Annonce

Kommentator: Ellemann kommer tilbage

Benny Damsgaard betegner Stephanie Lose som et usædvanligt valg: Det havde været mere logisk at vælge en rutineret tidligere minister som bænkevarmer
Foto: Forsvarsministeriet/Stine Tidsvilde
Jakob Ellemann-Jensen (V), økonomiminister
“Jakob Ellemann-Jensen kommer helt sikkert tilbage”. Det vurderer politisk kommentator, tidligere pressechef hos De Konservative, Benny Damsgaard.

Han ser ikke i torsdagens udnævnelse af Stephanie Lose (V) som minister uden portefølje, der skal fungere som midlertidig økonomiminister, tegn på, at Venstres sygemeldte formand, Jakob Ellemann-Jensen, ikke vender tilbage som forsvarsminister og vicestatsminister:

“Den Facebook-opdatering, som Ellemann har lavet i dag (Torsdag, red.), peger klart i retning af, at han kommer tilbage. Men også at det bliver et stykke tid ude i horisonten, men han kommer tilbage,” siger Benny Damsgaard til Netavisen Pio.

det bliver et stykke tid ude i horisonten, men han kommer tilbage

Lose - et overraskende valg

Damsgaard betegner udnævnelsen af Stephanie Lose til minister uden portefølje som overraskende:

“Det logiske ville jo være - hvis der var behov for en bænkevarmer, eller i hvert fald en, som kunne passe butikken og sørge for, at det kører - at vælge en ældre og rutineret tidligere minister, som ved hvordan tingene fungerer. Som kender koordinationsudvalget, og som kan drifte i den periode, hvor Troels Lund Poulsen har travlt med andre ting.”

En Christian Lilleholt-type, som har prøvet det før

“En Christian Lilleholt-type, som har prøvet det før, men som alle godt også ved ikke er en del af fremtidens ministerhold. Det har man så valgt ikke at gøre. Lose har jo ikke prøvet at sidde i regering før. Hun har ikke prøvet at være minister før. Hun har ikke prøvet at sidde i koordinationsudvalget og så videre. Det er en betydelig stejl læringskurve, hun skal i gang med. Så det er en usædvanlig udnævnelse på noget som er en midlertidig driftsopgave.”

“Man har åbenbart valgt i stedet at kombinere det nødvendige med det praktiske. Nu får Lose noget ministererfaring, som hun kan trække på, når der på et senere tidspunkt skal skiftes ud på Venstres ministerhold.”

Betydelige arbejdsopgaver på forsvarsområdet

Troels Lund Poulsen kan med dagens udvidelse af regeringen koncentrere sig om jobbet som forsvarsminister og arbejdet i regeringen:

“Det understreger, at der ligger en betydelig arbejdsopgave på forsvarsområdet. Herunder også at få styr på økonomistyringen i forsvaret. Det tyder på, at der her ligger større arbejdsopgaver end forudset, når en rutineret herre som Troels Lund Poulsen beder om at blive aflastet,” lyder det fra Benny Damsgaard.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Loose er en af de gode venstrefolk, så klogt valg af hende, nu Troels Lund skal aflastes. Hun har anden erfaring, er solid jyde med begge ben på jorden, klogt valg

Nemlig Helle, men det er der en hær af flisefræsere, der aldrig lærer at forstå.

Hvilket vederlag oppebærer Jakob Ellemann-Jensen under sygefraværet: beholder han minister-vederlaget eller får han vederlag som menigt folketingsmedlem???

PIO: kan I finde svaret på det?
På forhånd tak!
.

Han skal såmænd nok komme tilbage. Men det lyder i mine ører mest som om, der kommer til at gå adskillige måneder.

hvor mange gange skal han stille på job centret eller er han fredet i klasse a.Mette sagde jo at sygdom er man ikke selv herre over,min bekendt lå for døden hvor han blev kaldt til møde på job centret men døde samme dag det var en beskidt behandling af mange syge mennesker politikerne skulle prøve det samme behandling som min bekendt fik.

