Annonce

Jon Stephensen giver uforbeholden undskyldning

Teaterbestyrelse: Vi skulle have fyret ham “langt tidligere”
Foto: Folketinget/Marie Hald
Jon Stephensen, medlem af Folketinget (M)
Aveny T’s samlede bestyrelse er dybt rystet over de anklager, som tidligere medarbejdere nu rejser mod ex-teaterchef, medlem af Folketinget for Moderaterne, Jon Stephensen.

Hvis Aveny-T's bestyrelse - med tidligere finansminister Henning Dyremose i spidsen - havde haft kendskab til de episoder, som TV 2 nu kan fremlægge, ville bestyrelsen have fyret Jon Stephensen "langt tidligere".

Tirsdag kunne Jon Stephensen ikke genkende det billede de tidligere medarbejdere tegner af ham

Tirsdag kunne Jon Stephensen ikke genkende det billede de tidligere medarbejdere tegner af ham. Men onsdag undskylder han sin opførsel.

Jon Stephensen blev fyret som teaterchef på Aveny T maj sidste år - blandt andet for at have forfalsket en underskrift, og for uretmæssigt at have ladet teatret betale for hans private husleje i en periode.

Jon Stephensen blev i første omgang fyret med et års løn. Men i januar i år blev fyringen ændret til en bortvisning.

Oveni kommer nu at mere end 30 tidligere medarbejderes anklager mod Jon Stephensen for manipulation, trusler og magtmisbrug.

Jon Stephensen undskylder uforbeholdent

Jon Stephensen skrev i et opslag på Facebook tirsdag, at TV2 og andre medier var på vej med nye anklager mod ham, men at han ikke kunne genkende beskrivelserne af ham.

Men onsdag eftermiddag har han lagt endnu et opslag op på Facebook, hvor han undskylder, at mennesker omkring ham har haft dårlige oplevelser med ham:

“Jeg har været teaterchef i 22 år. Jeg har kæmpet for kunsten og teatrets sag. Men artiklen fremlagt af TV2 er en anden side af historien, og selvom jeg ikke er enig i alt fremlagte, må jeg erkende, at mennesker omkring mig har haft nogle dårlige oplevelser med mig som kollega og teaterchef. Det gør meget indtryk på mig,” skriver Jon Stephensen og fortsætter:

Jeg vil derfor gerne give en uforbeholden undskyldning

“Jeg vil derfor gerne give en uforbeholden undskyldning til de skuespillere og ansatte, som har oplevet dette. Det har aldrig været min mening. Når man arbejder på et teater med dedikerede mennesker, kan bølgerne gå højt. Både på godt og ondt. Det skulle jeg, set i bakspejlet, have håndteret bedre.”

Jon Stephensen vil nu kigge fremad:

“Jeg må nu kigge indad og fremadrettet være dialogsøgende og inspirerede overfor dem omkring mig.”

placeholder

 

Bestyrelsen undskylder også

Bestyrelsen for Aveny T betegner skuespilleres og ansattes oplevelser med Jon Stephensen som utilstedelige, og undskylder dybt over for medarbejdere og skuespillere:

Vi har som bestyrelse ikke kendt til de nu omtalte oplevelser

“Vi har som bestyrelse ikke kendt til de nu omtalte oplevelser forud for opsigelsen af Jon Stephensen. Hvis vi havde gjort det, havde vi grebet ind og taget de nødvendige konsekvenser over for den tidligere direktør i umiddelbar forlængelse af, at vi fik den viden,” skriver den samlede bestyrelse til TV 2.

Over for TV 2 beskriver eksempelvis skuespiller Kimmie Liv Sennova hvordan Jon Stephensen - mod hendes ønske - lader delvise nøgenbilleder af hende indgå i markedsføringen og pressematerialet af teaterforestillingen “Kussesumpen 2”.

Kredsbestyrelse vakler

Jon Stephensens kredsbestyrelse har hidtil bakket op om Jon Stephensen. Men efter TV 2’s nye afsløringer er meldingen langt mere forbeholden:  

som man må lægge afstand til

“Der er mange historier, der florerer, og hverken du eller jeg har været til stede. Men hvis det forholder sig sådan, så er det – både som moderat og som menneske – en måde at opføre sig på, som man må lægge afstand til,” siger Katja Piecko, der er kasserer for Moderaterne i Københavns Storkreds, til Ekstra Bladet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så burde den være i vinkel og folketingsgagen på 70.000 kr. om måneden plus alt alt det skattefrie løse. Og dokumentfalsk? Nu har jeg undskyldt. Det må dæleme være nok, når man ikke er hr. hvem-som-helst. Og formanden er jo heller ikke helt fri for sager.

Og hvis eller alle tier stille, så er det glemt om 14 dage. Som altid.

Et folketingsmedlem modtager et vederlag på 59.852,83 kr. om måneden (pr. 1. oktober 2022).

Plus skattefrit "omkostningstillæg" på 5.827.58 kr./md. plus gratis transport med SAS, DSB, Movia og Metro og fri adgang til Zoologisk Have og Tivoli OG 50 kr. tilskud pr måltid i Folketingets restauranter, for de skulle jo nødigt betale for deres egen frokost...

Annonce