Fem fagforeninger inviterer til debat om alt det arbejde, som kvinder er trætte af

Kvinder laver ekstra arbejde og får mindre løn. På Kvindernes Internationale Kampdag sættes uligheden til debat.
Colourbox
En rapport fra Rockwool Fonden forudså i 2012, at mænd og kvinder ville bruge lige meget tid på husligt arbejde i 2023. Sådan ser virkeligheden ikke ud i dag.

Vasketøj, rengøring og madpakker. Det er nogle af de opgaver, som kvinder ofte er hovedansvarlige for i hjemmet.

Oven i hatten får mænd ofte de opgaver, som har mest prestige på arbejdspladsen, mens de opgaver, som ikke bliver lagt mærke til i stor stil havner hos kvinderne. Samtidig halter kvinder bagud på løn, pension og investeringer.

Under overskriften ”Hvilke opgaver er penge værd?” sætter FIU ligestilling emnet om ekstra kvinde-arbejde på dagsordenen i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts.

FIU-Ligestilling er et samarbejde mellem HK, Dansk Metal, 3F, Serviceforbundet og Dansk Sygeplejeråd.

Løsning på kvinders ekstra arbejde 

Med bogen “The No Club” har økonomiprofessor Line Vesterlund sat kvinders ekstra arbejde på dagsorden.

Med bogen “The No Club” har økonomiprofessor Line Vesterlund sat kvinders ekstra arbejde på dagsorden.

Sammen med Anne Sophie Lassen, postdoc i økonomi ved CBS, og Eva Svavars, kommunikationsekspert og partner i LEAD Agency, og Benedikte Løje Nielsen, bestyrelsesmedlem for Kvindeøkonomien, sættes emnet på dagsorden.

Derudover vil et panel diskutere, hvordan vi finder løsningen på det ekstra arbejde og mindre løn, som kvinder oplever.

Panelet består af beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen, direktør i Dansk Erhverv, Gitte Lillelund Bech, livsstilsekspert fra “Kender du typen?”, Jacob Holst Mouritzen, og HK’s forbundsformand, Anja C. Jensen.

Arrangementet foregår på Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts 2023 i Pressen i Politikens hus.


Programmet kan læses her. Tilmelding nødvendig.
 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Gad vide, hvornår pseudoakademikerne Line Vesterlund, Anne Sophie Lassen, Eva Svavars og Benedikte Løje Nielsen tager ud i den lokale ghetto og forlanger ligestilling og frihed for kvinderne dér. Det er sjovt som den såkaldte "ligestillingskamp" og "kvindekamp" altid straks bliver afblæst, når det kommer til den hellige fascisme islam. Det er kun allerede vundne kampe mod bløde blåøjede hvide metromænd, der allerede har givet dem fuld frihed for hundrede år siden, de vil tage op.

Prøv at tænk på, at der bor tusindvis af kulturfremmede kvinder i ghettoer i Danmark, der ikke må forlade hjemmet uden en mandlig værge. Der ikke må sige deres far, mand eller bror imod. Der ikke selv må bestemme hvem de vil giftes med og hvor mange børn de vil have. Dette foregår for tusindvis af kvinder hver eneste dag og nat i Danmark, lige foran snuden på os, imens Line Vesterlund, Anne Sophie Lassen, Eva Svavars, Benedikte Løje Nielsen, Ane Halsboe-Jørgensen, Gitte Lillelund Bech, Jacob Holst Mouritzen, Anja C. Jensen og Emma Inge Hansen tier som larmende tavse mus.

Ikke så meget som et kyllingepip om frihed og ligestilling dér hører vi, fordi fascisme, diskrimination og undertrykkelse af kvinder i Danmark er helt cool, ja nærmest lidt eksotisk, hvis bare det hedder islam.

Det er samme situation hvert år, når der er "pride" gennem hele Frederiksberg, Østerbro og Vesterbro, men ikke Nørrebro. Kun allerede vundne slag vil man "kæmpe". Så snart man kan konfronteres med den voldstrussel, der ligger i at udfordre den totalitære og ekstremt voldelige ideologi islam, kaster man sig ned på knæ, kigger væk og underkaster sig. Vold virker og de påståede "feminister" har overgivet deres "medsøstre".

Annonce