Du kan være helt sikker på, at han ikke er omfattet af samme regler som din bekendte.

Jacob Ellemand skal bare en tur forbi jobcentret. Mette Frederiksen har jo sørget for at der sidder der en kontorassistent der kan lyn kurere ham på ingen tid. Og det endda uanset hvad diverse læger, med den 4 dobbelte uddannelsestid siger. Så Ellemand, kom du bare afsted. Kan du bevæge kan du også arbejde.
Med hensyn til Stephanie Lose har hun mere ben i næsen end både Jacob Ellemand og Mette Frederiksen tilsammen. Vil V lave et scoop vipper denJE af pinden og sætter SL ind som formand.

Hold nu op med de angreb, manden er syg, og det at være politiker er et job som alt andet. Og firmaer sender deres folk på videre-uddannelser i perioder, noget mere arbejdsrelateret end andet og på firmaet s regning. Folketinget
medlemmer må vel også den ene gang om året kunne tillade sig at komme afsted på " firmaets regning".
Som minister gælder der særlige regler, om han får løn, Ellemann, undersygdom ? det er vel som hos andre der arbejder og sygemeldes, at man har løn under sygdom. Hvis nogen tror, det er sjovt at gå ned med stress, burde de prøve det selv. Skal han så på jobcentret, det ved du jo godt ikke er tilfældet, men at vore jobcentrer skal justeres til mennesket først, er vi enige om. Dog kender jeg folk der er ledige og som kommer der, der synes de får god behandling.

Almindelige lønmodtagere kommer på syge-/dagpenge og er man offentlig ansat får man en "fyreseddel" efter 120 dages fravær p.g.a. sygdom. Mon det også gælder for Jakob Ellemann-Jensen??

Nej det er ikke godt at gå ned med stress det er heller ikke godt at få blære kræft og får fjernet blæren og komme i kemo og stråler,men alligevel skal man komme til møde på job centret i tide og utide det skulle Ellerman også prøve så kan det være at han fortæller Mette hvor belastende det er at stå til rådighed midt i en sygdoms periode patienten døde samme dag han skulle stille på job centret det er dybt umenskeligt at behandle syge mennesker sådan jeg tror ikke Mette får mange stemmer ved næste valg.

Så er det lettere at være Barbara Bertelsen, hun gav som bekendt sig selv 10 000 kr om måneden i bonus, men hun
havde jo også stor andel i udryddelsen af minkbestanden.

Bent Hansen, Den 10 november fremsatte Mogens Jensen, minister for fødevare,
lovforslag nr. L 77 hvor overskriften var "Lov om aflivning af og midlertidig
forbud mod hold af mink" § 1 stk. 1 lyder : Hold af mink er ikke tilladt til
og med 31 december 2021.
Hvordan kan du kalde det for en udryddelse af minkbestanden.
Det er et flertal i folketinget der har vedtaget denne lov.
Jeg ser ikke navnet Mette Frederiksen eller Barbara Bertelsen nævnt.
Men jeg ved at efter loven er vedtaget af folketinget, er den sendt til
statsministeren, da denne lov skal underskrives af vores regent.
I denne lov står der også at der skal udbetales bonus til de minkavlere
som afliver deres mink inden en bestemt dato i november.
Og i § 2 stk. 2 står at mink udenfor restriktioner (zone 3) må pelses.
Og i § 7 står der at for mink i zone 3 som er pelset ifølge § 2 stk. 2
bortfalder retten til erstatning.
Bent Hansen hvordan kan du i en debat, skrive sådan en omgang vås,
som ikke har noget med den virkelige verden at gøre.
Barbara Bertelsen blev først gjort opmærksom på den manglende lovhjemmel
omkring den 8 - 9 november, dagen før denne lovgivning er fremsat.
Til din orientering er det ikke statsministeriet der skriver eller
fremsætter lovteksten, det er ministerierne, og det er folketinget
der vedtager de fremsatte love.