfarme , kvitterede ved valget i 2022, over beslutningen om aflivning af mink, ved at gøre Socialdemokratiet til det største parti - 🤔
Det kan man jo godt tolke som at det har været i taknemlighed over beslutningen - og selvfølgelig udsigten til den klækkelige erstatning, som beslutningen kastede af sig -
Og det er vel “ ikk’ så ringe endda “ Sagt med jysk beskedenhed 😉

Interessant oplysning, bestemt.
Men bortset fra aflivningen af minkindustrien, så var Mettes håndtering af coronasituationen langt fra til "ug med kryds og slange" som en anden her på piopio.dk har påstået. Nedlukningerne, mundbind og coronaspas var helt unødvendige; det ved vi nu. Og hvad værre er, så tyder alt på at "vaccinerne" var noget værre stads, der på verdensplan har gjort flere mennesker syge end samtlige tidligere, rigtige vacciner har gjort.
Vi har lige via dagspressen fået at vide at rygning er den største dræber i Danmark vist nok efterfulgt af dejlig fransk og italiensk vin, men vi har ikke fået at vide hvad de mange tusinde ekstra døde i 2021 og 2022 døde af. For vi har i stort set hele 2022 haft en overdødelighed, og også i det meste af 2021. Overdødeligheden begyndte "sjovt" nok samtidig med "vaccinationerne": 2.324 ekstra døde i 2021 og 5.637 ekstra døde i 2022. Ekstra døde betyder flere døde end forventet. Hvad døde de af? Ingen ved det!
Og hvad værre er: Ingen medier vil vide af det. Det skal forties!

Johansen -
Jeg vil nok mene at dit postulatet om restriktionerne i forbindelse med håndteringen af covid 19 pandemien , er lige lovligt friskt - Jeg ser dem mere som et vilkår for at vi kunne leve et mere frit liv under en verdensomspændende pandemi -
Iøvrigt var det ukendt land der skulle betrædes for at dæmme op for smitten - hvor især billederne fra Bergamo i Italien må have gjort et stærkt indtryk på de ansvarlige sundhedsmyndigheder og de politiske beslutningstagere -
Der var jo ikke tale om en relativ harmløs infektion - men en alvorlig luftvejsinfektion når det gjaldt de første varianter af smitten ( Alfa- Beta … ) som gjorde mange alvorlig syge og dermed plejekrævende ophold på sygehusene -
For hvorvidt vaccinerne var noget være stads ? Her vælger jeg at tro på sundhedsmyndighedernes anbefalinger - Og ikke på konspirationsteoretikere som Brasiliens fhv præsident Bolsonaro der var ude og advare mod vaccinerne - som han påstod ville forandre folk til krybdyr og give kvinder en øget skægvækst -
Iøvrigt deltager jeg ikke i den afgudsdyrkelse der er skabt omkring statsministerens rolle - Hun har jo ikke personligt fundet på de forskellige tiltag - men blot skulle formidle budskabet fra sundhedsmyndighederne - Hvilket hun efter min mening gjorde myndigt og proffesionelt -
Hav en god dag -

Bolsonaro var godt langt ude, ifølge medierne som jeg ikke har den store tiltro til, men der er godt nok mange der har fået bivirkninger af "vaccinen". Kvinder har fået menstruationsproblemer i stort tal og så har vi haft en overdødelighed i halvandet års tid - ikke af Covid-19, men af noget andet - uden navn.
Det stod relativt hurtigt klart at der var tre risikofaktorer for at blive alvorligt syg af Covid-19: Overvægt, lavt indhold af vitamin D i blodet, andre sygdomme, især luftvejssygdomme.
Hvorfor sundhedsstyrelsen og fødevarestyrelsen først oplyste om vitamin D den 21. december 2020, må du spørge dem om. Deres anbefalede daglige dosis af vitamin D skal i øvrigt ganges med 10 efter min mening. Det er hvad stribevis af læger i USA og England anbefaler.

Konsekvensen af den linje SVM regeringen har lagt for fremtidens arbejdsmarked og pensionsalder vil ende med at gå helt anderledes ind forventet. Alt omkring arbejdsudbud skal nu strammes gevaldigt op mener SVM. Men vil befolkningen det? Vil befolkningen arbejde til de bliver 74 år+? Vil befolkningen arbejde flere og flere timer? Vil befolkningen, på trods af stor velstand vælge det "hårde" arbejde, som mange politikere mener de selv yder? Vil befolkningen fravælge familien mere og mere for arbejdets skyld? Listen kan sagtens blive meget længere.

For at afkorte det lyder svaret NEJ. I det mindste for dem, som kan vælge arbejde fra. Det vil f.eks. være dem, som har høje uddannelser og andre, som tjener mere end de egentlig har brug for. De vil spare op til en tidlig pension. Det kan betyde at rigtig mange med de rigtige kompetencer forlader arbejdslivet langt før de 74 år. Det kan være som 50 årig eller 60 årig. Det er udelukkende et spørgsmål om planlægning. Og alt afhængig af livsstil er det ikke sikkert der er tale om så forfærdelig mange penge der er behov for. Der er virkelig meget i den moderne livsførelse, som kan undværes. Hvis man vil. Så pengebehovet for en tidlig pension kan tilrettelægges til et minimum.

Dem, som kommer til at arbejde til de når den officielle pensionsalder på fremtiden 74 år+ er så dem, som ikke har mulighed eller viljen til at undvære det overflødige og spare op, og så selvfølgelig dem, som ganske enkelt ikke tjener nok. A holdet kan pensionere sig selv og hele familien i generationer, hvis det er det de vil (det har de sikkert også uofficielt gjort ved at betale sig fra arbejdsopgaven. Det er jo nemt nok), på B holdet vil særligt den veltjenende halvdel kunne gøre det uden problemer, hvis de vil og starter rettidig. Og C holdet, de kommer til at arbejde hårdt til døden indtræder med at samle sten dagen lang. For C holdet vil fremtiden kun byde på hård arbejde uden flugt mulighed.

Men A holdet og store dele af B holdet vil have mulighed for at trække sikket ud og nyde livet i en langt tidligere alder end den fremtidige officielle pensionsalder på 74 år+. Når først det kommer rigtig i gang vil mange benytte sig af den mulighed. Måske 100.000 vis af mennesker i den danske befolkning. Hæve/Sænkebord eller Tahiti?